Cikkek neked
Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!

Egy történet a testünk szeretetéről

Egy történet a testünk szeretetéről
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Nem tudom Ti hogy vagytok vele, Édeseim, de szerintem inspiráló történetekből sosem elég, főleg így az ünnepek idején! A mai mesém pedig, ami Meganról fog szólni, különösen közel áll a szívemhez, mert tudom, milyen sok nőt zavar a súlya és az, amit a tükörben lát.

Megan történetében nagyon fontos szerepet kapott sajnos az anorexia nervosa nevű betegség, ami a bulimiához hasonlóan egy nagyon komoly evészavar. Különösen azért, mert a betegek sokszor nem látják reálisan a saját testüket és nem veszik észre, mennyire súlyos következményekkel járhat hosszú távon. Főhősnőnk betegsége például annyira súlyos volt, hogy kövérnek látta magát még 30 kilósan is. Hihetetlen, de igaz, és sajnos nem is ritka az anorexiában szenvedőknél. Mondanom sem kell, hogy majdnem nagyon csúnya vége lett a dolognak, de szerencsére Megan még épp időben kapott segítséget és rájött, hogy mitől is lesz igazán szép egy nő.

De nézzük, hogyan is alakult ki a betegség, mert ez nem egyik napról a másikra történik, mint a megfázás! Megan Jayne az anorexia legsúlyosabb fajtájával küzdött 14 éves kora óta, de maga a testképzavar már 5 éves korában kialakult. Folyamatosan más lányokhoz hasonlította magát és lehetetlen példaképet állított maga elé. Elmondása szerint rémes volt ez az időszak, és el is hiszem neki. Mivel alig evett, a ruhák egyszerűen leestek róla, a hajszálai elvékonyodtak, depressziós volt és állandóan fázott. Mégis mindig csak azzal volt elfoglalva, hogyan lehetne MÉG vékonyabb. Ez egy ördögi kör, Lányok! Amikor végül 28 kilósan elvitte a mentő, akkor is csak azt figyelte, hogy lóg ki a hasa a kórházi köpeny alól.

Ezt követően az egész nyarat egy pszichiátrián töltötte, ahol az orvosok nem ámították: elmondták neki, hogy ha így folytatja, csak hetei vannak hátra. Rettentően hangzik, igaz? Úgyhogy rendszeres étkezést és ágynyugalmat írtak neki elő, és mivel a lány nagyon megijedt, be is tartotta azt. Két hosszú év telt el, mire gyógyultnak nyilvánították.

Azt gondolná az ember, hogy annyival megoldódik a dolog, hogy elkezdenek feltáplálni valakit. De a gyógyulás egy ilyen betegségből fizikailag, lelkileg és mentálisan is rendkívül megterhelő. Sokszor a belső szerveket, a szívet is tönkreteszi, ahogy például Karen Carpenter esetében is. (A The Carpenters fiatalon elhunyt énekesnője sokáig küzdött a betegséggel, talán ezt a számot ti is ismeritek tőle.)

Kép

A kezelések végeztével olyan mértékű düh öntötte el Megant amiatt, hogy a különböző betegségek mennyi értékes időt vettek el az életéből, hogy elkezdett megállás nélkül enni. Így aztán kevesebb, mint egy éven belül megháromszorozta testsúlyát, de még mindig nem érezte magát boldognak. Hamar rájött tehát, hogy ez sem éppen a legjobb út és elkezdett egy egészséges és boldog életmód után kutatni. Vagyis vissza szerette volna kapni végre az életét, ami szerintem érthető.

Felregisztrált az Instagramra, hogy olyan közösségeket találjon, amik pozitív életvitelre inspirálják. Nem is kellett sok és rátalált a Pizza Sisters-re, amely abból a célból jött létre, hogy body positive szemléletet közvetítsen az embereknek. Egyre több ilyen kezdeményezés van a neten, ha Ti is hasonló cipőben jártok, érdemes körülnézni és sorstársakat keresni, akik erősebbé tesznek. ;)

A lány az ott szerzett tapasztalatok és lelki tuning hatására magabiztosabb lett, mint valaha! És, hogy ezt a magabiztosságot tovább tudja adni, létrehozta saját Insta oldalát, hogy megossza történetét és segítsen a hasonló gondokkal küzdőknek. A fő célja neki is az, hogy a követői megtanulják szeretni önmagukat, és megértsék, hogy a magazinokban látott szépségideálok nem valódiak. Sokszor még az sem, amit annak hiszünk. Nézzétek, a középső képen mennyire gyönyörű Megan, a szélső, betegsége alatt készült képekhez képest!

Kép

Azt is fontosnak tartja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy az anorexia egy rettentően veszélyes betegség, aminek lehet életre szólóan negatív vagy akár halálos kimenetele is. Az üzenete szerencsére célba ért, az oldalának azóta több mint 117 ezer követője van, és rengetegen mondtak neki köszönetet, hogy még időben észhez térítette őket. Többen írták, hogy Megan az életüket mentette meg, aminél valószínűleg nincs nagyobb boldogság.

Megan szerint lehet, hogy ha most a tükörbe néz, akkor narancsbőrt, itt-ott egy kis párnácskát és apró hibákat lát magán, amik korábban az öngyűlöletbe kergették, de most már lát valami olyat is, amit előzőleg soha: boldogságot. És ennél nincs fontosabb, igaz, Lányok? ;)

Kép
Soha többé narancsbőr! 5 dolog, amit betartottam a cél érdekében

A bikiniszezon közeledtével a narancsbőrkérdés ismét előtérbe kerül, és jó, ha tudod, sosem késő felvenni a kesztyűt!

A kereséshez kezdj el gépelni!