Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Egy szociológus felfedte: három oka van annak, hogy valaki félrelép

Egy szociológus felfedte: három oka van annak, hogy valaki félrelép

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Csodaszép születésnapi ajándékot kaptak Rúzsa Magdi hármasikrei

Hihetetlen, mennyire szalad az idő, egy évesek lettek Rúzsa Magdi hármasikrei.

Olvasd el!

Mit veszítettél, Piqué? A bizonyíték, hogy Shakira évről évre egyre csak szexibb - FORRÓ FOTÓK

Shakira 46. születésnapja kapcsán egy szuperszexi válogatással készültünk!

Facebook
Twitter
Pinterest
Nem biztos, hogy erre tippeltél volna!

A megcsalás kiváltó okát általában az emberek a kapcsolatban keresik, hogy biztosan van valami probléma, ami előidézi az egyik fél hűtlenségét. Ám meglepő módon nem mindenki ért egyet ezzel, sőt, Marie Murphy szociológus, aki kifejezetten a félrelépő emberekkel foglalkozik, váratlan teóriával állt elő.

Elmondta, hogy szerinte az, ahogy a társadalom látja a házasságot, már rögtön olyan problémákat idéz elő, amelyek sok esetben a hűtlenséghez vezetnek. A szavaival élve:

  • Mi (mint társadalom) mindenkitől elvárjuk, hogy megházasodjon
  • Nem tekintjük igazi felnőtteknek az embereket, míg nincs gyerekük és házastársuk
  • A társadalom isteníti a házasságot, esküvőket, romantikus szerelmet, annyira, hogy emiatt az emberek mindent felülmúló boldogságot várnak el tőle
  • Elvárjuk a házasságot, de nem ismerjük annak valóságát, és nem készít fel minket senki rá

De hozzátette, ez önmagában még nem elég ahhoz, hogy valaki félrelépjen. A szakértő szerint az egyik probléma, hogy sokan idő előtt házasodnak, mert kívülről folyamatosan nyomást tapasztalnak. A környezetük erőlteti az esküvőt, az eljegyzést, és amikor azt tapasztalják, hogy mindenki más is összeköti így az életét, úgy érzik a felek, hogy ők sem várhatnak tovább. Arról nem is beszélve, hogy bár ma már a váláson senki sem kapja fel a fejét a környezetében, még mindig sokan lenézik azokat, akik kilépnek a házasságból.

De hogy pontosan mi az a három dolog, ami miatt az emberek félrelépnek a szociológus szerint, és amelyek a fentiekből együttesen fakadnak?

Kép
forrás: Milan Popovic on Unsplash

Személyiségbeli és egyéb problémák

Vannak embertípusok, akiknél sokkal gyakoribb a félrelépés, mindegy, hogy milyen boldog a házasság. Ők a nárcisztikusok, a szexfüggők, és azok, akik nem képesek empátiára másokkal szemben. Ezek az embertípusok szeretnek játszani másokkal, ügyesen átverik a partnert, majd beteges hazudozásba és félrelépésbe kezdenek. Maguk nem látják be a problémát, így megoldást sem keresnek.

Akik bezárkóznak

A második kategóriába esik a legtöbb félrelépő a szakértő szerint. Úgy véli, ők azok, akik valamilyen érzelmi készség nélkül nőttek fel, így nem ismerik magukat, és nem képesek kötődni a partnerhez azután, hogy a kezdeti rózsaszín köd alábbhagy. Helyette belevetik magukat a hétköznapi teendőkbe, házimunkába, gyereknevelésre, az érzelmi világukat pedig teljesen bezárják egy kis dobozkába. Vannak, akik észlelik, hogy gond van, de félnek ezt jelezni, mert elutasítást kapnak, ha kezdeményezik például a szexet, vagy félnek attól, hogy vitát szítanak. Ez pedig lassan elvezet a megcsalás irányába, amikor is az egyik fél elkezdi a kapcsolaton kívül keresni azt a boldogságot, érzelmi támogatást, amit otthon nem kap meg.

A gondoskodó félrelépő

Aztán van ez a típus, amit nehezebb keretbe foglalni. Általában igaz, hogy ők azok, akik ápolják betegséggel küzdő párjukat, és nem szeretnék elhagyni őt, ám a házasságukból kiveszik a szerelem. Így máshol keresnek romantikus társat, ami érzelmi és fizikai félrelépést is eredményezhet.

A szakértő szerint a hűtlenség mindig összetett probléma, ami személyiségbeli vonásokból, társadalmi nyomásból ered, és hogy megelőzzük, fontos beszélnünk a gondjainkról, félelmek nélkül.

Ha olvasnál még a témában, kattints a galériára!

Galéria / 9 kép

Emberek elmesélték, miért léptek félre, és tényleg megbánták-e a megcsalást

Megnézem a galériát

Forrás: YourTango

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Micsoda? Endometriózisra is utalhat, ha a következő dolgot tapasztalod menzeszed alatt

Talán eddig azt hitted, ez a kellemetlen, „cikis” dolog csak téged érint, de ez nem így van.

Kép

Brendan Fraser vallomását nem lehet kibírni könnyek nélkül: túlsúlyos és autista fia drámája sokat segített neki

Brendan Fraser aranyszobrocskára esélyes a legjobb színész kategóriájában a 2023-as Oscar-gálán A bála című filmben nyújtott alakításáért.

Kép

Napi horoszkóp február 9.: a Bikáknak valaki önzetlen segítséget nyújt, az Ikrek a szokásosnál nagyobb volumenű feladatot kapnak

A csillagok a hét második felére is izgalmas üzeneteket küldtek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Kép

Megszakad a szívünk Christina Applegate bejelentése miatt

Ezt nem bírják könnyek nélkül a rajongók.

Kép

Úgy szeretlek, dühöngő szobába viszlek! 6 különleges ajándékötlet Valentin-napra, aminek hatására a párod tuti, hogy dob egy hátast

Unod már a bonbont, a virágot, a szivecskés macit? Valami különkegeset szeretnél adni a párodnak Valentin-napkor? Akkor rukkolj elő idén valami különlegessel. 6 kipróbált tipp közül is válaszhatsz! Az ÉvaMagazin.hu összeállítása.

Kép

A szemsmink, amit a szakértők szerint 30 felett nagy ívben kerülj el - éveket öregíthet rajtad!

Úgy érzed már a kisujjadban van a sminkelés? Nos, az idő múlásával nem árt egy pár dologra kicsit jobban figyelned!