Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Tippek, hogy minden reggel tökéletes arcbőrrel ébredj

Tippek, hogy minden reggel tökéletes arcbőrrel ébredj
A nap cikke

4 csillagjegy, akinek egy őrangyal fog segíteni a közeljövőben: minden arannyá változik, amihez hozzáérnek

A tavaszi idő miatt végre újjáéled a természet, az állatok előmerészkednek, mi pedig ismét erőt érzünk magunkban.

Promóciók

Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Olvasd el!

A hercegné, aki a brit királyi család tagja, közben pedig magyar származású: rendszeresen látogat Magyarországra

Bizony, a brit királyi család tagjai között is megtalálhatók magyarok. Egy legalábbis biztosan.

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 25.: a Kosoknak érdemes lazábban hozzáállniuk bizonyos dolgokhoz, az Ikrek nem állnak készen egy új kapcsolatra

A hét második fele is bővelkedik izgalmakban, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

Gyászol a királyi család: senki nem számított ekkora tragédiára, már a halál oka is kiderült

2024 biztosan nem a királyi család éve. Katalin és Károly betegsége után sajnos Beatrix hercegnőt sem kerülte el a tragédia.

Olvasd el!

5 hollywoodi sztár, aki beszél magyarul: ezt pedig meg is mutatták a világnak

Hollywoodi sztárok, akik már beszéltek magyarul és nagyon ügyesek voltak!

Olvasd el!

Az április 24-ei teliholdnak brutális következménye lesz: 4 csillagjegy, akinek a mai napon teljesen megváltozik az életútja és a sorsa

A mai nap a Skorpióban lesz telihold, ami elképesztő energiákat szabadít fel.

Facebook
Twitter
Pinterest
Igen, ez a cikk most a legtutibb tippjeimről fog szólni az éjszakai bőrápoláshoz! Ha az este hosszabbra sikerült, mint terveztétek, ha kicsit sok volt a bulika, vagy ha csak egyszerűen stresszesek és kialvatlanok vagytok, akkor a következő tippeknek nagyon fogtok örülni! ;)

Ugyanis bőrtípusokra lebontva elmesélem, mi az, amitől üdének és kipihentnek tűnhettek, még akkor is, amikor nem tudnátok választani egy óriás kávé és a kanapé között. Ez így a fesztivál szezon közepén a legaktuálisabb szerintem!

A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás fontosságáról szinte már említést sem kell tennem, rengeteg tanulmányt végeztek már ezzel kapcsolatban. Aludni muszáj és kész! DE! Ha ez valamilyen oknál fogva mégsem valósul meg, jöjjenek a legjobb lefekvés előtti tippek! ;)

Pattanásos bőrre

Az ilyen jellegű, problémák kezelésére a glikolsavas tisztítást ajánlom hetente 2-3 alkalommal, lefekvés előtt. A felső elhalt hámréteg eltávolításával szembetűnően gyors hatás érhetsz el., szóval érdemes kipróbálni. Akár beszerezhetsz egy arctisztító kefét is, ami szalicilsavas tisztítással párosítva szintén zseniális lehet, de nagyon figyelj rá, hogy ne vidd túlzásba. Hetente maximum egyszer végezd el ezt a kezelést, különben könnyen felborulhat az arcbőröd faggyútermelődése és zsírossá válhat.

Fakó bőr ellen

Ha az arcbőröd élettelennek tűnik, az nem csak a kialvatlanságtól lehet, hanem attól is, hogy nincs megfelelően tisztítva. Időnként egy-egy bőrradírozás csodákra képes, viszont ha minden este szánsz időt egy alapos tisztításra, már sokat tettél azért, hogy ragyogóbb pofival ébredj!
És ha mégis úgy érzed magad reggel, mint akin átment az úthenger, mondjuk egy alapos bulikázás után, akkor ragadd meg a kedvenc bronzosítód (ha nagyon világos a bőröd, a pirosítód), és lehelj bele egy kis életet. Egy csöpp rúzs is jól jön, akár leheletvékonyan, és meglátod, sokkal jobban érzed magad a bőrödben. Mi a Szalonban imádjuk a Karaja palettáját, amiben bronzosító-pirosító kombinációkat és szuper rúzsokat is találsz! ;)

Kép

Száraz bőr

Ezen bőrtípus ápolása viszonylag egyszerűnek tűnik. De csak tűnik! ;) Hiszen valójában tudjuk, milyen nehéz megtalálni a saját bőrünknek legmegfelelőbb hidratáló hatású kozmetikumokat. Az alapos tisztítás – nedvességbevitel és annak benntartása már-már rutinszerűen működhet, de valóban azt kapja a bőröd, amire szüksége van?

Válassz olyan tisztítót, mely ceramidokat tartalmaz. Ezáltal javíthatod arcbőröd védekező funkcióját és nedvességmegtartó képességét! No lám, micsoda egyszerű trükk! Hasznos kis lipidek ezek a ceramidok! ;)

Amikor teljesen tisztává varázsoltad a pofidat, jöhet a nedvesség visszatöltése! Ha nyitott vagy modernebb, újszerű megoldásokra, próbáld ki a termálvizes arc-spayt, egy gyorsan felszívódó, Omega-6 és 9 zsírsavakban gazdag arcolajat, esetleg egy kellemes éjszakai hidratáló maszkot. Sőt, akár mindet is bevetheted, mert én hiszek abban, hogy minél több jót kap a bőr, annál jobb neki – tudod, a könnyebb anyagoktól haladunk a nehezebbek felé. Ha viszont a bevált, megszokott megoldások híve vagy, válassz egy kőolajszármazékoktól mentes, jó minőségű, könnyű éjszakai hidratáló krémet.

Most, hogy tiszta és hidratált az arcbőröd, valahogy bent is kell tartanod a bevitt nedvességet. Ennek az egyik legnagyszerűbb módja, ha olyan készítményt vásárolsz, melynek magas a hialuronsav tartalma, ugyanis ennek molekulái vízzel érintkezve a több százszorosukra duzzadhatnak, így tökéletesen képesek benntartani a vizet a bőrben. Arról a csodálatos „mellékhatásról” nem is beszélve, hogy ezáltal ránctalanítanak is! Csodáááás!

Kép

Zsíros bőr

Hogyan kerülhetem el az arcbőröm zsírosodását nap közben? Sokszor feltettétek már ezt a kérdést nem csak a kozmetikusotoknak, de magatoknak is, igaz?

Nos, a lefekvés előtti bőrápolási rutinnal kezdődik minden. Alvás közben van a legtöbb ideje bőrödnek a regenerálódásra.

Tisztításhoz használj kénes vagy szalicilsavas terméket. Ezzel nem csak a sminket, de a felgyülemlett faggyút is könnyel eltávolíthatod. Hetente egyszer használj arctisztító szivacsot a rutin elvégzésénél, hogy az elhalt hámsejtektől is megszabadítsd az arcodat.

A zsírosodás csökkentéséhez pedig használj olyan kozmetikumot, melynek magas a retinol, vagyis az A-vitamin tartalma. Ez egy nagyon hatásos antioxidáns és sejtszabályozó összetevő!

Plusz egy tipp a nehezebb napokra is, amikor a megszokottnál kicsit erősebb lehet arcbőröd zsírosodása: Tegyél fel egy méregtelenítő és egyben tisztító hatással is bíró maszkot, és míg az kifejti a hatását, relaxálj egyet. A kedvenc sorid pont megteszi! ;) Ezzel a maszkkal egy extra löketet adsz bőrödnek, hogy távol tudja tartani a nem kívánatos, túlzott faggyútermelődést.

Kombinált bőr

Ha te is ebbe a csoportba tartozol, nálad majdnem minden kozmetikum működhet, hiszen mindegyik bőrtípusból hoztál magaddal valamit. DE, figyelj rá, mit hova kensz.

Hidratáláshoz egy könnyű, C-vitaminban gazdag készítményt válassz, mely nem tömíti el a pórusaidat. Gondosan ügyelj rá, hogy a zsírosodásra hajlamos T-vonaladat (orr-homlok) kerüld el. Itt a feljebb említett A-vitaminos ápolás szükséges. Heti egyszer egy finom bőrradírt is beiktathatsz, hogy tuti legyen az áhított hatás! ;)

Kép

Érzékeny bőr

Bizony, neked nagyon oda kell figyelni az összetevőkre! Ha valamelyik bőrtípusnál, akkor ennél kiemelten fontos az összetevők aránya és mennyisége. A könnyen kipirosodó, viszketésre hajlamos bőrtípus gyakran az UV sugárzásra is érzékenyebben reagál , ezért komoly logisztikát igényel, hogy mikor, mit és hogyan használj.

Az első és legfontosabb szabály ebben az esetben: CSAK azt használd, amire valóban szükséged van, és mielőtt beújítasz egy új kozmetikumot, az allergiás reakciót kerülendően TESZTELD! Válassz illat-, tartósítószer- és kőolaj mentes terméket, ez ugye alap.

Ez a bőrtípus viszont kifejezetten hajlamos a kiszáradásra is, ezért nagyon fontos a folyamatos hidratálás. Nem csak kívülről, hanem belülről is. Igyál sok vizet, hidd el, bőröd nagyon hálás lesz érte, és egy idő után a babapopsi smirglipapír lesz a pofidhoz képest! ;)

Pigmentált, foltos bőr

Ebben az esetben hatványozottan érvényes az, hogy éjszaka érhető el a legjobb hatás. Minden esetben, amikor kozmetikumvásárlás előtt állsz, figyelj arra, hogy célzottan hassanak az összetevők a kezelendő felületre és a megoldandó bőrproblémára.

Tisztításnál ajánlott C-vitaminos és glikolsavas terméket használni, mert ezek nem csak csökkentik, de meg is akadályozzák a pigmentek kialakulását és terjedését. Ez után pedig van még egy lépés, mellyen látványos javulás érhető el. A szupersztár neve: ARBUTIN. Növényi eredetű és nem is okoz irritációt, a koreaiak imádják, mivel világosítja a bőrt. Éppen ezért ma már a legtöbb halványító termékben megtalálható ez a vegyület, de a biztonság kedvéért azért olvassátok el az összetevőket! Tuti, ami tuti! ;)

Kép

Érett bőr

Ha éppen ádáz harcot vívsz az éppen kialakulni készülő ráncocskákkal és szarkalábakkal, fontos, hogy olyan szérumot válassz, mely aktív hatóanyagot tartalmaz és képes a szaruréteg alá gyorsan behatolni, ezáltal pedig megakadályozni azok kialakulását. A legfontosabb mindig a megelőzés!

Ahhoz, hogy az öregedésgátló termékek összetevői (pl.: A-vitamin, antioxidánsok, peptidek, elasztin, kollagén stb.) maximálisan ki tudják fejteni hatásukat, alapos arctisztításra van szükség, melyet AHA gyümölcssavas és glikolsav tartalmú termékekkel érhetsz el a legjobban.

Az pedig, hogy éjszakára milyen „feltöltő” krémet választasz, már csak rajtad múlik! A fent említett hatóanyagok mindenkinél máshogy szívódhatnak fel, ezért javaslom, hogy állíts össze magadnak egy személyre szabott bőrápolási rutint és ne engedd azoknak a fránya ráncoknak, hogy idő előtt megjelenjenek! ;)

Kép

Márk napi tipp: Ha kitapasztaltátok, mi az, ami éjszakára beválik, ragaszkodjatok hozzá és, ami a legfontosabb, legyetek türelmesek! Jó munkához idő kell! Még a legjobb kozmetikumoknak is szüksége van pár hétre a hosszú távú hatás kifejtéséhez. És ne feledjétek: a nappali bőrápolás éjszaka kezdődik! ;) Csóóók!

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Kép

3 csillagjegy, akinek negatív hatással lesz az életére az áprilisi telihold

Ezek a csillagjegyek nem fognak örülni az áprilisi teliholdnak!

Kép

Így nézett volna ki a Trónok harca Disney-meseként

Ha van valami, ami távolabb áll George R. R. Martin regényeitől és azok feldolgozásától, akkor az a rajzfilmes műfaj.

Kép

Sztárok, akik nyilvánosan estek egymás torkának, erről pedig videó is készült

Hiába a siker, a sok pénz vagy éppen a rajongók imádata, a sztárok olykor-olykor vannak olyan nárcisztikus természetűek, hogy képesek élőadásban neki menni egy másik híres embernek.

Kép

Egy hétig követtem Katalin hercegné diétáját: sokkal nehezebb volt, mint gondoltam

Katalin hercegné étrendje nem való mindenkinek, csak akkor próbáld ki, ha nagyon elhivatott vagy!

Kép

5 szokás, ami jelentősen növeli a szívroham kockázatát: nem csak a dohányzás káros

Szomorú, de az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt az 50 év alattiaknál jelentkező szívroham. Ez pedig olyan jellegű, egyértelműen káros szokásokra vezethető vissza, mint a dohányzás vagy éppen az egészségtelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód. De nézzük is, pontosan melyek ezek, és hogyan tudod megelőzni a súlyos szívbetegségek kialakulását.