Cikkek neked
Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!

Mosó Masa mosodája - nyári különkiadás!

Mosó Masa mosodája - nyári különkiadás!
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Biztos nektek is megvannak minden évszakban a ruhafavoritok, amikre úgy vigyáztok, mint a szemetek fényére, Lányok. Amiben nem lehet meggyet meg dinnyét enni, fonott székre ülni, ami kihúzza a szálat, lecsót főzni meg aztán végképp tilos benne. És persze, ezeknek a daraboknak megvan a maguk rituális tisztítása is… Nekem ezek a legjobb tippjeim, ha nyári kedvencek mosásáról van szó! ;)

A ruhákba varrt kilométeres, több oldalas papírkötegek pont olyanok, mint a kötelező olvasmányok: hosszúak, tele vannak érthetetlen részekkel, és a lényeg itt is az, hogy észrevegyük bennük azokat a dolgokat, amelyek a későbbiek során még hasznunkra lesznek. Ugye, ugye. Gyakran hívják ezeket a ruhákba bevarrt jeleket textil kresznek, és hát, nem véletlenül, egy divatból felkészült nőnek ezeket is ismernie kell, Édeseim! ;)

A legfontosabbak ezek közül a mosási hőmérsékletet, a centrifugálást, a fehérítést, a szárítást és a vasalást jelző ikonok. Ezeket biztos felismeritek azért, ugye? ;) Én azt javaslom, a nagyon finom anyagokat csak kézi mosási programmal, max 30C-on mossátok, míg a pólókat, hétköznapi bugyikat, melltartókat és egyéb, nem nagy odafigyelést igénylő anyagokat 40C-ra tegyétek. 60C-tól felfelé csak a nagyon szennyezett és a mosást jól bíró anyagokat tisztítsátok, például az ágyneműket, törölközőket. Érdekes, de a farmer például nem tartozik ide, ezt a darabot kifejezetten strapabíróra tervezték – még akkor is, ha a nyári melegben hamar átveszi a tömegközlekedés illatát... Manapság már rengetegféle anyagból készítik, amik változóan szeretik a mosással járó gyűrődést, de én azt mondom, ha szeretnétek sokáig élvezni a kedvenceteket, mossátok kifordítva, 40C-on!

A mosási tanulmányok alapképzéséhez az is hozzátartozik, hogy hogyan állunk neki a mosásnak. Ugye, hogy ez a legmacerásabb? Először is készítsetek 3 kupacot a szennyesből: egyet a sötét színekből, mint a kék, a fekete, a szürke, egyet a világosakból, amibe mehet a fehér, a sárga és a pasztelles színek is, és egyet az intenzív, vöröses-lilás-narancsos színekből. Ezen belül aztán tovább csoportosíthatod a mosnivalókat aszerint, hogy mennyire kényes anyagok. Ha valamiben nem vagyunk biztosak, inkább tegyük a finom mosásba, mert jobb félni, mint újra megvenni! ;)

Vannak olyan anyagok, mint például a mindig népszerű csipke, amelyek nem engedik a színüket, de más, színes anyag megfoghatja őket, ezért érdemes hasonló anyagú vagy hasonló árnyalatú darabokkal együtt mosni. A fehér csipkeruhára például hatalmas veszélyt jelent a piros pamutpóló, de a fekete csipkét például nyugodtan moshatod egyszerre a fehérneműkkel, kímélő programban. Ugyanide beteheted a fürdőruhát is, ha nincs kedved kiöblíteni, de azt azért elárulom, hogy annak elég egy szappanos, langyos vizes öblítés is – még a tenger után is, ami után muszáj is, mert az nagyon rosszat tesz az anyagnak, ahogy a termálfürdők is. Ha végeztél, szerintem jobb, ha nem a tűző napon szárítod, úgyis annyi strapának van kitéve csúszdázáskor... ;)

Egyébként ha kézzel mostok valamit, mindig az a legnagyobb macera, hogyan préseljétek ki a vizet: szerintem az óvatos nyomkodás, vagy egy kímélő centrifuga a legjobb, akár mosózsákban, ami egyébként minden finom anyaghoz jól jön. Fontos kérdés az is, hogy mit használsz a mosáshoz! Vannak, akik a színeket kímélő folyékony mosószerekre, mások az állítólag nagyobb folttisztító hatású porokra esküsznek, de bármelyik mellett is teszitek le a voksotokat, ügyeljetek a doboz vagy zacskó oldalán feltüntetett ajánlott mennyiségre. ;)

Márk napi tipp: Ha még hiányzik az életetekből néhány ruhás tipp, kattintsatok ide! Vagy az ősi elv alapján: Add oda anyukádnak. Ő tudja mit kell csinálni. ;)

Te mindig odafigyelsz a kényes darabok tisztítására?

Soha többé narancsbőr! 5 dolog, amit betartottam a cél érdekében

A bikiniszezon közeledtével a narancsbőrkérdés ismét előtérbe kerül, és jó, ha tudod, sosem késő felvenni a kesztyűt!

Fizess elő az Instyle magazinra egy évre most 70%-os kedvezménnyel!
Borító
A kereséshez kezdj el gépelni!