A nap cikke

Na ne!! Máris félrelép Selena Gomez pasija? Úgy tűnik, igen...

Kellemetlen hírek keltek szárnya Hollywood egyik legcukibb párosáról...

Még több olvasnivaló

Már ennyi év eltelt? A Született feleségek Juanita Solisa gyönyörű tinivé cseperedett, és így szexiskedik!

10 dolog, amit biztosan átérzel, ha rosszul alszol éjszakánként

10 dolog, ami jobban kiborítja a férfiakat, mint a hiszti

Nagyon vicces: így néznének ki a sztárok '90-es évek szemöldökével

A legjobb Trónok harca-manikűröktől te is khaleesinek érzed majd magad

Amy Schumer helyett: kiderült, melyik színésznő lehet a Barbie-filmek új főszereplője

Ezt csináld utána! Radics Gigi jobb formában van, mint valaha – de tesz is érte!

Ebből az öt csillagjegyből kerülnek ki a legmérgezőbb exek

Készítsd el Audrey Hepburn kedvenc spagettijét!

Készítsd el Audrey Hepburn kedvenc spagettijét!
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Mindenki kíváncsi rá, vajon mit kennek az arcukra, hol nyaralnak, és mit esznek a sztárok. Hát most egy dologra fényt derítünk, Drágáim! Megtudjuk, mi volt a XX. század egyik legnépszerűbb színésznőjének kedvenc étele, amit ráadásul legalább egy héten egyszer tutira elkészített magának. Tehát egy kedvenc kedvence jön, ami ráadásul nem is bonyolult, meglátjátok! ;)

SPAGHETTI AL POMODORO, ahogy Audrey szerette

Hozzávalók:

1 kis fej vöröshagyma, apróra vágva

2 gerezd fokhagyma, préselve vagy aprítva

2 sárgarépa, apróra vágva

2 angolzeller szár, apróra vágva

2 nagy konzerv vagy üveg olasz, hámozott Roma paradicsom (vagy friss pelato is lehet, ha magatok készítenétek és nem találtok Romát)

1 nagy csokor friss bazsalikom, megmosva

2 evőkanál extra szűz olívaolaj

0,5 kg spagetti tészta

Só ízlés szerint

Frissen reszelt parmezán sajt

Kép

Na essünk is neki a munkának, ha minden megvan! ;)

Egy nagy fazékba tedd bele a hagymát, a répát, a zellert és a paradicsomot, majd locsold meg az olíva olajjal. A bazsalikomlevelek felét is szórd bele, , és főzd lassú tűzön 45 percig, időt hagyva a nagy, lédús paradicsomoknak, hogy szétfőjenek – közben persze keverj egyet rajta néha, és sózd is meg ízlés szerint (inkább kevesebbet adj hozzá, mint túl sokat).

Mikor a szószod már majdnem kész és szépen fődögél magában, egy másik fazékban elkezdheted a pastát! Nagyjából 3,5 liter vizet forralj fel egy lábosban, adj hozzá néhány csipet sót, ízlés szerint, és mikor már lobog a víz, dobd bele a spagettit. Kevergesd meg néha ezt is, hogy ne tapadjon össze, és vigyázz, hogy ne főzd túl a tésztát. Akkor jó, mikor még al dente, azaz van egy kis erő a közepében, és nem teljesen puhult szét. Ha kész vagy, szűrd le a vizet, és öblítsd át langyos vízzel, hogy ne tapadjon össze.

Míg készül a szósz és a tészta, a maradék bazsalikomot vágd össze egy ollóval, hogy ne feketedjen meg a széle, aztán tedd is félre - ez lesz a pont az i-n, a hab a tortán, a meglepi a spagettin! Mikor úgy érzed, a zöldségek megpuhultak, kapcsold le a lapot a szószos fazék alatt, és pihentesd úgy 15 percet, hogy összeálljon. Ezzel kalkulálj, mikor elkezded főzni a tésztát. ;) Na de most már tényleg a finisben vagyunk!!

Szedj mindenkinek egy adag tésztát – szerintem négyen biztosan jóllaktok –, merj rá szószt bőkezűen, reszelj a tetejére sajtot és szórj még rá egy kis aprított bazsalikomot. Hát mi ez, ha nem egy könnyű, de varázslatos ebéd? Nem is maradt más hátra, mint bezsebelni a bókokat! ;) Jó étvágyat, Édeseim!!

Kép
Új családtag: Olivia Wilde és Jason Sudeikis örökbefogadott, mi pedig elolvadtunk az első fotó láttán

Olivia Wilde és Jason Sudei úgy döntött, ideje bővíteni a kis családot. A legszebb az egészben, hogy a szerelmespár az örökbefogadás mellett döntött. Nézd csak!

A kereséshez kezdj el gépelni!