A nap cikke

"Minden képem rommá van retusálva" – így fest Mádai Vivien arca igaziból!

Sosem látott fotón a csinos műsorvezető.

Még több olvasnivaló

Kifaggattuk Rubint Rékát: így veszi rá a gyermekeit az egészséges étkezésre!

7 mondat, amit minden nő szívesen hallana a szerelmétől – neked melyik a legfontosabb?

Jennifer Aniston bevallotta: ez volt a legnagyobb szépségbaki, amit valaha elkövetett

Jön az ősz: ezek a cipőtrendek téged is elvarázsolnak!

Dobó Kata és Zsidró Tamás vagy Ördög Nóra és Nánási Pál – Szerinted melyik páros volt stílusosabb a Pappa pia premierjén?

A sorozat Tyrionja könyörög a Trónok harca-rajongóknak, hogy EZT ne csinálják többé

Ezt a kvízt csak a legnagyobb Jóbarátok-rajongók tudják kitölteni! Neked sikerül?

Nem tartott sokáig a szingliség: Leonardo DiCaprio új barátnője dögösebb, mint hinnéd!

10 tuti tipp, ha IGAZI olasz ételt varázsolnál az asztalra!

Europress
10 tuti tipp, ha IGAZI olasz ételt varázsolnál az asztalra!
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Édeseim, ugye nektek is vannak kedvenc olasz fogásaitok? Ahhoz, hogy autentikus és akár egészséges ízeket varázsoljatok otthon az asztalra, ezeket az apróságokat érdemes kipróbálni és szem előtt tartani! ;)

1: Az igazi déli ételek egyik titka, hogy szezonális alapanyagokból készülnek! Tehát, amikor csak lehetőségetek van rá, irány a piac! A friss alapanyagoktól lesz igazán élvezhető az étel, hiszen nem kell hozzá annyi zsiradék, só vagy cukor. A vitamin és tápanyagtartalomról már említést sem kell tennem… ;) Úgyhogy próbáljatok ki mindenféle zöldséget, halat, rákot, és ha lehet, a csirkét hagyjátok meg más ételekhez, a taljánoknál ez ugyanis ismeretlen fogalom!

2: Itthon valamiért elterjedt az a szokás, hogy a tésztát teljesen puhára kell főzni. Ezt a tévhitet ezennel el kell oszlatnom! A valódi olasz tészta akkor van kész, ha: feldobod a csempére és feltapad, mintha mindig is ott lett volna / egy fakanállal viszonylag könnyedén el tudod vágni az edény falához nyomva / vagy beleharapsz és a közepén még látsz egy pici fehér pöttyöt, csíkot. Ilyenkor „al dente” a tészta, és bizony szokatlan lehet, de ez az igazi. Arról nem is beszélve, hogy így alacsonyabb a glikémiás indexe, mintha szétfőznéd, ezért lassabban szívódik fel és lassabban éhezel meg újra.

Kép

3: Ketchup téma! Ha valamivel, akkor ezzel ki lehet borítani az olaszokat. Egyenesen sokkot kapnak tőle! Ők sem a tésztára, sem a pizzára nem tesznek ketchupot semmilyen körülmények között, ez ugyanis nem paradicsomszósz. Igazából én a pizzán sem szeretem, annyira elnyomja az ízeket. Sőt, sokan még a reszelt parmezántól is elzárkóznak, de hát ha egyszer annyira isteni íze van a frissen reszelt sajtnak…

4: Még egy dolog, ami tilos: olajat rakni a főzővízbe! Ezt is sokan szeretik itthon, mert állítólag nem ragad össze a tészta. De az olasz tészták úgy vannak kitalálva, hogy nem is kell hozzájuk semmi, csak sok-sok lobogó víz és egy érzés szerinti só. És hogy miért nem kell az olaj? Hát mert attól lecsúszik róla az isteni szósz! Az igazi pasta nem fog összeragadni, miután leszűröd, ezért érdemes jó minőségűt venni! ;)

gif

5: Hmmm… egy isteni, krémes rizottó fel tudja dobni az ember napját, ugye, Drágáim? J Fontos tudnotok, hogy ezt a fogást általában önmagában fogyasztják Itáliában és nem köretként. De remekül passzol szerintem a tetejére egy kis sült rákfarok, kacsamell, rókagomba vagy kecskesajt, ahogy éppen a kedvetek hozza.

Kép

6: Szeretjük a salátákat, sőőőőőt nagyon is! (Igazából a húsokat szeretem leginkább, de néha kell könnyíteni a menün. ;) Az olaszok is így vannak vele, és jobbnál-jobb dresszingjeik vannak! Ha viszont egészséges és kalóriaszegény öntetre vágytok, helyettesítsétek a krémes, majonéz alapú önteteket balzsamecet és extra szűz olíva olaj keverékével, így akár a diétába is beilleszthetitek!

7: Miről híres még Olaszország? Kitaláljátok? Hát persze, hogy a pesto-ról! Sokféle módon elkészíthetitek, az eredeti recepthez viszont nem kell más, csak rengeteg friss bazsalikom, fenyőmag, fokhagyma, extra szűz olíva olaj és parmezán sajt! Egy adag al dentére főzött tésztával egyszerűen mennyei! Én ilyet ettem a minap a Bellozzo-ban az Oktogonon - muszáj is volt megmutatnom nektek, annyira csinos a kis tányérban és az ára is szuper volt!!

Kép

8: Spaghetti Bolognese? Hogy álltok vele, Drágáim? Hát biztos vagyok benne, hogy ez az egyik legismertebb olasz pasta világon, de most el kell árulnom róla egy titkot! ;) Az eredeti recept szerint tagliatellével tálalják. (De szépen hangzott ez.) Tehát igazából Tagliatelle Bolognesének hívják, ami azt jelenti, hogy szélesmetélttel kell készíteni. és valószínű, hogy egy olyan étterem sincs Bolognában, ahol a mi megszokott ízlésvilágunk szerint ehetnénk ezt a fogást, de ez nem is olyan nagy baj, hiszen ismerjük a gulyás problémát, ami mindenhol pörköltet jelent, kivéve nálunk! ;)

9: Ha húsos ételt készítetek, sokszor a receptet követve az üvegesre párolt hagymán indulnátok neki a darált hús sütésének. De hohó, erre is van egy jobb tippem: ha azt szeretnétek, hogy a marha/sertés kombináció (ami a legfinomabb egyébként az ilyen ételekhez, mert szaftos és ízletes), megőrizze a szép, piros színét, akkor külön serpenyőben süssétek le a húst és utána adjátok a hagymához, mikor már kerül rá a paradicsom.

Kép

10: Szokatlan lehet számunkra ez is, de lent az olasz csizmán inkább kevés szósszal eszik a fusillit, a pennét és társait. Próbáljátok ki így! Egész más élmény!

10+1: És végül jöjjön a legfontosabb dolog, amit minden (olasz) anyuka és nagymama elmond a gyermekének: főzz szívvel-lélekkel, és legyen az együtt elfogyasztott vacsora mindig ünnep! ;) Ti mit készítetek ma este ennek örömére, Édeseim?? ;)

Kép
Sosem látott jelenet került elő a Walking Deadből, és ezt nehéz lesz könnyek nélkül végignézned

Egy igazán szívbemarkoló jelenet, ami nem került bele a végleges verzióba.

Kifaggattuk Rubint Rékát: így veszi rá a gyermekeit az egészséges étkezésre!

Ha valaki, akkor Rubint Réka tudja, mi kell az egészséges táplálkozáshoz. Ő maga is nagyon tudatosan étkezik, figyel az ételek minőségére és mennyiségére. De vajon hogyan adja át a tudását a családjának? Mennyire étkezik tudatosan a Schobert család? Erről faggattuk a fitneszkirálynőt.

Miért van az, hogy jobban alszol, ha más is van melletted?

Ha valakivel először osztod meg az ágyadat, az egy eléggé fontos teszt, ugyanis sok dolog kiderül a párodról, ha együtt alszotok.

7 mondat, amit minden nő szívesen hallana a szerelmétől – neked melyik a legfontosabb?

Mert néha egy mondat olyan sokat jelent, hogy eldobjuk tőle az agyunkat, ugye?

A hét gazdikeresője: Remény

Te adnál esélyt egy 10 éves vak kutyának? Ha nem, vagy nem vagy biztos benne, kérlek olvasd el a bemutatkozó szövegét, és nézd meg a képeit. Lehet, hogy megváltozik a véleményed és akkor nem hiába reménykedett ennyi ideig.

Jennifer Aniston bevallotta: ez volt a legnagyobb szépségbaki, amit valaha elkövetett

Pedig ha valaki, ő aztán nagyon képben van arról, mit szabad és mit nem...

Napi horoszkóp augusztus 17.: a Mérlegek ismeretlen területen próbálnak boldogulni, a Bakok maximalisták

Ma se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok állásából ismét izgalmas dolgokat tudhatsz meg!!

Találd ki ezt a 7 hírességet a háziállatukról!

Na vajon melyik kis szőrgombóc kié?

Jön az ősz: ezek a cipőtrendek téged is elvarázsolnak!

Így maxold ki a nyár végét, és várd az őszt – már ami a menő cipellőket illeti!

Haláleset a Deadpool 2. forgatásán – a stáb gyászol, de a munka folytatódik

Szörnyű tragédia történt a Deadpool 2. forgatásán, ahol egy hölgy életét vesztette.

Így készülj fel az őszre, ha mindig lehangolva várod!

Be kell vallanom, én sosem szerettem az őszt igazán...

A kereséshez kezdj el gépelni!