Cikkek neked
Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!

Amit tudnod kell, ha meg akarod szerezni álmaid állását!

Europress
Amit tudnod kell, ha meg akarod szerezni álmaid állását!
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Ha valaminek a szakértője lettem az évek során, Drágáim, az a testbeszéd. Egy mozdulatból, egy fejbiccentésből, egy félmosolyból is rengeteg kiderül, ha eléggé figyeltek. És tudjátok, miért lesznek hasznosak ezek a tippek, amiket most elárulok nektek? Mert abban fognak segíteni benneteket, hogy ha már végigcsináljátok azt az idegőrlő állásinterjút, nagyobb eséllyel koronázza siker az erőfeszítéseiteket. Mutatom is, mire kell odafigyelni, ha a HR-essel beszélgettek! ;)

1.Tökéletesítsd a járásodat
Az, hogy hogyan sétálsz be az irodába, rengeteget elárulhat rólad. Ez az első lépés, hiszen a HR-esek gyakran már az első 10 másodperc alapján megítélnek. Hátrahúzott váll, egyenes hát és kinyújtott nyak: ez az alapvető testtartás! Sétálj egyenesen ahhoz a személyhez, akivel először fogsz kezet, tartsd a szemkontaktust és egy enyhe mosolyt is megejthetsz, miközben bemutatkozol. Éljen a magabiztosság, Drágáim!

2.Ülj nyugodtan a helyeden
Miután helyet foglaltál, lazíts, az első benyomás már megtörtént, innentől hátradőlve, de azért határozott testtartással bírd ki az interjút. Ez mindig magabiztosságot és összeszedettséget sugároz. Ha úgy könnyebb megtartanod az egyenes testtartást, képzeld el, mintha egy zsinór húzná felfele a fejed legfelsőbb pontját – higgyétek el, beválik, és akár jógáról is ismerős lehet – gyúrjatok rá előre! ;)

3.Tartsd a lábaidat a földön
Hölgyeim, ez talán meglepő lesz sokaknak, de sose keresztezzétek a lábatokat állásinterjún, hiszen ez bezártságra és zárkózottságra utal. Ha nagyon kellemetlen számodra egyszerűen párhuzamos lábakkal ülni, akkor mindenképp a bokádnál keresztezd azokat. Ami szerintem a leghatásosabb lábtartás az a szilárdan földön tartott párhuzamos és zárt lábak, mivel ez egyes kutatók szerint segít abban, hogy mind a kreatív, mind pedig a racionális gondolataidat elő tudd hozni.

4.Kerüld a folyamatos szemkontaktust
Szerintem tudjátok, mire gondolok itt, Csajok! Nem arról van szó, hogy nem szabad a másik szemébe nézni, de nem kell úgy sem szuggerálni az interjúztatót, mint a kígyó Mauglit A dzsungel könyvében. Sokkal hatékonyabb módszer, Lányok, hogy érdeklődőnek és lelkesnek tűnjetek, ha az arc több részére is pillantotok, kezdve a szemtől az orron át a szájig, így tuti, hogy nem tűntök majd tolakodónak, és elbambulni se fogtok véletlenül. ;)

5.Használj kézmozdulatokat
Ha fogalmad sincs, mihez kezdj a kezeiddel, hát itt a megoldás: használj előre betanult, de persze természetesnek tűnő kézmozdulatokat. Semmiképp se tedd keresztbe vagy bújtasd el kezeidet, ez nagyon rossz pontot jelenthet, hiszen aggodalmat és bizonytalanságot sugároz, és ne szorongasd a táskád sem, mint akinek épp rohannia kell. Ehelyett inkább mutasd meg a tenyeredet (ez őszinteségre és elkötelezettségre utal), és kisebb kézmozdulatokkal próbáld meggyőzni őket, hogy te vagy a nyerő! ;)


6.Lélegezz természetesen
Persze, ha izgul az ember, akkor nehezebben kontrollálja a légzését, de azért meg lehet próbálni odafigyelni rá. Ha megfelelően lélegzünk, még az izgalom fokát is csökkenteni tudjuk! Belégzés, amikor az interjúztató kérdez, és kilégzés, amikor te válaszolsz, de akár már várakozás közben elkezdheted a lassított légzést: 10 mp belégzés, 5 mp bent tartás, 10 mp kilégzés, 5 mp pihenő és újra – egyszerű, mint a szív-sűrít, bent tart, kipufog! ;) Hidd el, pár perc és drasztikusan csökken majd a pulzusszámod és te leszel a nyugalom szigete, és nem csak itt vetheted be ezt a lazító technikát.

7.Bólogass, miközben hallgatsz
A szemkontaktus mellett ez a legfontosabb része és legkifejezőbb módja annak, hogy mutasd, mennyire figyelsz. Bólogass néha-néha, persze nem minden szavuknál ;), hogy lássák egyetértesz, érted (és örülsz annak), amit mondanak neked. Egy kedves mosoly is társulhat mellé, ez még nem ártott senkinek és még kedvesebb is leszel számukra! ;)

Márk napi tipp: Ha különleges módon, például telefonon lenne az interjúd, akkor viszont állásba fel! Nyugodtan sétálgass, miközben telefonálsz, hiszen ez segít abban, hogy mindkét agyféltekét használd és így adhatsz tökéletes választ a keresztkérdésekre is. ;)
DIY asztaldekoráció - Készíts mártogatott tányéralátétet

Add meg a módját a szervírozásnak! A tányér alá valót például magad is elkészítheted!

Napi horoszkóp május 23.: a Kosok kezében ott van a megoldás kulcsa, az Ikrek igaz barátjukra számíthatnak

Ma is érdemes elolvasnod a napi horoszkópod, hisz fontos dolgokat rejtenek az egyes csillagjegyek!

A metálfényű szandál a nyári cipők kis fekete ruhája

Végtelenül lelkesedünk ezért a csillogó csodáért!

Így sminkelj, ha kicsi a szemed

Íme hat könnyű lépés és sminktipp, hogy nagyobbnak tűnjön a szemed!

Fizess elő az Instyle magazinra egy évre most 70%-os kedvezménnyel!
Borító
A kereséshez kezdj el gépelni!