Cikkek neked
Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!

Csupa érdekesség a teázás világából

Csupa érdekesség a teázás világából
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Drágáim, hogy vagytok? Már mindenki megőrült az ünnepi ajándékvásárlásban? Ugye nem? Na, üljetek le egy kicsikét, mert mesélni fogok. Érdekes lesz, ígérem, és egy pár percig nem kell a mézeskalács figurákkal, fenyőfadíszekkel és halászlérendeléssel foglalkozni. Egyébként én a harcsára esküszöm, ha valaki kérdezi! ;)

Na, most, hogy egy picit félrevonultatok mindentől, tegyetek be egy megnyugtató válogatást, persze klasszikus zenével, és olvasgassatok a teázásról, ami az egyik kedvenc délutáni elfoglaltságom. Szeretem én a pezsgőt is meg a kávét is, de ha lazulni szeretnék, ennél a kombinációnál nincs jobb – leszámítva, ha egy jó könyv is a kezembe kerül.

Azt például tudjátok, mikor is kezdtünk el teát fogyasztani? Igen, jól sejtitek, hogy valószínűleg a mesés keletről érkezik a szokás! A legenda úgy tartja, hogy időszámításunk előtt 2737-ben Shen Nong kínai császár épp utazgatott, mikor szolgáival vizet forraltatott magának. A forró vízbe leveleket fújt a szél egy bokorról, ő pedig megkóstolta az elszíneződött vizet és finomnak találta. Nem valószínű, hogy ez a bölcs császár valaha is létezett, de hát nem is ezért szeretjük a legendákat! ;)

gif

És innentől nőtt szép lassan a népszerűsége, annyira, hogy mostanra ez lett a 2. leggyakrabban fogyasztott ital a világon! Persze a víz után, nem is a kólára gondoltam… Becslések szerint több mint 1500 féle teafajta létezik, ezért nem is lehet egyszerűen odavetni, hogy „kérek egy teát”, ugye. Ki kell ismerned, hogy melyik íz áll legközelebb a szívedhez és melyik teszi a legjobbat a szervezetednek. Fekete, fehér, oolong, zöld vagy épp csak egy kis herbatea? Rengeteg a lehetőség, talán túl sok is néha! Szeretem azokat a helyeket, ahol sokfélét ki tudok próbálni, és még segítséget is adnak, ugyanis teatudományokban még művelem magam. Ezért is szoktam bekukkantani az Émile-be, ami az egyik kedvenc helyem lett az utóbbi időben. Imádom a teaceremóniájukat, és ha ehhez még finom falatok is járnak, hát kérem, akkor hivatalosan is le vagyok véve a lábamról!! ;)

Itt tudtam meg, hogy egy teakóstoló szakmája épp annyira különleges, mint egy parfümös orré, vagy sommelier-jé. Ismerni kell a tealevelek színét, illatát, tapintását és formáját, az elkészítésük és ízlelésük módját, és el kell tudni dönteni, hogy egy tea jó minőségű-e vagy sem. A tea aromája pedig nem csak attól függ, hogy milyen teát vettél, hanem hogy milyen ízű és hőmérsékletű vízzel forráztad le és meddig áztattad. A kínaiak – és még sok ázsiai ország lakói – éppen ezért a folyók és tavak tiszta vizét javasolják hozzá, és semmi mást.

Kép

Szeretni kell a teákat, mert rengeteg dologra használhatjátok a leveleket, talán fel se tudnám sorolni mindet! Használják sebek és vágások gyógyítására, szagtalanításra, fertőtlenítésre, tisztításra, szúnyogűzésre, de még húsok pácolására is. Talán az utolsó funkcióját használom leggyakrabban – ki olvasta a teával füstölős receptemet a Stíluskalendáriumban? Mindenki? ;)

Most pedig nem maradt más hátra, mint hogy felkerekedjek, és élvezzem kicsit a csöndet, mert nemsokára indulnom kell egy stílustanácsadásra, ami csupa-csupa pörgés és zsizsegés lesz.

Kép

Egy pici Párizs pedig mindig jót tesz a szívemnek, főleg egy teadélutánnal párosítva, ami csak a hab a tortán, amit enni fogok náluk!! ;) Ti is huncutkodhattok egy kicsit az ünnepek alatt, majd januártól kezdődhet a diéta, amit minden évben megfogadunk! Akkor már csak az Öregfa puerh teát fogom inni a kedvenc Émile-es fotelemben, ami nem csak, hogy gyógyít a hagyomány szerint, de még a fogyásban is segít. Majd beszámolok a tapasztalatokról, ne aggódjatok! Csóóóóók, Drágáim, ezzel a sütikével búcsúzom kedvcsinálónak!!!

Kép
DIY asztaldekoráció - Készíts mártogatott tányéralátétet

Add meg a módját a szervírozásnak! A tányér alá valót például magad is elkészítheted!

Napi horoszkóp május 23.: a Kosok kezében ott van a megoldás kulcsa, az Ikrek igaz barátjukra számíthatnak

Ma is érdemes elolvasnod a napi horoszkópod, hisz fontos dolgokat rejtenek az egyes csillagjegyek!

A metálfényű szandál a nyári cipők kis fekete ruhája

Végtelenül lelkesedünk ezért a csillogó csodáért!

Így sminkelj, ha kicsi a szemed

Íme hat könnyű lépés és sminktipp, hogy nagyobbnak tűnjön a szemed!

A kereséshez kezdj el gépelni!