Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

4 tipp, hogy minden családtag számára boldog legyen a karácsony

4 tipp, hogy minden családtag számára boldog legyen a karácsony

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Csodaszép születésnapi ajándékot kaptak Rúzsa Magdi hármasikrei

Hihetetlen, mennyire szalad az idő, egy évesek lettek Rúzsa Magdi hármasikrei.

Olvasd el!

Ez aztán a szerelem! A 48 éves Sarah Paulson és 80 éves barátnője a párizsi divathéten romantikáztak

Sarah Paulson és Holland Taylor le se tagadhatnák, hogy mennyire odavannak még mindig egymásért!

Facebook
Twitter
Pinterest
El sem tudod képzelni, hogy megússzátok súrlódások nélkül az ünnepeket a rokonokkal? Pedig hidd el, a stresszforrásokat pofonegyszerűen ki lehet iktatni.
A cikk támogatója a Samsung

Bármennyire is szeretjük a családunkat, ha nem vigyázunk, a karácsony nemcsak a szeretet, hanem a konfliktusok ünnepe is lehet – különösen akkor, ha több generáció tagjai is helyet foglalnak az asztalnál. Az idősebbek előszeretettel faggatják a fiatalabbak a családalapítási terveikről és a karrierjükről, a vendéglátók feszültté válhatnak a végeláthatatlan teendőlistájuk miatt, a párokat pedig szorongással töltheti el, hogy melyikük szüleinél töltsék a Szentestét. A jó hír az, hogy a viták elkerülhetők, azaz megelőzhetők, amennyiben betartunk pár aranyszabályt és természetesen hajlandóak vagyunk a kompromisszumokra.

Mindenki egyért, egy mindenkiért

A karácsonyi ebédek és vacsorák megszervezése nem egyszerű feladat, sőt! A házigazdáknak találnia kell egy időpontot, amikor mindenki (vagy legalábbis a többség) naptára szabad, ezután pedig jöhet a nagytakarítás, a dekorálás és persze a menü összeállítása is – az utóbbit azért megbonyolíthatják a különböző ételintoleranciák és allergiák, amivel a rokonok küszködnek.

Lássuk be, mindez igencsak idő-, és energiaigényes, éppen ezért egyetlen embernek igen nagy falat lehet. A kulcs a munkamegosztás, amit akár játékosan is felfoghattok: írjátok to-do listát a teendőkről (mint például a bevásárlás vagy a karácsonyfa beszerzése), aztán sorsoljátok ki a pontokat a vállalkozó kedvű rokonok között. Akár a menü fogásainak elkészítését is szétoszthatjátok: nem kell, hogy ugyanaz a személy feleljen a főételért és a desszertekért is.

Minden segítség számít

Apropó segítség! Érthető, ha tartotok attól, hogy a nagyszülők megerőltetik magukat az ünnepi készülődés során, ám azt is tudomásul kell vennetek, hogy ők is lehet, hogy szeretnének a részesei lenni. Kérjétek meg őket, hogy idézzék fel a karácsonyi szokásaikat a gyermekkorukból és próbáljátok meg közösen kitalálni, hogyan őrizhetnétek meg ezeket a hagyományokat a jövőben. Az ajándékok becsomagolása, az asztalterítése és díszítése tökéletes projekt lehet számukra, de rájuk bízhatjátok a meseolvasást is a legkisebbeknek, akiknek még aludniuk kell egyet délután, mielőtt kibonthatnák az ajándékaikat.

A távolság nem akadály

Kész a vacsora, a karácsonyfa fel van díszítve, de sajnos akadnak olyanok, akik épp nem tudják körbe állni veletek? Ez korántsem jelenti azt, hogy ne bonthatnátok ki közösen az ajándékokat – ha más nem, legalább a virtuális térben. Iktassatok be egy online koccintást is a programba és indítsatok videóhívást a távollévő rokonokkal, illetve barátokkal, hogy velük is megoszthassátok az ünnep varázsát. A Samsung OLED TV-n például könnyedén megoszthatjátok a videókat a mobilotokról és a részletgazdag felbontásnak, illetve a lenyűgözően valósághű képnek köszönhetően közelebb érezhetitek azokat, akik csak az interneten keresztül tudnak csatlakozni hozzátok.

Kép

A Galaxy S22 széria tagjaival profi kamerákhoz hasonló minőségben rögzíthetitek az együtt töltött idő legszebb pillanatait, ráadásul a meghitt karácsonyi (gyertya)fények mellett is részletgazdag, éles képeket készíthettek. Ezeket később megoszthatjátok azokkal, akikkel nem tudtatok együtt ünnepelni.

Kép

Csak pozitívan!

Minden igyekezetek ellenére nem tudtátok teljesen elkerülni a súrlódásokat? A nap végén mindannyian írjatok fel három olyan dolgot egy listára, amiért hálát szeretnétek adni idén karácsonykor. Ne csak az ajándékokra gondoljatok: jöhet az a vicc, amin mindenki jóízűen nevetett, vagy a fotó, ami láttán mindenki elérzékenyült. Az év kedvenc pillanatait akár ki is vetíthetitek egymásnak a telefonotokról a Samsung hordozható projektorával, mivel a kompakt The Freestyle képes szinte bármilyen teret vetítőteremmé változtatni, így mindenki jól láthatja a közös emlékeket. Ezek mellett az örömteli pillanatok mellett pedig a feszültség hamar a feledés homályába merül.

Kép

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Kellemetlen! Az ok, amiért Madonna lányát nem engedték be Marc Jacobs bemutatójára

Úgy tűnik, hogy a divathét szabályai alól Madonna lánya sem kivétel.

Kép

5 fogorvos megosztotta, mi volt a legdurvább dolog, amit a páciensei szájában látott

"Rájöttem, hogy ez egy paradicsommag volt, ami elkezdett kihajtani."

Kép

Tudtad? Újra trendi a skinny jeans, és az alábbi cipőkkel mutat jól

Nem láttuk jönni, de ha már itt van, hozzuk ki belőle a legjobbat.

Kép

Ezzel a trükkel megérkezhet az életedbe a szerelem, a pénz és a jó egészség is

Hallottál már a szexmágia óriási teremtő erejéről? Nem? Akkor itt az alkalom, hogy ezen változtass!