Szuper ajándékötletek a főzés szerelmeseinek

Szuper ajándékötletek a főzés szerelmeseinek
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Édeseim! Szép sorban én is elkezdtem nyitogatni az adventi kalendárium ablakait – és ma vettem észre, hogy mindjárt a felénél vagyunk. Röpül az idő, ha az ember csokit eszik, igaz? ;) Erről jutott eszembe, hogy csinálok is egy jó kis forró csokit és nézek a konyhámba pár új apró cukiságot és kiegészítőt, amitől még szebb, még jobb lesz itt főzőcskézni. Tartsatok velem, hátha nektek is lesz köztük egy pár jó ötlet!

Minden meghitt ünnep elengedhetetlen része a gyertya - főleg, ha nem a fa közelébe tesszük. (Egyszer sikerült meggyújtanom így egy fenyőt, de ma már óvatosabb vagyok! ;) Szerintem ezekből sosem elég, főleg télen! Melegséget visznek minden helyiségbe a kis táncoló fényfoltok! Most épp a Tchibo-ban találtam egy új kedvencet, mert szettben még mutatósabb, és mint tudjuk, a rosé nagyon nagy divat idén, nem csak borban! ;) Itt meg is nézhetitek ezeket a szépséges

Kép

És ha már fények, ne feledjük a hangulatos fényfüzéreket sem! Nem csak kiterítve mutatnak jól, mondjuk egy polcon vagy az ágy fölött, hanem akár egy csinos drótkosárba helyezve is, fénygombolyagként – irtó hangulatos lesz, meglátjátok, és bárhol letehetitek, akár az étkezőben is! ;)

Kép

Egy másik fontos tényező, ha már jön az ünnepi vacsi: az abrosz! Ilyenkor még az is használ terítőt, aki egyébként nem szokott, érthető okokból, hiszen macerás a tisztítása, gyerekek mellett meg főként. De a karácsonykor szinte kötelező, legalább egy futó, hogy tökéletes legyen az enteriőr! ;) Fontos, hogy színben harmonizáljon az étkészlettel, a dekorációval és célszerű olyan színűt vagy mintát választani, ami nem túl figyelemfelkeltő, amitől nem lesz zsúfolt az összhatás, mégis ünnepélyesebb, mint egy egyszerű hétköznapi abrosz. A piros erős szín, és hétköznapra talán túlzás lenne, de Karácsonykor más a helyzet, ilyenkor belefér, igaz? ;) Aki pedig kevésbé bevállalós, vagy csak a skandináv hangulat híve, az megtalálja az alábbi terítőt szürkében vagy bézsben is, ha pedig a vintage feeling a cél, egy ilyen világos színű abrosz lesz a tuti! ;)

Kép

Következő lépés, a tálalás! ;) Itt az egész família, ráadásul mindenki farkas éhes, és csak a halászlére meg a töltött káposztára vár, de azért nem feledkezünk meg most sem a részletekről. A pezsgőszínű tányér mindenkinek talán sok lenne, de tálaláshoz, az asztal közepére szerintem szuper – jól passzolnak hozzá a króm, az ezüst vagy a fehér dekorációs elemek is az asztalon! Ráadásul nem kell félni a tisztításától sem, hiszen mosogatógépben is betehető. Ezt már szeretjük, igaz?! ;)

Kép

És hogy a sütemények is kiemelt szerepet kapjanak, néztem még egy ilyen kis tálalótálat az asztalra, amiben tehettek felszeletelt bejglit, mézeskalácsot vagy bármilyen aprósüteményt – egy kis kókuszreszelékre helyezve olyan lesz, mintha havas tájon lennének, és kész is a karácsonyi hangulat, ha már kint nem számíthatunk havazásra.

Kép

Márk Napi Tipp: Hangolódjatok Ti is az ünnepekre, Drágáim, és lepjétek meg magatokat valami különlegessel , hogy még szebben és meghittebben teljenek az ünnepi ebédek és vacsorák! Csóóók: Markitossssss

Soha többé narancsbőr! 5 dolog, amit betartottam a cél érdekében

A bikiniszezon közeledtével a narancsbőrkérdés ismét előtérbe kerül, és jó, ha tudod, sosem késő felvenni a kesztyűt!

A kereséshez kezdj el gépelni!