Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

„Majdnem meghaltam” – Matthew Perry őszintén vall életének legkeményebb időszakairól

„Majdnem meghaltam” – Matthew Perry őszintén vall életének legkeményebb időszakairól
Facebook
Twitter
Pinterest
A Chandler Binget alakító színész készen áll arra, hogy megossza a történetét a világgal.

November elsején debütál Matthew Perry életrajzi könyve, a Friends, Lovers and the Big Terrible Thing, melyben a Jóbarátok 53 éves sztárja őszintén mesél mindarról, amit az évek során átélt. Chandler Bing megformálója azt mondja, azért várt ilyen sokáig azzal, hogy megossza a nyilvánossággal a történetét, mert először biztonságos távolságba akart kerülni az alkohol-, és kábítószer-függőségétől. Abban viszont egyáltalán nem kételkedett, hogy segíthet másokon, ha leírja a történetét – ezért döntött úgy, hogy elárulja azt is, 49 évesen majdnem meghalt.

Azt hiszem, az embereket meglepi majd, milyen rémes időket éltem át és milyen közel álltam a véghez.

A sztár a kötetben kifejtette azt is, szerinte senkit nem lepett volna meg, ha távozik az élők sorából. „Nagyon ijesztő ez a tudat.” Matthew szeretné felhívni a figyelmet arra is, bárkivel megeshet az, amin ő is keresztülment. „Nem számít, sikeres vagy-e, a betegséget nem érdekli.”

A színészt akkoriban köztudottan gyomor-bél perforációval diagnosztizálták és napokig küzdöttek az életéért, mivel a vastagbele kiszakadt az opioid-függősége miatt. Matthew Perry két hetet töltött kómában, öt hónapon át kórházban élt, illetve kilenc hónapig kolosztómiás zacskót kellett használni. Az orvosok kezdetben azt mondták a családjának, alig két százaléknyi esélyt látnak arra, hogy felépülhet, mivel ECMO-gépre kellett kapcsolniuk. „Ezt Üdvözlégy Máriának hívják. Senki sem éli túl.”

Matthew elismerte, már 24 évesen is az alkohol rabja volt, amikor elkezdődtek a Jóbarátok első évadjának felvételei, de ekkor még nem veszítette el teljesen a kontrollt önmaga felett. „Mire 34 lettem, már tényleg sokszor bajba keveredtem. Voltak azért olyan időszakok ezalatt, amikor józan voltam. És találd ki, melyik szezonban jelöltek díjra, mint legjobb színészt?” – jelentette ki a People magazinnak adott interjújában, utalva arra, hogy pont akkor hozta a legjobb formáját, amikor józan volt. Majd azt is hozzátette, a legrosszabb periódusában naponta 55 Vicodint szedett és borzasztóan lefogyott.

Bár megpróbálta titkolni, min megy keresztül a Jóbarátok évadjainak forgatása alatt, a megjelenésében bekövetkező drasztikus változások tükrözték az állapotát. Szereplőtársai „megértettek és türelmesek voltak” – utalt Jennifer Anistonra, Courteney Coxra, Lisa Kudrowra, Matt LeBlancra és David Schwimmerre.

Amikor a természetben egy pingvin beteg lesz vagy súlyosan megsérül, a többiek körülveszik és megtámasztják, amíg nem tud önállóan járni. A csapat tulajdonképpen ezt tette értem.

Azt ugyan nem akarja nyilvánosságra hozni, mióta józan jelenleg, de ő maga számontart minden egyes napot. Fontosnak tartja kihangsúlyozni, attól, ha valaki egy időre elveszti a harcot a függőségeivel szemben, az nem jelenti azt, hogy elvesztegetett lenne a korábban megtett útja. „A józanságod kezdetének dátuma talán megváltozik, de más nem. Mindent tudsz, amit előtte elsajátítottál. Amíg képes vagy visszatérni a kijelölt irányba anélkül, hogy meghaltál volna, addig sokat tanultál.”

És hogy mi ad neki erőt nap mint nap ebben a soha véget nem érő küzdelemben? „A terapeutám azt mondta nekem, ha legközelebb arra gondolok, hogy Oxycontint szedjek, jusson eszembe, akár életem végéig kolosztómiás zacskót kell viselnem emiatt” - emlékezett vissza. „Rendkívül hálás srác vagyok. Hálás vagyok, hogy élek, az biztos. És ez lehetőséget ad nekem arra, hogy bármit megtehessek.”

Ezt is olvasd el!

Galéria / 7 kép

Híres emberek, akik a munkájuk miatt lettek függők

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Sem a hideg, sem a meleg zuhany nem tesz jót a testednek: a helyes fürdés titka

Hallottál már a kontrasztos zuhanyzáról? Most mindent megtudhatsz róla!

Kép

Napi horoszkóp január 28.: a Bikákat váratlan fordulat bizonytalaníthatja el, a Szüzek két lábbal állnak a földön

A csillagok a hétvége első napjára is üzentek, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Kép

A filmtörténet egyik legnagyobb csillaga volt, mégis fotósnak tartotta magát - érdekességek 4 ritkán látott fotó mentén Gina Lollobrigidáról

A 20. század díváiból Dunát lehetne rekeszteni, a január 16-án elhunyt isteni Lollo mégis egyedülálló volt köztük. Az ÉvaMagazin.hu cikke.

Kép

Nem mindennapi sztori: az édesanya, aki különböző napon, hónapban és évben szülte az ikreit

Hihetetlen történet került elő a 2022/2023-as szilveszterről. Igazi csoda!