Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Nem csak álom! 5 tipp, amitől télen is gyönyörű lesz a hajad

Nem csak álom! 5 tipp, amitől télen is gyönyörű lesz a hajad
A nap cikke

4 csillagjegy, akinek egy őrangyal fog segíteni a közeljövőben: minden arannyá változik, amihez hozzáérnek

A tavaszi idő miatt végre újjáéled a természet, az állatok előmerészkednek, mi pedig ismét erőt érzünk magunkban.

Promóciók

Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Olvasd el!

A hercegné, aki a brit királyi család tagja, közben pedig magyar származású: rendszeresen látogat Magyarországra

Bizony, a brit királyi család tagjai között is megtalálhatók magyarok. Egy legalábbis biztosan.

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 25.: a Kosoknak érdemes lazábban hozzáállniuk bizonyos dolgokhoz, az Ikrek nem állnak készen egy új kapcsolatra

A hét második fele is bővelkedik izgalmakban, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

Gyászol a királyi család: senki nem számított ekkora tragédiára, már a halál oka is kiderült

2024 biztosan nem a királyi család éve. Katalin és Károly betegsége után sajnos Beatrix hercegnőt sem kerülte el a tragédia.

Olvasd el!

5 hollywoodi sztár, aki beszél magyarul: ezt pedig meg is mutatták a világnak

Hollywoodi sztárok, akik már beszéltek magyarul és nagyon ügyesek voltak!

Olvasd el!

Az április 24-ei teliholdnak brutális következménye lesz: 4 csillagjegy, akinek a mai napon teljesen megváltozik az életútja és a sorsa

A mai nap a Skorpióban lesz telihold, ami elképesztő energiákat szabadít fel.

Facebook
Twitter
Pinterest
Hányszor mossam, hogy szárítsam, mivel ápoljam – ezek a hatalmas horderejű kérdések biztos bennetek is felmerülnek télen-nyáron egyaránt, amiket megvitattok a barátnőkkel, és amiről faggatjátok a fodrászt. És épp ezért született ez a cikk, Drágáim, mert van néhány dolog, amit jó, ha tudtok, mielőtt valami rémséges dolog történik a hajatokkal!

Először is: hányszor mossuk?

Nyáron a nap miatt van kitéve nagyobb igénybevételnek, télen a hideg miatt. Szóval a tincsek téli ápolása épp olyan fontos, mint a nyárié. De kezdjük valami könnyűvel, a „hányszor mossam” kérdésével. Sok hölgyismerősöm van, sőt még én magam is úgy tapasztalom, hogy a városi élet megviseli a hajat. Gyorsabban zsírosodik, könnyebben elveszíti a tartását, blabla, egyszerűen rémes, nem beszélve a sapkák jótékony hatásáról. (Egyébként ilyenkor a legjobb egy vékony kis beanie, ami nem annyira lapít. És ha beértél a munkahelyre, egy kis hajlakkot fújj a kezedre, dörzsöld össze és simítsd végig a tincseket, hogy helyre rántsd a kuszaságot.)

Kép

Szóval mit csinálhatsz ilyenkor? Először is, aludj a hátadon, és vegyél egy-két jó minőségű párnahuzatot, például selymet, amit a hajad imádni fog. Aztán persze küzdj a napi mosásismétlés ellen egy kis szárazsamponnal – szőkék akár hintőporral -, de vehetsz valami szuper textúráló szert, mert most úgyis menő, hogy a tövénél kicsit fényesebb, a végénél mattabb és lágyabb a haj, csak tegyél fel egy menő hajpántot. Vagy dobj fel laza kontyot, lófarkat. ;)

De mit kell tudni a lófarokról?

Egy pár dolgot mindenképp! Először is szárítsd meg jól a hajad, mielőtt felfogod, hogy óvjuk azokat a tincseket – nedvesen a legsérülékenyebb a haj. Kicsit ráncigálod és kész is baj. Ha nagyon rohansz, bár télen azért jó időt szakítani a szárításra, legalább a tövét szárítsd meg addig a részig, ahol összefogod. Ne mindig ugyanolyan magasan fogd össze a hajad, a sportoláshoz inkább válaszd a parkettafonást, és könyörgök, ha kiveszed a gumit, szépen fejtsd le… ;) Fémes gumi helyett pedig használj textilt, szilikont vagy épp gumipókot – igen, már a hajba is létezik ilyen, a képen látjátok!

Kép

Ha mégis elköveted a hibát, hogy nedves hajjal mész ágyba…

Mert nagyon szexinek találod, vagy csak épp rohanásban vagy, akkor tudnod kell, hogy ez naaaagyon rossz dolog, Drágám! Ahogy az előbb is írtam, a kutikula, vagyis a haj külső rétege ilyenkor a legérzékenyebb, még nem simult ki szépen, és emiatt van, hogy vizesen nehezebb fésülni a hajat. Gondolj csak bele, hogy emellett még forgolódsz is az ágyban!! Szóval, ha már így adódott, gyorsan csinálj egy laza fonást – és ezzel meg is van oldva a másnapi frizura! ;)

gif

De van egy ijesztő dolog, ami ellen ez nem véd!

És tényleg elég rémesen hangzik… Ez pedig nem más, mint a gomba. Igen, GOMBA. De hogy? Hogy lehet ez? Hát nem titok, hogy a gomba szereti a sötét, nedves helyeket, és a nedves haj – párna kombó pont ezt a táptalajt biztosítja neki. Persze nem egy-két alkalommal, csak ha rendszeresen műveled, amitől korpásodhat, gombásodhat a fejbőr. Hurrá! Sőt, még a párnára is áttelepedhet, amitől nem csak a bőröd készül ki, de légúti megbetegedéseket is okozhat. Mai rémtörténetünket hallották!

gif

És végül, ha imádod a szőkített tincseket…

Akkor biztos te is észrevetted, hogy bár menő a színe, mégsem az igazi a hajad, főleg a végeken. Ha rezes tónusok is vannak benne alapjáraton, akkor meg még narancsosodik is az a szőke. Szóval azt mondom, hogy ilyenkor két dolog nagyon fontos! Az egyik, hogy szőkített hajra való, jó minőségű sampont használj – már olyat is találsz, ami ellensúlyozza például a rezes tónusok előbukkanását, ami hasznos lehet, ha a beauty inspirációd Khaleesi és nem Ed Sheeran. A kondicionáló helyett pedig használj intenzíven tápláló balzsamot, pakolást a végeken hajmosáskor, vagy tegyél fel éjszakára kókuszolajos pakolást.

Kép

És végül, de nem utolsó sorban: A forró víz még mindig nem a barátunk, hiába van kint hideg, nem szereti sem a bőr, sem a haj, mert csak gyorsabban öregszik és jobban szárad. A törölközős dörzsölést pedig gondolom, már mindenki rég el is felejtette, szót sem kell vesztegetnem rá! ;)

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Kép

3 csillagjegy, akinek negatív hatással lesz az életére az áprilisi telihold

Ezek a csillagjegyek nem fognak örülni az áprilisi teliholdnak!

Kép

Így nézett volna ki a Trónok harca Disney-meseként

Ha van valami, ami távolabb áll George R. R. Martin regényeitől és azok feldolgozásától, akkor az a rajzfilmes műfaj.

Kép

Sztárok, akik nyilvánosan estek egymás torkának, erről pedig videó is készült

Hiába a siker, a sok pénz vagy éppen a rajongók imádata, a sztárok olykor-olykor vannak olyan nárcisztikus természetűek, hogy képesek élőadásban neki menni egy másik híres embernek.

Kép

Egy hétig követtem Katalin hercegné diétáját: sokkal nehezebb volt, mint gondoltam

Katalin hercegné étrendje nem való mindenkinek, csak akkor próbáld ki, ha nagyon elhivatott vagy!

Kép

5 szokás, ami jelentősen növeli a szívroham kockázatát: nem csak a dohányzás káros

Szomorú, de az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt az 50 év alattiaknál jelentkező szívroham. Ez pedig olyan jellegű, egyértelműen káros szokásokra vezethető vissza, mint a dohányzás vagy éppen az egészségtelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód. De nézzük is, pontosan melyek ezek, és hogyan tudod megelőzni a súlyos szívbetegségek kialakulását.