Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Diana tényleg rettegett? Hűséges volt Fülöp herceg? ― Mi igaz A korona 5. évadából?

Diana tényleg rettegett? Hűséges volt Fülöp herceg? ― Mi igaz A korona 5. évadából?

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Ők a legönfejűbbek: 4 csillagjegy, aki soha nem köt kompromisszumot

Nem egyszerű velük az élet, persze a nap végén így fogadjuk el őket!

Olvasd el!

Ez aztán a szerelem! A 48 éves Sarah Paulson és 80 éves barátnője a párizsi divathéten romantikáztak

Sarah Paulson és Holland Taylor le se tagadhatnák, hogy mennyire odavannak még mindig egymásért!

Facebook
Twitter
Pinterest
Rengeteg kritika érte a királyi család életét bemutató sorozatot.

Az kétségtelen, hogy A korona alkotói nagyon kitettek magukért a történetvezetés, jelmezek és a szereplők kiválasztása során is. De lehet, hogy ez önmagában nem lett volna elég és szükségét érezték annak is, hogy ferdítsék, felnagyítsák, vagy esetleg teljesen megváltoztassák a valóságot és egy fikciót tártak elénk?

Néhány jelenet olyan drámaira sikerült, hogy jogosan merül fel a nézőkben a kérdés, hogy amit látnak az vajon valóság, vagy fikció? Károly herceg tényleg szerette volna átvenni a trónt édesanyjától már 30 évvel ezelőtt? Diana hercegné autóján tényleg megbabrálták a féket? Hűséges volt Fülöp herceg? Tényeket elemezve megpróbáltuk megválaszolni A korona ötödik évadjában felmerülő kérdéseket.

A királynő és Károly herceg konfliktusa

Az ötödik évad első részében merül fel a Viktória királynő szindróma fogalma, amikor a történet szerint a Sunday Times cikke rámutat arra, hogy a közvélemény szerint a királynőnek le kellene mondania a trónról, fia, Károly herceg javára.
Az epizódban láthatjuk, hogy Károly találkozik John Majorral – aki akkoriban miniszterelnök volt –, hogy megvitassák, hogyan tudnák rávenni Őfelségét a trónról való lemondásra. Bár a Sunday Times-szavazás valóban megtörtént, Major nyilvánosan tagadta, hogy ő és Károly valaha diskuráltak volna a királynő leváltásáról. Sértő ostobaságnak titulálta a feltételezést.

Kép
forrás: Netflix

Fülöp herceg szeretője

Már a sorozat új részeinek megjelenése előtt nagy botrányt keltett Fülöp herceg állítólagos afférja. A sorozatban Fülöp herceg és Penelope Knatchbull nagyon közel kerülnek egymáshoz és annak ellenére, hogy nem mondják ki, hogy több van köztük, mint barátság, végig sejtelmesen utalnak rá.

Penny Fülöp keresztfiával, Norton Knatchbull-lal járt, akihez később hozzá is ment, esküvőjükön pedig Károly király volt a tanújuk. Penny és a tőle 32 évvel idősebb Fülöp herceg kapcsolata akkor mélyült el, amikor Penny ötéves kislánya elhunyt. A herceg támasza volt a gyász idején és ekkor derült ki, hogy mennyire közös az érdeklődési körük és a humoruk. Fülöp arra biztatta, Penny-t, hogy tanulja ki a lovaskocsi-hajtás művészetét, ezt követően pedig feltűnő lett, hogy egyre több eseményen jelentek meg együtt. Számos alkalommal látták őket együtt a Royal Windsor Horse Show-n, de a Royal Yacht Squadron Ballon is együtt táncoltak. Már 1991-ben is azt pletykálták, hogy több van köztük barátságnál, de az sose derült ki, hogy II. Erzsébet királynő mit érzett a kapcsolatukat látva. A királynő korábbi szóvivője, Dickie Arbiter „kegyetlen szemétségnek” minősítette azt a felvetést, hogy Fülöp hűtlen volt.

Kép
forrás: Netflix

A tampon-gate

A tampon-gate az egyik legkellemetlenebb botrány, ami a királyi család történetében előfordult. Nem is kérdés, Károly legnagyobb szerencsétlenségére ez a történet igaz, nem csak A korona alkotóinak fejéből pattant ki. És ami még kellemetlenebb, hogy hangfelvétel is készült róla, amit később eladtak egy bulvárlapnak. A sztori röviden annyi, hogy az akkor még házas Károly egy erotikus hangvételű telefonbeszélgetés során azt ecsetelte szeretőjének, Kamillának, hogy milyen szívesen lenne a tamponja….

Diana és a fékhiba

Az ötödik évad talán legmegsokkolóbb jelenete, amikor Diana hercegné autója meghibásodik, miközben üldözik a paparazzik. Hirtelen nem fognak a fékek, elveszíti az irányítást a kocsi felett. Mivel tudjuk, hogy 1997-ben Diana hasonló körülmények között vesztette életét, amikor a paparazzik üldözték, ez a jelenet szinte hátborzongató. A valóságban viszont nincs bizonyíték arra, hogy bármi hasonló megtörtént volna, a jelenet valószínűleg inkább arra szolgál, hogy bemutassa, Diana milyen stresszes, kissé paranoiás állapotban volt a halálát megelőző években.

Kép
forrás: Netflix

Diana titkos szerelme

Az ötödik évadban azt is láthatjuk, hogy az egykori walesi hercegnő viszonyt folytatott Hasnat Khan brit-pakisztáni sebésszel, akivel álruhában találkozgatott, hogy ne bukjanak le. Bár kézzel fogható bizonyíték nincs arra vonatkozóan, hogy Dianának volt-e házasságon kívüli kapcsolata Khannal, mégis tudjuk, hogy 1995 és 1997 között jártak. Diana halála után ugyanis Khan-t is kihallgatta a rendőrség, aki több információt is megosztott a kapcsolatukról. „A fő probléma, ami miatt úgy döntöttem, hogy ne házasodjunk össze az volt, hogy tudtam, pokol lett volna az életem amiatt, aki ő volt”- nyilatkozta Khan.

Olvasnál még a témában?

Galéria / 10 kép

10 érdekesség Diana és Károly esküvőjéről

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Napi horoszkóp február 1.: az Oroszlánok diplomáciát gyakorolnak, a Nyilasok a szokásosnál nehezebb feladattal küzdenek

A hónap első napjára is üzentek a csillagok, mindenképp érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Kép

7 törölt filmjelenet, ami nemcsak a történetet, de a főszereplőről kialakult képet is megváltoztatta volna

A filmtörténelem legnépszerűbb alkotásainak, klasszikusainak szinte kívülről fújjuk bizonyos jeleneteit, amelyek meghatározóak lettek a karakterről kialakult képünk és más dolgok szempontjából is.

Kép

5 dolog, amit sose mondj az egyedülálló barátaidnak

Ahogyan Beyoncé is mondaná (azaz énekelné), „szingli, csajok, fel a kezekkel”, ha titeket is a most következő megjegyzések valamelyikével próbáltak megvigasztalni szakítás után!

Kép

ByeAlex nagy lépésre szánta el magát: 8 év után ismét könyvet ír

Ezúttal nem egy új zenéről vagy klipről posztolt, hanem arról, hogy valami egészen más dologgal is készül.