Cikkek neked
Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!

Egy kis melltartó történelem

Egy kis melltartó történelem
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Biztosan ti is gondolkodtatok már azon, vajon mióta is létezik a melltartó. Na jó, lehet, hogy EDDIG nem gondoltatok rá, de nincs mese, elárulom! ;) Mert hát ki ne szeretne egy kicsit többet tudni erről a csodáról, ami önbizalmat ad és alakot formál?! Azt nem mondom, hogy minden nap minden percében hordjátok, mert kell azért a szabad mozgás, de ha már viselitek, szeressétek és ismerjétek a történetét - elárulom, hogyan is lett ilyen ezerarcú, amilyennek ma ismerjük! ;)

Mamillare vagy strophium

Jesszus, micsoda szavak, igaz?! Ez a kezdetleges cicifix még a római korból származik és az egyik legrégebbi ismert formája a mai melltartónak. És bármily hihetetlennek hangzik, akkoriban még egyáltalán nem számított egy nő keble dekoratívnak, a sportos alkat volt a menő! Éppen ezért, ezt a melltartónak csúfolt vászondarabot is főként játékokhoz, sporthoz használták, hogy a nőknek megkönnyítse a mozgást. Hölgyeim, bemutatom ezt a kis “szépséget”, amely a mamillare névre hallgatott - ma már pánt nélküli bikininek neveznénk - és nagyjából így nézett ki:

Ezután hosszú időn keresztül sötét korszak köszöntött nem csak a világra úgy általában, hanem a hordható, ésszerűen megalkotott melltartókra is. Ez van, Hölgyeim, a melltartó sajnos sokáig nem volt fix darab a fehérneműs fiókokban! Az egyház szemében sokkal inkább a bűn és a csábítás szimbóluma volt, így a melltartók célja sokkal inkább a “lelapítás” mint a kiemelés volt… Ettől persze még voltak olyan hölgyek, akik titokban egyszerűbb darabokat készítettek, mert ha egyszer egy nő elhatároz valamit, akkor senki nem állhat az útjába! ;)

Na de a lényeg, hogy egészen a XIX. század végéig nem történt jelentős előrelépés, csak a fűzők léteztek, amik rettentő kényelmetlenek voltak, és hol leszorították, hol felpolcolták a kebleket, a légzést pedig, mint olyat, másodlagos helyre szorították a szépség után. Ekkor jött egy Herminie Cadolle, aki két részre bontotta a fűzőt, a bordák nagy örömére, de ne higgyétek, hogy ezután mindenki lecserélte a régi darabokat - a Bien-être, vagyis jóllét nevű modell főként azoknak készült, akiknek már tönkretették a felsőtestét a merevebb fűzők. Most mondjátok, hogy nem rémes!

Symington

Ez a típus már egészen közel jár a ma hordott fazonokhoz, de azért még mindig nem volt az igazi. Ez is fűzős jellegű volt, ami lehetővé tette, hogy a teltebb hölgyek is hordhassák, és nekik sokszor előnyükre is vált. A ‘20-as években aztán felváltották a szolidabb stílust a merészebb, dekoltázs-kidobós ruhák, és ezzel új korszak kezdődött a melltartók világában is!


Underwire

Egy ismerősebb fazon! A ‘30-as években jelentek meg a még ma is használatos, szó szerinti fordítás szerint “alul drótos” melltartók, melyek már tökéletesen kihangsúlyozzák az idomokat. Igen, már több mint 80 éve van divatban ez az örök és megunhatatlan típus?


És egy kis vintage huncutság a Ferrero-tól - ez még ma is meglepné a pasikat a hálószobában, igaz? ;)

Bullet bra

A régi Madonna klipek villannak be mindenkinek, ugye? ;) A jól ismert, csúcsos, fagyitölcsérre emlékeztető szexi cicifix, ha hiszitek, ha nem, már az ‘50-es években megjelent, jóval az imént említett popdívánk előtt. Elég bevállalósak voltak a szüleink/nagyszüleink, nemde?! Ez a típus sokkal inkább volt szexi, mint praktikus, hiszen valljuk be: egy csúcsos végű melltartóra elég vicces felvenni egy tapadósabb felsőt - aki szereti Marilyn képeit vagy nézte a Mad Men című sorozatot, jó eséllyel látott már ilyet, de ha mégsem, hát jöjjön néhány kép! :)

Wonderbra

A ‘90-es évek átütő találmánya drágáim, remélem egyetértünk. Az első melltartó, ami nem csakhogy kiemel, sőt még vizuálisan is nagyít, de nem választja külön a hölgyek kebleit, így a dekoltázs még dekoratívabbá és szexibbé válik. Bátran merem mondani: ez a fajta sosem fog kimenni a divatból – és hát: HELLO, BOYS, ahogy Eva Herzigova is mondta! ;)

Smart memory bra

Hallottatok már a smart memory bra-ról? Drágáim, ez álmaitok melltartója! Nemcsak hogy push-up, de egyszerre képes arra, hogy felvegye keblek formáját, és alkalmazkodik az aktuális hőmérséklethez is, hiszen bele van építve egy kis hőérzékelő. Hát nem őrület?! Elképesztő hogyan fejlődik a technológia és itt még biztosan nincs vége! :)

Persze most már annyiféle melltartó fazon hódít egyszerre, hogy trendekről nem is tudnék beszélni. Szerintem mindenki megtalálja a hozzá illőt színben, formában, fazonban, itt kapocs, ott pánt, ésatöbbi, ha egy kicsit körülnéz. Az biztos, hogy ha mégsem találod a tökéletesen kényelmes darabot, kérj tanácsot a profiktól – a Triumph-ban például biztosan kapsz szuper segítséget, de mindenképp érdeklődj, mert csak ez vezet célra, Édesem! ;)

Őrülten szenved Istenes Bence – és el is árulta, mitől…

Istenes Bence épp a Fülöp-szigeteken forgat, és egyre nehezebben viseli a dolgot.

Csak egy igazi Disney-profi tudja, ezek az ételek melyik filmben szerepeltek! Teszteld magad!

Biztos vagy benne, hogy elégszer láttad a kedvenc Disney-filmjeidet?

A kereséshez kezdj el gépelni!