Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség
Sztárok

Nagy a Tinder állatkertje: még egy dolog, amivel érdemes vigyázni a társkeresőn

kép

október 24

kos 03.21 - 04.19

Úgy érzed, a maximumon teljesítesz, s a meggyőződésed...

bika 04.20 - 05.20

Kissé túlpakoltad a hátizsákodat, nehezen tudod a nagy...

ikrek 05.21 - 06.21

Bár eddig magabiztosnak érezted magad egy bizonyos dologban,...

rák 06.22 - 07.22

Igazi csapatjátékos lévén borzasztóan zavar az, hogy valaki...

oroszlán 07.23 - 08.22

Az a fajta ember vagy, aki nem nagyon...

szűz 08.23 - 09.22

Valaki a füledbe ültette a bogarat, emiatt rossz...

mérleg 09.23 - 10.22

Az utóbbi időben azt vetted észre, hogy valaki...

skorpió 10.23 - 11.21

Szilárd meggyőződéssel álltál ki a véleményed mellett egészen...

nyilas 11.22 - 12.21

A környezetedben akadnak olyanok, akik megpróbálnak másokat manipulálni...

bak 12.22 - 01.19

Pontosan tudod, mit szeretnél elérni, miközben abszolút mértékben...

vízöntő 01.20 - 02.18

Noha karnyújtásnyira vagy a célod elérésétől, valami azonban...

halak 02.19 - 03.20

Hosszú gondolkodás és mérlegelés után komoly elhatározásra jutottál,...

Elolvasom végigMegnézem
Facebook
Twitter
Pinterest
A társkereső appok világában sok minden megtörténhet. Hallottam már cifra történeteket örökösen ghostingoló emberekről, a párjukat kamuprofillal lebuktató nőkről és már-már az őrület határát súroló, komplett élettörténet-hazugságot előadó emberekről is. De ami az utóbbi hetekben történt velem, azzal még hírből sem találkoztam korábban.

Az egész úgy kezdődött, hogy pár év kihagyás után, a karantén végeztével idén újra letöltöttem pár társkereső alkalmazást. Az online térben összetalálkoztunk egy kiegyensúlyozott, önismeretre nagy hangsúlyt fektető férfival. A chatelés ideje alatt egyértelművé vált, hogy nem szeret hosszasan pötyögni, és a minél korábbi személyes találkozó híve. Ezzel alapvetően én is így vagyok, de azért az meglepett, amikor egy kétmondatos üzenetváltás után máris meginvitált egy találkozóra. Ezen a ponton fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy mindketten tartós, komoly párkapcsolat reményében használjuk a tindert. Legalábbis mindketten ezt kommunikáltuk a másik felé.

Egyéjszakás kalandra hajt, aki online társkeresésben utazik?

bűnösélvezet

Nem érdekel
Elolvasom

Két okom van arra, hogy miért nem ugrom bele azonnal a személyes találkozókba. Az egyik az az egészséges mértékű elővigyázatosság: sosem tudhatom, kivel akadok össze, és egy olyan emberrel, akiről semmit nem tudok egy köszönésen és 3-4 (akár hamis) fotón kívül, egyszerűen nem merek találkozót megbeszélni. Ezen a félelmen valamennyire segít, ha a másik félről egy minimális utánanézés után bármit megtalálok a facebookján vagy a neten. Nyilván ott is bármit összehazudhat magáról az ember, de azért üldözési mániásnak sem kell lenni: egészségesen kritikus hozzáállással, a naivitást mellőzve szerintem jól minimalizálhatók a veszélyes helyzetek esélyei. Főleg, ha a másiknak olyan munkája van, hogy rövid idő alatt sok információt találok róla, és még közös ismerőseink is vannak. Ezzel a sráccal pont így történt.

A másik okom a találkozó idejének kitolására pusztán a valószínűségszámítás és a kényelmem keresztmetszete: induljunk ki abból, hogy mindenkivel találkozom egy köszönés után. Ez rengeteg időt és pénzt jelent, amit más emberektől és tevékenységektől veszek el. Hiszek abban, hogy ha az ember jól tud hallgatni, és jó kérdéseket tud feltenni, akkor egy pár napos chatelés/telefonálás alapján körülbelül felmérhető, hogy egy nyelvet beszélünk-e a másikkal. Itt most nem a napi tízórás chatelésekre gondolok, de azért ha pár alapinfót megtudunk a másikról, akkor a személyes találkozó statisztikailag nagyobb eséllyel fog jól elsülni. Így tettem hát a korábban említett pasival is, és egy pár napig beszélgettünk. Szűkszavú, mégis megnyerő volt számomra, így végül belementem a találkozóba.

Kipróbáltam a Tinderen, mi történik, ha csak szexelni akarok

Párkapcsolatom

Nem érdekel
Elolvasom

Volt már pár társkeresős randim, és mind közül ő volt, aki élőben leginkább hasonlított arra, mint amilyenek a fotói és a profilja. Nagyon jó kiállású, sármos férfi volt, akiből sugárzott a nyugalom. A találkozó első fél órájában ebédeltünk egyet. Viszonylag semleges témákról volt szó, ami alatt volt egy-két olyan megnyilvánulása, ami picit gyanús lehetett volna, ám ezek felett átsiklottam. Ebéd után sétáltunk egyet, ahol elkezdtem kicsit mélyebben érdeklődni a munkája felől, és akkor ért a hideg zuhany: hangnemében 180 fokos fordulatot véve, teleshop műsorvezetőket megszégyenítő beszélőkével arról kezdte tömni az agyam, hogy ő hogyan tudná segíteni a vállalkozásomat abban, hogy havi többmillió forintot keressek.

Levegőt sem véve hangsúlyozta, hogy mindez csupán egy kéthónapos tréning alatt elérhető, és hogy ő pontosan tudja, nekem mire van szükségem ahhoz, hogy ezt a mindenki által vágyott célt elérjem.

Én pedig csak hallgattam és hallgattam, és szó szerint valamilyen televíziós rábeszélő műsor közepén kezdtem magam érezni. Egy félórás monológ után megkérdezte, hogy mit gondolok erről az egészről és hogy hol járok fejben. Jeleztem neki, hogy most úgy érzem, hirtelen átcsöppentünk egy társkeresős találkozóról egy munkaügyi tárgyalásra, és hogy ez az irány nekem kevésbé tetszik. Az ezt követő, semleges beszélgetésben már egyértelműen éreztem, hogy az úr érdeklődését vesztette. A találkozónk utolsó pár percében azért biztos, ami biztos alapon kifejtette még nekem, hogy randizáskor szerinte miért kell egy nőnek minél előbb lefeküdnie egy férfival. Erre már csak annyit tudtam mondani, hogy nagy a Tinder állatkertje, így biztosan talál magának olyan partnert, aki hasonlóképpen vélekedik ebben a kérdéskörben.

Az eset után picit gondolkoztam rajta, hogy vajon arról van-e szó, hogy elsősorban tényleg komoly kapcsolatot keres, de ha a személyes találkozó alatt kiderül, hogy nincs meg a kémia/nem érdekli a másik személye, akkor átvált egy „ha már nem jön össze a kapcsolat, legalább biznisz lehet még belőle” hozzáállásra, vagy pedig arról, hogy tudatosan ügyfélszerzésre használja a társkeresőket. Jött már szembe velem az online társkeresős térben olyan profil, aki így hirdette magát. Nem gondolom, hogy ott van ennek a helye, ugyanakkor értékelem, hogy nekik legalább egyenes volt a kommunikációjuk.

Azt viszont, hogy valaki önmagáról azt hirdeti, hogy nagyon fontos neki az önismeret, a lelki egyensúly, az egészséges elme és test összhangja (egyébként mindkét szakmája ezzel szorosan összefügg), és hogy történetesen komoly kapcsolatot keres, majd ezután előáll egy ilyen munkaügyi monológgal az első randin, az szerintem egyrészt kimeríti a félrevezetés fogalmát, másrészt sokat ront az ember hitelességén. Én legalábbis biztosan nem kötnék üzletet egy olyan emberrel, akiről már az ismerkedésünk elején kiderül, hogy nem kommunikált velem egyenesen.

Nem ment olyan mélyre a dolog, ugyanakkor picit csalódtam magamban, mert azt hittem, van már annyi tapasztalatom a társkeresők terén, hogy kiszűrjem a fura figurákat. Ez az eset viszont ráébresztett arra, hogy bármennyire is figyelsz, nem lehet minden rosszat elkerülni.


Egyetlen szó a kulcs, hogy a társkeresőkön párodra akadj

Párkapcsolatom

Nem érdekel
Elolvasom

Az erős, boldog párkapcsolat nyolc alappillére

Galéria / 8 kép

Az erős, boldog párkapcsolat nyolc alappillére

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!
Tovább olvasok

október 24

kos 03.21 - 04.19

Bizonyos keretek között mindig a legjobbat igyekszel kihozni...

bika 04.20 - 05.20

Amikor már teljes meggyőződéssel és az esélyesek biztos...

ikrek 05.21 - 06.21

Annak ellenére, hogy hosszú hétvége van és mindenki...

rák 06.22 - 07.22

Olyan terveid vannak, amelyek nem biztos, hogy mindenki...

oroszlán 07.23 - 08.22

Rád bíznak egy feladatot, amiben szabad kezet kapsz....

szűz 08.23 - 09.22

A mai napra semmiféle komolyabb kihívás nem ígérkezik,...

mérleg 09.23 - 10.22

Általában arra törekszel, hogy minden a terveid szerint...

skorpió 10.23 - 11.21

Úgy érzed, teljesen feleslegesen dolgozol valamin, ami egyelőre...

nyilas 11.22 - 12.21

Nem nagyon tudod, mi és miért történik az...

bak 12.22 - 01.19

Túl régóta vívódsz egy szituációban, amelyben nem érzed...

vízöntő 01.20 - 02.18

Van melletted valaki, aki szorult helyzetedben támogat, akinek...

halak 02.19 - 03.20

Nagyon úgy fest, hogy ugyan közel vagy a...

Elolvasom végigMegnézem
Kép

Napi horoszkóp október 24.: a Bikák versenyhelyzetben bizonyíthatnak, a Szüzek átadhatják magukat a pihenésnek

Ma sem érdemes kihagynod a horoszkópod, mert a csillagok ismét izgalmas üzeneteket tartogatnak!

Kép

Öt filmes franchise, aminek jól áll a csajos folytatás

Semmi kétség afelől, hogy a rebootok korát éljük. Szinte mindig van egy olyan film vagy sorozat, ami egy régi klasszikust elevenít fel, és helyez modern megvilágításba.

Kép

Az edzés utáni kínzó fejfájás elkerülhető, de figyelned kell néhány dologra!

Egy kőkemény edzés épp elég fájdalmat tud okozni, semmi szükség arra, hogy még a fejed is fájjon utána - nem igaz?

Kép

Elgondolkodtató filmet keresel? Mutatunk 7-et, ami nagy hatással lesz rád

Ha ma este nem átlagos történetet keresel, válassz ezekből a filmekből!

Kép

Idén ősszel is hódítanak a bakancsok: a szezon 10 legmenőbb darabja

Aki még nem szerezte be a szezon egyik alapdarabját, most megteheti a JOY-napok alatt!

Kép

Ezért ápold ősszel extrán a bőrödet – Válassz természetes, hazai termékeket

Az ősz nemcsak a lelkünknek hoz változást, hanem a testünknek is. Ilyenkor érdemes a ruhatárunk mellett a szépségápolási rutinunkon is változtatnunk. Hazai, természetes összetevőjű termékekkel könnyebb lesz a harc, mint gondolnád.

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem