Cikkek neked
Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!

Érjünk végre a dolgok végére, Drágáim!

Érjünk végre a dolgok végére, Drágáim!
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Tegye fel a kezét, aki mindennap elvégez mindent, amit előre eltervezett! Nem vagyunk sokan, igaz? ;) Pedig ki ne ismerné azt a felemelő érzést, amikor végre kipipálhatjuk az utolsó felírt teendőt is – főleg, mikor csütörtök van, a lista pedig még hétfői… De erre is van orvosság! Ha nem megy jól a szervezkedés, adok néhány profi tippet, hogyan rendezhetitek a kis életeteket, hogy egy esti edzés vagy shopping ne tűnjön oázisnak a sivatagban, amihez sosincs érkezésetek.

A legfontosabb dolog, Édeseim: mindig gondoljátok végig fontossági sorrendben még előző este vagy munkaidő végén, hogy mik azok az elintéznivalók, amik másnap nem tűrnek halasztást. Mérlegeljétek, hogy melyik nagyjából mennyi időt vesz igénybe és mindenképp iktassatok be az elintéznivalók között egy-egy kisebb szünetet, hogy szusszanhassatok egyet, vagy beleférjen egy kis csúszás. Van, aki azt is tudja magáról, melyik napszakban milyen típusú feladatokat végez el könnyebben – ha például sok apró teendő jött össze, azokat érdemes előző este vagy még reggel gyorsan elintézni, hogy ne szabdalják szét a napot, és rögtön legyen sikerélményetek. És nem, nem a körömfestésre gondolok! ;)

Ha megvan a terv, de úgy érzed, egy átlagos nap édeskevés az ügyeid elintézéséhez, állítsd az órád egy órával korábbanra a szokottnál, így előbb kezdődik a nap, több időd jut a dolgokra. Az óraátállítás után nekem ez egyszerűbben megy, nem tudom, ti hogy vagytok vele! Aki viszont úgy érzi, hogy képtelen a megszokottnál előbb felkelni, az átrakhatja azt a plusz egy órát akár estére is, illetve egy másik lehetősége az egyre terjedő “multitasking” funkció, ami nem csak az okostelefonoknak megy, de ti is csinálhatjátok! ;) Tehát ha végképp úgy érzitek, hogy csak úsztok a teendőkben, próbáljatok több dolgot egyszerre csinálni: a reggeli kávé mellett válaszolni az e-mailekre vagy megírni a feladatlistát időrendi sorrendben, munkába menet elintézni a fontosabb telefonhívásokat, időben kiadni a feladatokat azoknak a kollégáknak, akik segíthetnek stb.

Mindig vegyétek figyelembe a prioritásokat. Ha nagyon alaposak vagytok, biztos több dolgot tudtok felírni a listára, mint amennyi beleférhet egy napba. Ezért azt javaslom, emeljétek ki azokat a feladatokat, amiket valaki vár tőletek, és mindenképp időre kész kell lennie, hogy tényleg nyugodtan fejezzétek be a napot, és ne türelmetlen SMS-ekkel kelljen lefeküni, amik a kollégáktól érkeztek.

Az is jó trükk, ha kevesebb dolgot írtok fel, mert így ha a nap folyamán mindet teljesítitek és még marad időtök, sokkal szívesebben fogtok nekikezdeni olyan ügyeknek, amik eredetileg nem szerepeltek a listán. Ez színtiszta pszichológia, Lányok! ;) A dolgok elvégzése sikerélményt okoz, amitől erőt kaptok új dolgok elvégzésére, ezzel elkerülitek a stresszt, és a leterheltséget.

Ha úgy érzitek, nem tudjátok tartani a tempót, bízzatok rá dolgokat másra is, ne akarjatok mindent magatok megcsinálni, még akkor is, ha azt hiszitek, egyedül könnyebben és egyszerűbben elintéznétek. És persze vannak azok a feladatok, amiket napról napra, sokszor hétről hétre halasztgatunk – ennek véget kell vetni, mert hiába hisszük, hogy mindenki más is megfeledkezett róla, egyszer kiesik a csontváz a szekrényből, és akkor az utolsó pillanatban kell majd kapkodni! ;)

És végszóként, amit sose felejtsetek el, Drágáim, és amit nem győzök elégszer mondani: mindig hagyjatok időt magatokra! Sose mondjatok le a napi privát szeánszotokról, legyen az egy sorozatepizód, egy forró habfürdő, olvasás vagy egy kis torna, hiszen ezek nagyon fontosak a másnapi feltöltődéshez. Ti vagytok az elsők, a teendők csak utánatok következnek, Édeseim! ;)

Soha többé narancsbőr! 5 dolog, amit betartottam a cél érdekében

A bikiniszezon közeledtével a narancsbőrkérdés ismét előtérbe kerül, és jó, ha tudod, sosem késő felvenni a kesztyűt!

A kereséshez kezdj el gépelni!