Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

A szakértő elárulta, pontosan mikor kéne elaludnunk ahhoz, hogy tovább éljünk

A szakértő elárulta, pontosan mikor kéne elaludnunk ahhoz, hogy tovább éljünk

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Ő Vilmos herceg szeretője? Vad elmélet terjed a herceg hűtlenségéről

Harry herceg olyan lavinát indított el a szavaival, amire talán még ő maga sem számított.

Olvasd el!

A színész, aki a boldogságért cserébe képes volt feladni a hollywoodi csillogást! Avagy Josh Hartnett sikersztoriját az álomgyár sem írhatta volna szebben

Josh Hartnett amilyen nagy lendülettel és sikerrel övezve robbant be Hollywoodba, olyan szépen és halkan köszönt el egy időre a reflektorfénytől.

Facebook
Twitter
Pinterest
Az éjjeli baglyok nem fognak örülni az eredménynek...

Amikor tinik vagyunk, szinte lehetetlen éjfél előtt elaludni, annyira pörög az agyunk, na meg persze ilyenkor még bőven csacsogunk az osztálytársakkal, vagy csak vadul küldözgetjük a legviccesebb mémeket (a Z generiációsok TikTok-videókat), és egyik pillanatról a másikra már hajnali 1 óra van...

Arra pedig mind emlékszünk, amikor anyukánk rendszeresen ideges volt ránk amiatt, ha nem aludtunk el éjfél előtt, szerinte ugyanis csak akkor tudjuk kipihenni magunkat, ha időben lefekszünk. Ezek a dolgok pedig 10-20 év múlva teljesen átértékelődnek, és hirtelen egyre természetesebbnek érezzük azt, hogy előbb aludjunk el, mert a szervezetünk egyszerűen ezt tartja helyesnek. De mit mond erre a szakértő, mikor kéne elaludnunk ahhoz, hogy valóban kipihentek és egészségesek maradjunk?

Dave Gibson, a The Sleep Site alapítója szerint az alváskutatás hosszú utat járt be, ami alatt néhány dolog egyértelművé vált:

„Ma már tudjuk, hogy ha a biológiai óránknak megfelelően alszunk, akkor a lehető legjobb alvást kapjuk – mind minőségileg, mind mennyiségileg. A legtöbb felnőtt számára ez egy optimális elalvási ablakot jelent este, ami 22 óra és éjfél között van.”

És hogy milyen adatok azok, amelyek még inkább meg fognak győzni téged arról, hogy ezek után 22 óra és éjfél között aludj el? Az Exeteri Egyetem által felügyelt legújabb kutatás kimutatta, hogy azoknál, akik 22:00 és 23:59 között aludtak el, a szív- és érrendszeri betegségek kockázata alacsonyabb volt, mint azoknál, akik később aludtak el.

„Azoknál, akik éjfél után feküdtek le, 25%-kal nagyobb volt a szív- és érrendszeri betegségek kockázata. Ennek az az oka, hogy amikor nem a biológiai óránkkal összhangban alszunk, akkor kialakulhatnak gyulladások, glükózszabályozási problémák és még inzulinrezisztencia is, amelyek mind hozzájárulnak és kockázatot jelentenek a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához.”

– mondta Dave Gibson, majd így folytatta:

„A testünk és az agyunk hajlamos sokkal jobban helyreállni éjfél előtt, olyannyira, hogy egyes tanulmányok még azt is felvetették, hogy azok, akik éjfél előtt fekszenek le, általában tovább élnek, mint azok, akik nem.”

Mi pedig maximálisan hiszünk a szakértőnek (bocsi anya, amiért nem hittünk neked tini korunkban), és ezek után biztos, hogy megpróbálunk éjfél előtt lefeküdni! Nem csupán azért, hogy sokkal kipihentebben ébredjünk, de az egészségünk érdekében is!

Te mikor szoktál lefeküdni?
Éjfél előtt!
Éjfél után!
Megosztom az eredményt

Olvasnál még a témában? Akkor katt a galériára!

Galéria / 9 kép

9 érv a meztelenül alvás mellett!

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Gisele Bündchen 42 évesen visszatért: még mindig nagybetűs szupermodell

A Victoria's Secret korábbi angyala egy időre ugyan benyomta a szünet gombot a karrierjén, de úgy tűnik, készen áll a folytatásra.

Kép

„Már három éve nem szexeltünk a párommal, szerinte ez a pornó miatt van”

Olvasói levélre válaszolt a pszichológus, szerinte ezt kellene tenni ebben a helyzetben.

Kép

8 undi dolog, amit a tested tesz, mégis nagyon jó hatása van rád

Ezekre a dolgokra senki nem büszke a testével kapcsolatban, pedig mind azt jelenti, egészségesek vagyunk.

Kép

A világ legidősebb tornásznője: Johanna 97 évesen sem akar visszavonulni

Johanna Quaas a rekordok könyvében is szerepel, annyira hihetetlen, mire képes.