Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Kell-e aggódni a koronavírus és az influenza ötvözetétől? Itt van minden, amit a fluronáról tudni lehet

Kell-e aggódni a koronavírus és az influenza ötvözetétől? Itt van minden, amit a fluronáról tudni lehet

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Ők a legönfejűbbek: 4 csillagjegy, aki soha nem köt kompromisszumot

Nem egyszerű velük az élet, persze a nap végén így fogadjuk el őket!

Olvasd el!

Ez aztán a szerelem! A 48 éves Sarah Paulson és 80 éves barátnője a párizsi divathéten romantikáztak

Sarah Paulson és Holland Taylor le se tagadhatnák, hogy mennyire odavannak még mindig egymásért!

Facebook
Twitter
Pinterest
Magyarországon is megjelent az együttes fertőzés, így összeszedtünk mindent, amit tudni lehet róla.

Izrealben fedezték fel a betegségegyüttest 2021 végén, amit fluronának (máshol fluoronának) neveztek el, ugyanis azt az állapotot jelöli, amikor valaki influenzával és koronavírussal egyszerre fertőződik meg. Az Independent szerint egy fiatal terhes nőnél fedezték fel a kettős betegséget, ám a kutatók szerint valószínűleg többen is küzdenek az állapottal.

A hír bejelentése óta Magyarországon is megjelent a flurona, azt RTL Híradónak nyilatkozó Nyíri Miklós, a Neumann Labs vezetője elmondta, hogy itthon eddig két ilyen esetet fedeztek fel, két budapesti fiatal kapta el egyszerre az influenzát és az omikron variánst is. Közben Amerikában több esetet is regisztráltak már, félmillió koronavírusos beteg 3 százalékánál jelent meg az influenzavírus is - írja a Portfolio az M1 műsorában elhangzottakra hivatkozva.

Szakértők hangsúlyozzák, hogy nem egy hibrid betegségről van szó, tehát a két vírus nem állt össze eggyé, csupán egyszerre vannak jelen a szervezetben és egymástól függetlenül fertőznek.

Mik a tünetek?

Az eddig ismert influenza- és koronavírus tünetek is jelentkezhetnek az egyénnél, aki mindkettővel megfertőződött. Általában véve a tünetek közé sorolható a láz, köhögés, fáradtság, orrfolyás, torokfájás, hasmenés, izom- és ízületi fájdalom. Pontosat csak a tesztek tudnak mondani azzal kapcsolatban, hogy valaki fertőzött-e, így még mindig nagyon fontos a tesztelés, ha az egyén tüneteket tapasztal magán.

Mit okoz a flurona?

Az, hogy mennyire okoz súlyos megbetegedést, egyénfüggő. Függhet az életkortól, alapbetegségek meglététől és attól, hogy valaki rendelkezik-e influenza- illetve koronavírus elleni védőoltással. Az USA Today szakértői szerint jócskán megnövekedhet a fluronával fertőzöttek száma, ugyanis nemcsak az influenza kapott újult erőre 2021 végén, de az omikron variáns is fertőzőbb a korábbi koronavírus-változatokhoz képest. Kutatások szerint viszont biztató, hogy az új variáns a felső légutakat támadja nagyobb arányban, nem pedig a tüdő sejtjeit, mint a COVID-19 korábbi mutációi.

„Ez bármelyikünket utolérheti, és ezért is mondjuk, hogy tessék oltatni magunkat a koronavírus ellen, míg főleg a rizikócsoportba tartozó emberek, az idősek, az immunhiányosak, a kismamák lehetőleg mind a két vírus ellen oltassák magukat, hiszen ők fokozottan kitettek mind ezek kártételének”

– figyelmeztet Rusvai Miklós virológus az Inforádió adásában a flurona kapcsán.

Erről nem árt tudnod:

Galéria / 4 kép

Ez a 4 tünet jelentkezik azoknál, akik két oltás után kapták el a koronavírust

Megnézem a galériát

Egyéb forrás: Syracuse

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Mit veszítettél, Piqué? A bizonyíték, hogy Shakira évről évre egyre csak jobb nő lett - forró fotók

Shakira 46. születésnapja kapcsán egy szuperszexi válogatással készültünk!

Kép

A legijesztőbb dolog, amit a születésed ideje elárul rólad

Mindannyiunknak vannak furcsaságai... és soha nem állítanánk, hogy minden furcsaságért a szüleink a felelősek, de abban viszont valószínűleg mind egyetértünk, hogy a neveltetésünk befolyásolja azt, kivé válunk - beleértve a furcsa tulajdonságainkat is.

Kép

A net segítségével próbálják leleplezni Leonardo DiCaprio új barátnőjét

A Titanic és A Wall Street farkasa filmek sztárját egy rejtélyes nő társaságában szúrták ki a lesifotósok február elején, a média pedig arra biztat mindenkit, ha tudják ki ő, jelentkezzenek!