Cikkek neked
Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!

Hatalmas plus size siker a divatvilágban!

Hatalmas plus size siker a divatvilágban!
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Édeseim, a mai posztban szeretnék nektek bemutatni egy bámulatos hölgyet! Ő nem más, mint Ashley Nell Tipton, aki elsőként az amerikai Project Runway show történetében, egy plus size ruha kollekcióval nyert. Szívből gratulálok neki innen a távolból és most mesélek róla egy kicsit!

Sőt, nem csak, hogy megnyerte a műsort, végig kitartott amellett, hogy ő plus size vonalon szeretne alkotni, mert nagyon szomorú amiatt, hogy a teltebb lányoknak nincs lehetősége divatosan vagy a stílusuknak megfelelően öltözködni, olyan kevés a nagyobb méretek között az egyedi darab. Most őszintén, drága telt vagy duci lányok, akik most olvastok – ugye, hogy így van? :/

Aki egyébként még nem ismerné a Heidi Klum által vezetett műsort, annak annyit érdemes tudnia, hogy tehetséges, kezdő divattervezők vesznek részt benne, akiknek különböző feladatokban kell jeleskedniük, hogy adásról-adásra továbbjussanak. A fődíj 100 000 dollár, egy hajóút, egy kollaboráció a Mary Kay-el, egy vadonatúj tervezőstúdió(!!!), és lehetőség arra, hogy bemutassák saját kollekciójukat egy divatmagazinban. Már ez is szuperül hangzik, igaz? ;) Pedig emellett még a New York-i divathéten is szerepelhetnek, ami fantasztikus kiugrási lehetőség, ha valaki élni tud vele.

A show már 14 éve hihetetlenül népszerű Amerikában, ami nem is csoda! Egyrészt a divatot rengetegen szeretik, másrészt nagyon tehetséges fiatalokra lehet bukkanni, a zsűri pedig nagyon erős. Heidi mellett idén Zac Posen divattervező és Nina Garcia divatszakértő bíráskodott, állandó mentorként pedig a zseniális Tim Gunn is szereplője a műsornak. És tényleg nem akarok belemenni a részletekbe, de azért szép számmal voltak vendégzsűrizők is a műsorban, például Kelly Osbourne vagy Coco Rocha, a korábbi évadokban pedig Michael Kors, Sarah Jessica Parker és Jennifer Lopez is megfordultak. És ha valakinek még ez sem lenne elég, a versenyzők befutott dizájnereknek is tervezhetnek a próbák során: Diane Von Furstenberg és Victoria Beckham neve biztosan nem idegen senkinek. ;)

Na de térjünk vissza hősnőnkhöz, Ashley-hez, aki egy hihetetlenül cuki és kedves, 24 éves lány, aki azért kezdett el plus size ruhákat tervezni, mert sehol nem talált olyat a méretében, amiben igazán önmagát adhatta. San Diego-i otthonának garázsában alakította ki a kis tervezőműhelyét, itt zajlik le az összes kreatív folyamat. Kezdetben nagymamája segített neki, ő tanította meg varrni is, 7 éves korában. Emlékszem, én is ennyi idősen kezdtem el rajongani a divatért!! Sajnos a nagyija elhunyt, még mielőtt láthatta volna a műsorban az unokáját, de Ashley azt mondta, lélekben végig vele volt és ez hatalmas erőt adott neki. Úgy tűnik, ez ahhoz is elég volt, hogy megnyerje a műsort és történelmet írjon!! ;)

Az élet persze senkinek nem fenékig tejfel, sokan támadták azzal, hogy a divatvilág a manöken alkatú lányoké és neki nincs keresni valója benne, de Ashley nem hátrált meg. Szerinte ugyanis nincs elég plus size ruha a boltokban ahhoz, hogy a kerekdedebb lányok is szabadon ki tudják fejezni magukat vagy igazán egyedi stílusuk legyen. Ezen pedig mihamarabb változtatni kell, szerintem is! És úgy tűnik, ezzel a forradalmi elképzeléssel a zsűri is egyetértett, hiszen megnyerte a műsort. A showban egyébként ő is tervezhetett vékony lányoknak, és nagyon élvezte, mert itt kiélhette azt a kreativitását, amit a saját ruháin nem tudott.

Szerinte azért is olyan nehéz plus size ruhákat tervezni, mert a filigránabb lányokkal ellentétben ők nem viselhetnek akármit és akárhogyan, vannak bizonyos limitek. Én mondjuk nem határokat szabnék, de az biztos, hogy vannak olyan részletek, amiket érdemes figyelembe venni a teltebb lányoknak, ha a legelőnyösebb, legszexibb oldalukat szeretnék mutatni (és persze mindenki másnak is, hiszen nagyon kevés a modell alkatú nő). Szerencsére a mintákkal és anyagokkal tud játszani Ashley, és imádja is keverni őket. A ruhák stílusa pedig végtelenül életvidám, romantikus és nőies. Nagyon remélem, hogy egyre több és több ehhez hasonló ruha kollekció fog az üzletek polcaira kerülni a közeljövőben.

Ashley nyertes kollekcióját az 1950-es évek Mexikójának romantikája inspirálta, fentebb láthatjátok is. Nekem nagyon tetszett a friss, nőies kollekció, amelybe merész, alakmutató részleteket és gyönyörű fejdíszeket csempészett a tervező hölgy! Ti mit szóltok hozzá, Lányok? ;)

Soha többé narancsbőr! 5 dolog, amit betartottam a cél érdekében

A bikiniszezon közeledtével a narancsbőrkérdés ismét előtérbe kerül, és jó, ha tudod, sosem késő felvenni a kesztyűt!

A kereséshez kezdj el gépelni!