Cikkek neked
Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!

Nyaralás bőröndpara nélkül!

Nyaralás bőröndpara nélkül!
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Igen, Édeseim, van már némi tapasztalatom a témában, higgyétek el! Repültem már hosszú- és rövidtávon is rengetegszer, és sajnos a rettegés mértéke általában ugyanakkora, hogy otthon marad valami fontos… Úgyhogy begyűjtöttem néhány jó kis tippet, hogy gördülékenyebben menjen az indulás! ;)

Első körben jön a „mekkora bőröndbe pakoljak” frász. Én sok-sok éven át málhás szamárként érkeztem minden helyre, rendszeresen kergettem a csomagjaimat, és cipeltem ide-oda a mázsás bőröndöket, amiket telepakoltam a teljes szezonális ruhatárammal – mert ugye, biztos, ami tuti, főleg, ha az ember fashion weekre megy, vagy valami menő európai városkába, ahol azért mégiscsak szeretne sikkesen mutatkozni, legyen reggel vagy este. De mára megtanultam, hogy inkább kétszer átgondolom, mit teszek be, és inkább egy kisebb csomagba próbálok beférni.
Nemrég láttam egyébként az easyJet felmérését is a témában, és az a meglepő (vagy nem is annyira meglepő?!) adat szerepelt benne, Édeseim, hogy legtöbben csak néhány óra alatt dobják össze a pakkot az utazásra. Minden ötödik ember viszont olyan, mint a villám, és ők akár 30 perc alatt összekészülnek. 30 perc!! (Én általában egy nappal előtte gyorsan végigfutom fejben, hogy mit kell vinnem, és utazás előtt 1-2 óra alatt teszek be mindent.) Az már szinte természetes, hogy míg a férfiak fele úgy érzi, a cuccai remekül elférnek a kézipoggyászban is, addig a nőknek már csak 35%-a hajlandó kompromisszumot kötni a csomagméret tekintetében. Nekem olyan barátnőim is vannak, akik miután telepakolták a saját kézipoggyászukat, a párjukéba is beférkőznek ezzel-azzal – vagy épp elfoglalják a felét annak is… ;) Ti hogy vagytok ezzel, Lányok?
Az időjárás előrejelzés hasznos, és bár néha kicsit csalóka, én azért mindig előre lecsekkolom és így készülök. Egy évszakhoz illően meleg szettet mindig készítek, még nyáron is, mert az esték azért majdnem mindenhol hűvösek, én pedig szeretek belemenni az éjszakába és körülnézni mindenhol. Nektek egy alap nadrágot és kabátkát ajánlok, amit mindenképp vigyetek magatokkal – egy sötét, koptatások nélküli, ügyesen szabott farmerrel és egy könnyű bőrdzsekivel nem tévedhettek, mindkettő szinte mindenhova beválik és mindennel passzol. Érdemes ezeket rögtön magatokra kapni, hogy ne foglalják az értékes helyet a csomagban! ;)

Mindig helyet kap a kedvenc futócipőm is a pakkban, amiben mindjárt jobb a mászkálás – ezt hölgyeknek is javaslom, de ők azért készüljenek még egy csinos magas sarkúval is, extrémebb, például kavicsos terepen pedig saruval vagy balerinacipővel, hogy a randira is meglegyen az outfit. Szerencsére úgy hozta a divat, hogy a komfortos cipellők már tökéletesen passzíthatóak a csinosabb darabokkal is, épp úgy, mint a lazábbakkal. Miután bekerültek a táskába, használjátok ki gyorsan a helyet és tegyetek a belsejükbe zoknikat, töltőket, kábeleket, vagy más mütyürt, vagy ha a kábeleknek más helyet szeretnétek találni, ami jobban kézre esik, mint a bőrönd aljába helyezett topánok, akkor használjátok ki a szemüvegtokot, ami szintén szuperpraktikus megoldás.

És akkor jöhetnek a ruhák! Mert akárhova is mentek, akárkivel is utaztok, fontos, hogy mindig legyen valami csinos a táskában. Én azt javaslom, a ruhák esetében részesítsétek előnyben a kevésbé gyűrődő anyagokat, például a még mindig népszerű neoprént, a könnyű, gyűrt lent, a szexi csipkét. Viszonylag friss trükköm az is, hogy nem hajtogatom a ruhákat utazás során, hanem szépen kisimítom és feltekerem. Sokkal jobban viselik az utat, ráadásul akár hiszitek, akár nem, kevesebb helyet foglalnak. Próbáljátok ki, és ha már így helyet spóroltunk, ne hagyjátok otthon a kiegészítőket sem!
Az ékszerek mehetnek egy kis, lezárható zacskóba és persze mindenképp tegyetek be egy puha kendőt, ha strandolós nyaralásra indultok, például a spanyol vagy olasz tengerpartra. Hihetetlen dolgokra lehet használni: véd a nap ellen, ráülhetünk, törölközhetünk bele, ha nem akad más és még kézipoggyászként is bevethetőek kisebb dolgoknak, ha a partról hazafelé shoppingolnátok egy kis gyümölcsöt. Aki kalapot visz - ami szerintem szintén alapkellék, jó, nagy karimával, hogy védjen a naptól - mindenképp csapja a fejébe, főleg a repülőn, mert a bőröndözést nem viselik túl jól, érthető okokból… ;)
A kozmetikumok kérdése sem utolsó, még nekem sem, mert szeretem minden nap ápolni a bőrömet, és szintén az easyJet kutatásában olvastam, hogy nem vagyok egyedül szerencsére: az utazók 25%-a el sem tudja képzelni szépítőszerek nélkül az utat. Napvédő például mindig legyen nálatok! Egyébként el is lestem a barátnőim trükkjét, és mikor vásárolok, rögtön beszerzek minden krémet utazási kiszerelésben is – néha egy jó kis akcióban szinte ingyen is hozzájuthattok a kisebb csomagoláshoz, ami nem utolsó szempont egy szemfüles shopping imádónak.

Márk napi tipp: Ha mindent bekészítettetek, ha semmi nem maradt ki, akkor már csak egy dolog van hátra: tegyetek be olyan helyre is egy kis készpénzt, ahonnan tutira nem kerülhet zsebtolvajok kezébe. Van, aki belső zsebbe, van, aki cipőtalpba rejti, de a lényeg, hogy érdemes erre is gondolni. És most indulhatnak a nyári kalandok, Lányok!! ;)

Négy hónapja (szinte) kizárólag magam főzök – 18 dolog, amire rájöttem ezalatt

Életemben először elkezdtem minden nap főzni. Nevessetek, ha akartok, nekem ez nagy dolog.

Napi horoszkóp május 27.:a Bakok komoly elhatározásra jutnak, a Halak bátran vállalják a véleményüket

Mielőtt átadod magad a hétvégének, érdemes elolvasnod a napi horoszkópod, mert a csillagok mára is izgalmas üzeneteket küldtek!

A kereséshez kezdj el gépelni!