Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

3 dolog, amivel a páromat észrevétlenül a megcsalás felé taszítottam

3 dolog, amivel a páromat észrevétlenül a megcsalás felé taszítottam

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Csodaszép születésnapi ajándékot kaptak Rúzsa Magdi hármasikrei

Hihetetlen, mennyire szalad az idő, egy évesek lettek Rúzsa Magdi hármasikrei.

Olvasd el!

Mit veszítettél, Piqué? A bizonyíték, hogy Shakira évről évre egyre csak szexibb - FORRÓ FOTÓK

Shakira 46. születésnapja kapcsán egy szuperszexi válogatással készültünk!

Facebook
Twitter
Pinterest
Olvasd el Barbi őszinte történetét!

A megcsalás általában egy kapcsolat végét jelenti, mindegy, hogy a felek pár hónapja vagy több éve, esetleg évtizede vannak együtt. Amikor ez megtörténik, a bizalom alapjaiban omlik össze, és ezt csak nagyon kevesen tudják ténylegesen megbocsátani. Róluk itt olvashatsz:

Mivel minden élethelyzet más, nem is mennénk bele igazán abba, hogy kinek a hibája az, amikor egy kapcsolat idáig jut. Általában több tényező együttese játszik benne szerepet, de egy dolgot azért mindig kijelenhetünk: a megcsalás sosem megoldás! Az őszinte beszélgetés, esetleg a szakítás kimondása mindig tisztább és egyenesebb út, mint a másik bizalmát eljátszva egy harmadik félnél keresni a pillanatnyi örömöt. Ebben a témában mesélt nekünk egy olvasónk, Barbi, aki 5 éve lépett ki egy kapcsolatból, aminek épp a megcsalás vetett véget. Akkor négy éve voltak együtt, mára már továbblépett, új kapcsolatban él, és úgy érzi, rengeteget tanult ebből az időszakból. Ma már azt is látja, ő milyen eszközökkel lökte a megcsalás felé exét; de hozzátette, nem gondolná, hogy ő lenne a hibás, inkább azt, hogy mindkettőjüknek szerepük volt benne (függetlenül attól, hogy a félrelépés soha, sehogy sem elfogadható dolog).

1. Többet voltam a barátokkal, mint vele

"A kapcsolatunk elején mindenhova együtt mentünk, minden hétvégére volt közös programunk, nem is akartunk mással lenni. Aztán persze teltek az évek, összeköltöztünk, és kialakult az a rutinunk, amiben megvolt a közös életünk, és az is, amit egymástól külön éltünk. Csak utólag tűnt fel, hogy mennyire eltávolodtunk egymástól. Munka után sokszor a barátaimmal találkoztam, elmentem csajos nyaralásra is, őt pedig sosem hívtam magunkkal sehova. Szép lassan ezért ő is kialakította a maga kis életét, sörözés a haverokkal, kirándulások, és a végére két teljesen eltérő baráti körünk volt, amibe nem is akartuk igazán belevinni egymást."

2. Nem foglalkoztam az intimitás megteremtésével

"Megvallom, a szex nekem sosem volt fontos. Persze jól esett, főleg a kapcsolatunk elején került igazán középpontba, de aztán a napi rutin, a tennivalók, a fáradtság és minden egyéb elnyomta. Heti háromról átcsúsztunk heti egyre, aztán havi kettőre, majd végül azon kaptam magam néha, hogy nem is emlékeztem, mikor voltunk utoljára együtt. Az exem párszor próbálkozott még az elején, de aztán ő sem, így fel sem merült bennem, hogy ez az egész így nem jó. Úgy voltam vele, ha mindkettőnknek megfelel ez a mennyiség, nem lehet gond. Végül lett, mert elkövettük a legnagyobb hibát: nem mondtuk ki, hogy nem arra vágyunk, amire a másik."

3. Nem mondtam, ha valami nem volt jó

"És ez volt az, ami talán a leginkább abba taszította az exemet, hogy félrelépjen. Eltűnt köztünk a kommunikáció. Sosem mondtuk ki, ha valami nem tetszett, ha valami nem volt jó, inkább nem is beszéltünk róla. Ő nem mondta, hogy több szexre vágyik (pontosabban néha mondta, de én nem hallottam meg igazán), és én sem mondtam neki, hogy mi az, ami nem tesz boldoggá. Szép lassan eljutottunk oda, hogy nem együtt, hanem egymás mellett éltünk, egy helyben toporogva. Nem beszéltünk közös jövőről, pedig körülöttünk mindenki kérdezgette, mikor lesz eljegyzés, és én sem mertem sose rákérdezni."

"Sok apróság tett még hozzá, kezdve az ajtócsapkodós vitáktól a 'két napig nem is szólok hozzád' típusú veszekedésekig, de egy a lényeg: mindketten szerepet játszottunk abban, hogy az exem félrelépett egy kolléganőjével. Én is. Nem csak ő. Nem mondhatom azt, hogy kizárólag ő a rossz ebben a történetben, még ha anno úgy is éreztem, és minden barátnőm egyetértett. Rájöttem, hogy mindennek két oldala van, és ha változtatni akarunk, ha nem akarjuk többé átélni ezeket, a saját hibáinkkal is szembesülnünk kell."

Ezt olvastad már?

Galéria / 6 kép

6 csillagjegy-párosítás, ahol a leggyakrabban előfordul a megcsalás

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

A 61 éves, Parkinson-kóros Michael J. Fox küzdelmeiről vallott: elárulta, hogyan él mostanában 

Emlékszel a Vissza a jövőbe! filmsorozat sztárjára, Michael J. Foxra? Ilyen az élete most!

Kép

Hangolódjunk: a TOP 10-es Disney szerelmes dalok listája

Ugye nem csak mi vagyunk úgy azzal, hogy felnőttként is imádjuk a Disney-mesék betétdalait. Ebben a cikkben Valentin-napra hangolódva összetettünk egy 10 dalból álló playlistet, amit egészen biztosan Te is hangosan fogsz végigénekelni. Az Évamagazin.hu cikke.

Kép

Napi horoszkóp február 5.: az Ikrek szokatlan kihívással kerülnek szembe, a Rákok átadhatják magukat a pihenésnek

A csillagok a hét utolsó napjára is izgalmas üzenetekkel készültek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Kép

Heti horoszkóp február 6-12.: az Ikrek túl nagy nyomást helyeznek magukra, az Oroszlánok által befektetett munka bőséggel megtérül

A csillagok az előtted álló hétre is izgalmakat tartogatnak, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Kép

Ikonikus ruhák a Grammy-díjátadókról, amelyeket sosem felejtünk el

Kivágott, átlátszó, habos, csillogó, állatmintás – mindegy, csak feltűnő legyen és beszéljenek róla! Ezek a ruhák egytől egyig ilyenek!

Kép

Napi horoszkóp február 4.: a Kosok izgalmas kalandban próbálhatják ki magukat, a Rákok rástresszelnek egy bizonyos helyzetre

A csillagok hétvégére is tartogatnak izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!