Cikkek neked
Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!

10 jó tanács, amitől szuper lesz a tavasz!

Europress
10 jó tanács, amitől szuper lesz a tavasz!
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Nem vagyok Paulo Coelho, nem is pályázom a babérjaira, de úgy éreztem, itt az ideje, hogy elkezdjük begyűjteni a friss energiákat. Mindjárt itt a szerelem évszaka, a virágzás, a jó idő, soha jobbkor nem jöhetnének ezek a gondolatok – készülődjünk együtt egy csodás tavaszra!

1. A pozitív energiák, Édeseim, azok nagyon fontosak! Nem azt mondom persze, hogy zárj ki az életedből mindent, ami negatív – hiszen ezek kellenek az egyensúlyhoz, és meg lehet találni a szépséget egy esős napban is. De azt javaslom, ha valamiről már régen tudod, hogy csak gátol a boldogságban, az előrehaladásban, akkor itt az ideje, hogy megpróbáld kiiktatni a mindennapjaidból. Csúnya, rossz dolgok: távozzatok!

gif

2. Keress új barátokat, és persze ne hanyagold a régieket! Eszedbe jutott egy régi padtársad vagy egy munkatárs, akit mindig is kedveltél? Tessék felkapni a telefont, vagy felmenni a chatre, és felvenni vele a kapcsolatot. Sokszor azt gondoljuk, a másik nem kíváncsi ránk, úgysem ér rá, talán már el is felejtett – de sokszor ezzel csak halogatjuk dolgokat. Tök jó kifogás, de most lépj a tettek mezejére! Hidd el, a másik fél is pont annyira fog örülni egy közös kávézásnak, mint Te. Ugyanez igaz az új ismerősökre – ha úgy érzed, van közös bennetek, ha szívesen beszélgetnél vele, hívd el egy közös programra! ;)

gif

3. Figyelj a másikra! Nem kifejezetten a hosszú és unalmas meetingekre vagy vállalati előadásokra gondolok, de akár még arra is. Próbáld meghallani azt a történetekből, ami neked szól. És ha csak neked mesélnek, akkor szenteld a figyelmed a másik embernek, főleg, ha közel álltok egymáshoz. (És ha valaki egy partin részegen untat, felhatalmazlak, hogy megkeresd a mosdót és többet vissza se nézz.)

gif

4. Ne hibáztasd magad minden apróságért – tudom, ez az egyik legmacerásabb dolog. Az ember minden hülyeség miatt hajlamos néha napokig őrlődni. De gondolj bele abba: egy év múlva, vagy akár csak egy pár hónap múlva fog ez számítani? Ha nem, akkor c’est la vie, legközelebb majd jobban megy.

5. Keress valamit, amivel lekötheted a szabad energiáid. Remélem, vannak ilyenek! Akár suli vagy babázás mellett is próbálj meg időt szakítani magadra, és mással is foglalkozni, ami fontos. Lehet ez egy hobbi, egy nemes cél, valami sport – bármi. Vagy ahogy Betty White mondta: a vodka is egyfajta hobbi. (Én maradok a pezsgőnél!!! ;)

gif

6. Huhúúú, most egy nagyon izgis pont jön: Tegyél valamit, amit eddig nem mertél. Lehet ez egy apróság, mint megszólítani a srácot, akivel eddig csak aktívan szemeztetek, vagy épp hátizsákkal nekivágni Európának. Nem kell ehhez bakancslista, csak egy kis elszántság! ;)

7. Figyelj a testedre! Ne csak úgy ímmel-ámmal, hogy februárban bekapsz egy C-vitamint, májusban lemész egyszer kocogni, novemberben pedig kipróbálod a quinoát. (Ami egyébként nagyon szuper, tényleg kóstold meg! ;) Hanem gondold végig, mik azok az apróságok, amik nem kerülnek nagy fájdalomba, de tudsz rájuk építeni, ha szeretnél egy új, egészségesebb életet. Például minden reggel igyál egy kis citromos langyos vizet, vagy gyömbéreset, ha már itt a tavasz. Vagy csatlakozz valakihez, aki már sportol és te is kipróbálnád, amit csinál. De az is jó, hogy megbeszéled magaddal, hogy ezentúl húsmentes hétfőt tartasz. Nem olyan nagy cucc, igaz? És tök jó kiindulási pontok! ;)

gif

8. OLVASS!!! Ez az egyik legfontosabb – a pallérozott elménél nincs csábítóbb. Sokszor kérdezik tőlem hölgyek, hogy mi az, ami segíthetne párt találni nekik. Édesem: az egyik legfontosabb dolog az olvasottság, az érdeklődés. Mindegy, hogy ez egy blog, egy magazin vagy egy jó könyv (bár szerintem ezek kombinációja az igazán tuti) – érezd azt, hogy ha beszélgetni kell valakivel, van témád azon kívül is, hogy mikor van leértékelés a kedvenc boltodban és mi megy a tévében. Persze, ezekről is lehet csevegni, de jó érzés néha elmerülni egy igazi, mély beszélgetésben. Hidd el, a pasik is értékelik!

gif

9. Tartsd közel magadhoz azokat az embereket, akik értékelnek, akiktől igazán ragyogsz, akik a legjobbat hozzák ki belőled. Kevés ilyen ember van körülötted? Gondolkodj rajta, te így állsz a szeretteidhez, ismerőseidhez? Ha igen, rossz helyen vagy, ha nem, próbálj meg változtatni: dicsérd azokat, akik kedvesek neked, bátorítsd őket, ha új feladatokba vágnak és az apró kedvességekről se feledkezz meg. Ne feledd, a változás mindig tőled indul!

10. Minden nap tegyél valamit, amire büszke lennél, ha ez lenne az utolsó napod. Ez a legnehezebb, hidd el, Drágám, főleg, ha rohan az ember egész nap – de az előző pont segíthet! ;)

gif
8 dolog, amit a mentálisan erős nők minden nap csinálnak

Ha elkélne egy kis mentális erősítés, olvasd el ezeket a tippeket!

Már megint micsoda hajmeresztő dolog derült ki Diana hercegnőről

Augusztusban lesz 20 éve, hogy Diana hercegnő, valamint barátja és a sofőrjük tragikus autóbaleset áldozatai lettek. Az évforduló környékén jó néhány könyv, film, tévéműsor jön ki; most például egy dokumentumfilm, amiből azt is megtudhatjuk, hogy...

3 hónap együtt járás után babát vár a híres magyar színésznő párjától

Mindenki meghökkent, amikor a politikus, Juhász Péter elhagyta családját, aztán akkor még jobban, amikor kiderült, hogy egy híres magyar színésznő az új szerelme.

A kereséshez kezdj el gépelni!