A húsvéti szezon kedvence: cukormentes márványkuglóf

Coca-Cola Magyarország
Tarapcsák Dalma

A Cukormentes örömök című könyv szerzője, Iklódi Dóra megálmodta, mi pedig megsütöttünk. Alakbarát finomság, ha egy kis desszertre vágysz!

Az ünnepek nagyon veszélyesek tudnak lenni, ha az ember épp diétázik. Vagy mégsem? Hidd el, elég néhány alapanyagot kicserélni a klasszikus receptekben és máris sokat javítasz a saját helyzeteden. Jöhet egy mennyei mini kuglóf recept?

forrás: Coca-Cola Magyarország

Húsvéti mini márványkuglóf

Hozzávalók:

- 210 g teljes kiőrlésű búzaliszt

- 90 g sima búzaliszt

- 150 g eritrit (vagy 37,5 g édesítőszer)

- 100 g vaj/margarin

- 3 tojás

- 3 dl AdeZ Mesés Mandula ital

- 1 csomag sütőpor

- 2 ek holland kakaópor

- 1 tk vaníliaaroma

Elkészítés:

A vajat kissé megolvasztjuk, majd a tojásokkal és az édesítőszerrel habosra keverjük.

2,5 dl tejet adunk hozzá, és összekeverjük.

A liszteket egy másik tálban keverjük össze a sütőporral, majd apránként adjuk hozzá a tejes keverékhez, és addig keverjük, míg csomómentes nem lesz. Ekkor kétfelé vesszük a masszát.

Az egyik felébe kerül a teáskanál vaníliaaroma, a másikba a kakaópor és a maradék fél dl tej. Egy kuglófformát kivajazunk és lisztezünk, majd elkezdjük a rétegzést.

Tetszés szerint a vaníliás vagy a csokis masszával kezdjük, és felváltva csorgatjuk bele körbe-körbe a formába, míg el nem fogynak. A sütőt közben előmelegítjük 190 fokra, és kb. 40-45 percig sütjük a kuglófunkat. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a belseje is átsült-e.

Jó étvágyat!

Ha pedig húsvét, akkor ezt a galériát látnod kell!

Nézd meg a galériánkat - 9 kép
Készülj a húsvétra: Mutatjuk a legnyulasabb manikűröket