Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Szívfacsaró vallomást tett Michael J. Fox a Parkinson-kórral vívott küzdelméről

Szívfacsaró vallomást tett Michael J. Fox a Parkinson-kórral vívott küzdelméről

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Csodaszép születésnapi ajándékot kaptak Rúzsa Magdi hármasikrei

Hihetetlen, mennyire szalad az idő, egy évesek lettek Rúzsa Magdi hármasikrei.

Olvasd el!

Ez aztán a szerelem! A 48 éves Sarah Paulson és 80 éves barátnője a párizsi divathéten romantikáztak

Sarah Paulson és Holland Taylor le se tagadhatnák, hogy mennyire odavannak még mindig egymásért!

Facebook
Twitter
Pinterest
A Vissza a jövőbe sztárja nem titkolja, élete legnehezebb évein van túl, ám az optimizmusa sosem hagyta el őt.

Michael J. Fox két évvel ezelőtt adta ki a memoárját Előre a jövőbe - Egy optimista gondolatai a mulandóságról címmel, melyben elmesélte életének leginkább emberpróbáló időszakát, mely 2018-ban vette kezdetét. A Vissza a jövőbe sztárján ekkor egy daganat miatt igencsak kockázatos gerincvelő műtétet kellett végrehajtani, ráadásul a beavatkozást egy fájdalmas kartörés követte. A színészt még 1991-ben diagnosztizálták Parkinson-kórral, ami remegéssel, izommerevséggel és egyensúlyvesztéssel jár. A tudomány jelenlegi állása szerint nincs gyógymód rá, de a gyógyszeres kezelés segíthet a tünetek leküzdésében.

Michael J. Fox 1998-ban osztotta meg a nyilvánossággal harcát a betegséggel, nem sokkal később pedig egy alapítványt is létrehozott, hogy segíthessen finanszírozni a Parkinson-kórt célzó terápiákkal és gyógymódokkal kapcsolatos kutatásokat. Az optimizmusa ugyan nem hagyta el őt, a People magazinnak adott interjújában nemrég bevallotta, az évek során rosszabbra fordult az állapota. „Eltörtem az arcomat, aztán a kezemet, majd a vállam” – sorolta. „Eltörtem a jobb karomat, utána a könyökömet. 61 éves vagyok és most egy kicsit talán jobban érzem magam.” 2020-ban visszavonult a színészettől is, mert a Parkinson-kór elkezdte befolyásolni a beszédkészségét és a memóriáját.

Bár sosem tartotta magát túlságosan nyűgös pasasnak, észrevette, hogy másokkal szemben mégis azzá vált és szűkszavú lett. A sztár, igyekszik odafigyelni a modorára és gyakran elismétli azt a neki segítő személyeknek, hogy a mondandója elejére mindig képzeljék oda a „kérem” szót, a végére pedig a „köszönömöt”. Ilyenkor kiemeli, ha régi önmaga lenne, talán nem felejtené el ezeket kihangsúlyozni, de ettől még így gondolja – és szeretne elnézést kérni a stílusáért. A sztár hozzátette azt is, hamarosan felépül a sérüléseiből és a karja, mely egy műtét után elfertőződött, már helyrejött. A legfontosabb missziója ezentúl az, hogy ne essen el, ennek érdekében hajlandó bármit bevetni – legyen szó akár tolószékről vagy botról.

Felesége, illetve négy gyermekük anyja, Tracy Pollan elképesztően büszke rá és még a legnehezebb időkben is azt mondja, a férje az egyik legkedvesebb ember, akivel valaha találkozott, aki minden helyzetben először másokra gondol önmaga helyett. Michael J. Fox úgy hiszi, az ellenálló képességét, továbbá a rugalmasságát a szüleitől örökölte: az édesapja, William 25 éven át katonaként szolgált, az édesanyja, Phyllis pedig összetartotta a családot. „A katonafeleségek az alkalmazkodás mesterei” – nyilatkozta. „Tudják, hogyan kell hozzáállni egy új helyzethez. Gyermekként nem értettük ezt, most már tudom, mit jelent” – emlékezett meg az anyjáról, aki 2022 szeptemberében, 92 évesen távozott az élők sorából.

Michael J. Fox az őt ért tragédiák ellenére megpróbálja megőrizni a pozitív életszemléletét.

Ha találsz valamit, amiért hálás lehetsz, ha találsz valamit, és azt mondod: ’Nos, ez jó’… Akkor mindig jobb lesz… Nagyon optimista vagyok. Azt mondanám, az optimizmus azt jelenti, hogy a dolgok nagyobb valószínűséggel fordulnak jobbra, mint rosszabbra

– üzenete mindenkinek a sztár, akinek az életéről készített dokumentumfilmet várhatóan 2023-ban mutatja be az AppleTV+.

És ezt olvastad már?

Galéria / 6 kép

Híres emberek, akiknek krónikus betegsége van

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Napi horoszkóp február 4.: a Kosok izgalmas kalandban próbálhatják ki magukat, a Rákok rástresszelnek egy bizonyos helyzetre

A csillagok hétvégére is tartogatnak izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Kép

Van, aki egyenesen felismerhetetlen: 7 híres ember, aki nem bírt leállni a plasztikával

Ezek a sztárok gyönyörűek voltak és idős korukban is azok lettek volna, ha nem válnak a plasztika rabjává.

Kép

Júlia, Iluska, Margarita: kik az irodalom emlékezetes szerelmespárjai?

Közeledik a Valentin nap, ennek ürügyén sorozatunkban valós és fiktív szerelmespárokat veszünk górcső alá. Az Évamagazin.hu cikke.

Kép

Kellemetlen! Az ok, amiért Madonna lányát nem engedték be Marc Jacobs bemutatójára

Úgy tűnik, hogy a divathét szabályai alól Madonna lánya sem kivétel.