Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

A Kaliforniai álom meseszerű ruháinak története

A Kaliforniai álom meseszerű ruháinak története
A nap cikke

4 csillagjegy, akinek egy őrangyal fog segíteni a közeljövőben: minden arannyá változik, amihez hozzáérnek

A tavaszi idő miatt végre újjáéled a természet, az állatok előmerészkednek, mi pedig ismét erőt érzünk magunkban.

Promóciók

Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Olvasd el!

A hercegné, aki a brit királyi család tagja, közben pedig magyar származású: rendszeresen látogat Magyarországra

Bizony, a brit királyi család tagjai között is megtalálhatók magyarok. Egy legalábbis biztosan.

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 25.: a Kosoknak érdemes lazábban hozzáállniuk bizonyos dolgokhoz, az Ikrek nem állnak készen egy új kapcsolatra

A hét második fele is bővelkedik izgalmakban, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

Gyászol a királyi család: senki nem számított ekkora tragédiára, már a halál oka is kiderült

2024 biztosan nem a királyi család éve. Katalin és Károly betegsége után sajnos Beatrix hercegnőt sem kerülte el a tragédia.

Olvasd el!

5 hollywoodi sztár, aki beszél magyarul: ezt pedig meg is mutatták a világnak

Hollywoodi sztárok, akik már beszéltek magyarul és nagyon ügyesek voltak!

Olvasd el!

Az április 24-ei teliholdnak brutális következménye lesz: 4 csillagjegy, akinek a mai napon teljesen megváltozik az életútja és a sorsa

A mai nap a Skorpióban lesz telihold, ami elképesztő energiákat szabadít fel.

Facebook
Twitter
Pinterest
Kevés ilyen emlékezetes filmes styling volt az elmúlt évben, mint az Oscar-díjas Kaliforniai álomé. Ha már Emma Stone elvitte a Legjobb női főszereplőnek járó díjat, megérdemli, hogy egy kicsit megvizsgáljuk a filmben szereplő kosztümjeit is, igaz?

Sokan mondták, hogy túlhype-olt a film vagy épp unalmas – ennek eldöntését rátok, a nézőkre bízom. Az viszont szerintem biztos, hogy a rendező, Damien Chazelle tényleg álomszerű világot teremtett, amiben nagy szerepe volt a jelmeztervezőnek, Mary Zophres-nek is, aki segített neki életre kelteni a szereplőket, méghozzá romantikus, színes, letűnt időket idéző szettekkel. Nem is annyira jelmeztervező volt, mint technicolorban álmodó zseni!

Rögtön a nyitójelenetben, ami egy forgalmas autópályán játszódik a délutáni dugóban, olyan rettentő meleg volt, hogy három váltás ruhával készültek minden szereplőnek – pedig nem voltak kevesen, ha láttátok a filmet:

Kép

Amikor megkérdezték a jelmeztervezőt, hogy mi volt a célja a főszereplők jelmezeivel, azt válaszolta: „Azt szerettem volna, hogy Ryan elbűvölje a női nézőket, a férfiakban pedig romantikus érzések törjenek fel Emma láttán.”

Nem is váratott magára sokáig a lehetőség, Emma már a második jelenetben felkapja a csinos kék ruháját, és elindul a szemet gyönyörködtető kaland a szivárvány színein és Los Angeles látványosságain át. Nehéz volt a feladat, hiszen mindenki élénk színeket visel a tompa esti fényben, mégis Emmának kellett ragyognia igazán, de milyen fantasztikusan mutat a hófehér bőrön a királykék ruha?

Kép

A film egyszerre hozza el nekünk az 50-es, 60-as évek Amerikáját és a felnőtté válás keserédes meséjét. Hogy megragadja a hangulatot, a jelmeztervező hölgy olyan klasszikusokat nézett újra inspirációként, mint az Ének az esőben, Baz Luhrmann Romeo + Júliája, a Kötelező táncok, a Boogie Nights vagy épp a Kapj el, ha tudsz. Elég széles skála, igaz?

Ezután kivágta azokat a képkockákat a filmekből, amelyek a legjobban megfogták, illetve rengeteget képet keresgélt még mellé karizmatikus színésznőkről, és persze kortárs fotókat is átválogatott. Ezeket a képeket, amelyek megadták a film alaphangulatát adják, három napig elemezték a rendezővel, a produkció designerével és a díszlettervezővel. Jelentről jelenetre beszélték át, hogy mikor milyen színeket fognak használni, a jelmezeknek ugyanis – ahogy erről a filmes styling órámon imádok mesélni a Style Institute-ban – nem csak a szereplőkhöz kell illeszkedniük, de érzelmeket kell kifejezniük, fontos passzolniuk a díszlethez, és fejlődniük kell a film során a karakterekkel.

Kép

„Nem akartam, hogy egy átlagos lány, mint Mia, aki nem keresett túl sok pénzt a befutása előtt, úgy tűnjön, hogy nem is vehetné meg ezeket a ruhákat” – magyarázta Mary Zophres. – „Tehát hiába játszik nagy szerepet a fantázia, szerettem volna, ha valóságosnak tűnnek a ruhák.”

Korábban azt nyilatkozta Emma, hogy a legnehezebb jelenet számára a hegyen előadott duett volt, amit egy snittben vettek fel. Hiába próbáltak előtte hónapokig, a helyszínen alig volt idő gyakorolni, mert a hajnal nem vár senkire! ;) Ha elmúlnak a tökéletes fények, oda a hangulat. De szerencsére így is meglett a hatperces felvétel, amiben ez a gyönyörű sárga ruha szerepelt – a jelmeztervező csapat még külön sárga fehérneműt is szerzett hozzá a színésznőnek:

Kép

A film egyik kulcsjelenete, és a gyönyörű sárga ruha, kézzel festett virágmotívumokkal
Ha láttátok a filmet, észrevehető, hogy Ryan megjelenésében a retro fekete-fehér cipő a legmeghatározóbb. Ezen kívül szinte csak ingeket és zakókat hord, igazi, klasszikus darabokat, mint egy hagyománytisztelő úriember – bár James Deant, mint inspirációt, azért hallottam elhangozni, szóval valószínűleg innen a szexi sárm. ;)

Az igazán színes és emlékezetes darabok Emmának jutottak, aki szinte végig ruhában vagy szoknyában játszik. A klasszikusan nőies ruhák mind saját tervezésűek, leszámítva azt a néhány nappali viseletet, amit helyi vintage butikokból vásároltak, illetve még egy-két H&M-es darab is beesett.

Kép

Az egyetlen designer darab, amit a főszereplőre adtak, a nyakpántos tengerészkék ruha, amit a film végén visel Emma, ezt Jason Wu tervezte, és azért esett erre a választás, mert a jelmeztervező látott egy képet Catherine Deneuve színésznőről, amibe beleszeretett:

Kép

Néhány darabot már ki is állítottak Kaliforniában, az ArcLight Hollywood mozi előterében:

Kép

Márk napi tipp: Drágáim, én azt mondom – még ha valaki nem is hisz a színtípus szerinti vásárlásban – hogy egy csinos, klasszikus vonalú, hozzád illő (és akár kicsit intenzívebb) színű ruha sosem rossz befektetés! Ha van lehetőségetek vintage darabot is nézhettek, de azért a modern kollekciókban is akadnak szuper darabok. Álljon itt inspirációnak három hölgy, akik tudják, mitől döglik a légy! ;)

Kép

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Kép

3 csillagjegy, akinek negatív hatással lesz az életére az áprilisi telihold

Ezek a csillagjegyek nem fognak örülni az áprilisi teliholdnak!

Kép

Így nézett volna ki a Trónok harca Disney-meseként

Ha van valami, ami távolabb áll George R. R. Martin regényeitől és azok feldolgozásától, akkor az a rajzfilmes műfaj.

Kép

Sztárok, akik nyilvánosan estek egymás torkának, erről pedig videó is készült

Hiába a siker, a sok pénz vagy éppen a rajongók imádata, a sztárok olykor-olykor vannak olyan nárcisztikus természetűek, hogy képesek élőadásban neki menni egy másik híres embernek.

Kép

Egy hétig követtem Katalin hercegné diétáját: sokkal nehezebb volt, mint gondoltam

Katalin hercegné étrendje nem való mindenkinek, csak akkor próbáld ki, ha nagyon elhivatott vagy!

Kép

5 szokás, ami jelentősen növeli a szívroham kockázatát: nem csak a dohányzás káros

Szomorú, de az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt az 50 év alattiaknál jelentkező szívroham. Ez pedig olyan jellegű, egyértelműen káros szokásokra vezethető vissza, mint a dohányzás vagy éppen az egészségtelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód. De nézzük is, pontosan melyek ezek, és hogyan tudod megelőzni a súlyos szívbetegségek kialakulását.