Cikkek neked
Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!

Plus size modellek a kifutókon – és ez szuper!

Plus size modellek a kifutókon – és ez szuper!
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Azt elárulom nektek, Édeseim, hogy nem túl gyakran látni plus size modelleket suhanni a nagy divathetek kifutóin. Persze néha becsempésznek egyet-egyet a kisebb tervezők, de most valami fantasztikus történt New Yorkban!

Christian Siriano legújabb, 2017 tavasz-nyári kollekciójának bemutatóján ugyanis nem egy, hanem öt teltebb alkattal rendelkező modell vonult a többiekkel, mind különleges szépségek. Az ismert tervező korábban is nagy visszhangot váltott ki azzal a felvetésével, hogy színesebbé kellene tenni a divatot és többféle testalkatra tervezni, hogy mindenki találjon számára előnyös ruhákat. (Azt gondoljátok, pfff, nem olyan nagy cucc, csak jól körül kell nézni. Pedig igenis nagy feladat, de később erre még visszatérek.)

Siriano összesen 450 modellt nézett meg a castingon, és már akkor tudta, hogy szeretne plus size modelleket is látni a kifutón. Végül Georgia Pratt, Precious Lee, Marquita Pring, Alessandra Garcia és Sabina Karlsson lettek a kiválasztottak, akik mind a designer Capri szigetének laza sikkje által ihletett darabjait viselhették. Nézzétek, az idei őszi divathéten ilyen színesen vonultak a lányok, karcsúbbak és teltebbek:

Kép

A tervező egyébként azt nyilatkozta, hogy nem volt teljesen szándékos a plus size modellek alkalmazása – többször mesélte, hogy az anyukája 44-46-os méretet hord, a húga pedig 34-est, úgyhogy számára az a természetes, hogyha a teljes skálát lefedi. Siriano volt egyébként az, aki ruhát tervezett Leslie Jones-nak a Szellemirtók premierjére, mikor a színésznő csalódottan kiírta Twitterre, hogy nem talált tervezőt, aki elvállalta volna a feladatot. Korábban egyébként öltöztette Christina Hendricks-et és Jennifer Hudsont is, és mind nagyon csinosak voltak, nézzétek! ;)

Kép

Tim Gunn, az egyik legnépszerűbb amerikai stylist pedig épp a New York-i divathét előtt publikált egy esszét a Washington Postban arról, hogy mennyire kirekesztőek a márkák a teltebb alkatú nőkkel, főleg 12-es méret felett, ami nálunk L-esnek felel meg. Kiemelt egy pár márkát, hogy mennyire jó, hogy foglalkoznak a nagyobb méretekkel is és növelik a kínálatot (bár elenyészően kevesen vannak), de aztán elmarasztalta a Project Runway show-t, amiben mentorként szerepel sok-sok éve, hogy közel sem foglalkoznak eleget a nem modell alkatú hölgyekkel, azaz bárkivel 36, max. 38-os méret fölött. Minden évadban van egy feladata a tervezőknek, amiben „igazi nőknek” kell ruhát tervezniük (szerintem minden nő igazi nő, szóval elég rémes egy címadás), a résztvevő tervezők mindig hőzöngenek. Pedig a való életben ritka, hogy 180 centis szupermodelleket kell öltöztetni, főként nem is rájuk készülnek a ruhák. Egyébként az előző évadban pont egy plus size hölgy nyert a műsorban, talán nem véletlenül, méghozzá plus size ruhákkal, erről is írtam nektek korábban! ;)

Kép

Siriano mellett egyébként meg kell említenünk még egy pár tervezőt, akik szintén gazdagították a kollekciójukat plus size darabokkal. Ilyen volt a népszerű és laza J. Crew, Tracy Reese, a Chromat vagy a Byron Lars BSM. Az utóbbi brand esetében azt a szuper üzenetet mondták be a show előtt hangosbemondón, hogy „Minden a pozitív testszemléletről szól... ez nem egy plus size párbeszéd, ez egy női párbeszéd.”

Kép

És hogy nekem erről az egészről mi a véleményem? Hogy a tökéletes ruhát megtalálni nehéz. És nem csak telt lányoknak, hölgyeknek, de mindenkinek, higgyétek el – rengeteg nővel találkozom nap, mint nap, akik ezzel a problémával küzdenek a méretskála teljes hosszán.

És ha a ruhagyártók szerint nem a te alakod a tökéletes, és szinte csak olyan ruhákat készítenek, amik nem mutatják a legjobb formájukban az idomaidat, akkor még nehezebb. Én is rengeteget vásárolok teltebb hölgyekkel, adok tanácsot vagy várom őket átalakításra a Szalonban, és tudom, hogy nekik extrán nehéz a kínálatból friss, modern, csinos, jó anyagú, alkatnak megfelelő szetteket összeállítani. Szóval remélem, hogy hamarosan eljön az idő, mikor a legnépszerűbb üzletek is olyan kollekciókat állítanak össze, amikből a plus size alkatúak is szívesen válogatnak. ;)

Kép
Nem tudom feldolgozni: a fiam egy velem egyidős nővel él együtt

Igaz történet olvasónktól, aki képtelen megszokni azt a helyzetet, hogy fia jóval idősebb társat választott...

Top 10 munka, amit akkor válassz, ha az utazás a szenvedélyed!

Neked melyik munka jönne be leginkább, ami mellett nyakadba vehetnéd a világot?

5 szerelmi lecke, amit Blake Lively és Ryan Reynolds kapcsolatából tanultunk

Nem akarjuk elkiabálni, de mindeddig úgy tűnik, ők nagyon tudják, mi a jó házasság titka!

Napi horoszkóp május 28.: a Kosok hatalmas nyomás alól szabadulnak fel, a Bikák igaz barátjukra számíthatnak

A hét utolsó napjára is üzentek a csillagok, érdemes tehát elolvasnod a napi horoszkópod!

A kereséshez kezdj el gépelni!