Cikkek neked
Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!

Szuperhasznos tippek ruhaproblémákra!

Szuperhasznos tippek ruhaproblémákra!
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Vannak olyan szituk, Lányok, amikor jól jön, ha ismerünk egy-két házi praktikát a ruha- és cipőproblémák gyors orvoslására. A körömlakkos gerillaakciót harisnyafelfutás ellen például már mindenki ismeri, de van még néhány csel, amit jó, ha időnként be tudtok vetni. Össze is gyűjtöttem nektek párat! ;)

Biztos hallottatok már arról, hogy a farmereket azért találták ki, mert kellett egy olyan nadrág, amit nem muszáj olyan sűrűn mosni. Ez így oké és részben igaz, de a nap végére, főleg, ha sokat mászkálunk a rekkenő hőségben – ami most nincs, de minden nap imádkozom, hogy azért legyen még – vagy csak szimplán tömegközlekedéssel utazunk, képes annyi kellemetlen szagot magába szívni, hogy hiába nem piszkos, sikít a mosógépért.Ilyen alapon viszont minden nap ki kéne mosni, amitől szépen lassan teljesen kifakulna – ez a farmer legnagyobb ellensége, a színvesztés. És itt jön képbe a hűtőnk, ami igazi csodafegyver ezekre az esetekre!! Tegyétek a farmerotokat egy műanyag zacskóba és rakjátok a fagyasztóba éjszakára! Ez ugyanis megöli a rossz szagokat okozó baktériumokat és megkíméli a nacitokat a sűrű mosás okozta problémáktól.

Ugyanúgy hatásos ez az eljárás gyapjú vagy kasmír pulcsiknál is, hiszen segít megelőzni a bolyhosodást, és ha esetleg kártékony kis állatkák készülnének szétcincálni az anyagot, ezt a problémát is múlt időbe teszi, de ehhez néhány napig tutira hidegre kell tenni a ruhát. ;)

Ilyenkor nyáron nagyon bosszantóak tudnak lenni azok a fránya és elég makacs foltok is a pólók hónaljánál, amik még többszöri mosás után is képesek ott maradni. Erre is van egy tuti házi megoldásom nektek, Édeseim és ez nem más, mint a szódabikarbóna és a citromlé. Mennyi kombináció, ha foltoktól akartok megszabadulni! ;) Keverjétek össze a két alapanyagot és dörzsöljétek bele a foltba (erősebb foltok esetében hagyjátok rajta néhány percig), majd öblítsétek le, mielőtt a mosógépbe dobnátok.

Megfogta véletlenül az alapozó a felsőtöket, ahogy levettétek? Semmi vész! Illetve igen, ha épp ebben készültetek elindulni, de egyébként nincs maradandó kár. Egy kis borotvahab a foltra, aztán irány a mosógép és nem marad nyoma sem a balesetnek. Rúzsfoltokkal sincs túl nagy gond, hacsak nem a párod ingén találtad buli után! ;) Ilyenkor a hajlakkot ajánlom: csak ráfújjátok a foltra, kicsit hagyjátok hatni és utána mosásra készen áll, folt pedig nem marad.Van, akinek vízlepergetős minden ruhadarabja, de ha neked nincs ilyen szerencséd ;) akkor is van tippem! Az egyik leggyakoribb probléma, hogy hogy szedjük ki vörösbor foltot a ruhából? Hát a fehérborral! Áztassátok a foltot a fehérborba pár percig előkezelésként, utána, mint a többinél, csak rakjátok a mosógépbe és kész is.

Ilyen sokat változtak 100 év alatt kedvenc kutyafajtáink

Több évszázada élnek a kutyák és az emberek nagyon közeli kapcsolatban, mára már családtagok, munkatársak, segítők – fajtájuktól és természetüktől függően. A kutyafajtákat az ember nagyon is tudatosan hozta létre és alakítja a mai napig . Ezek a "formálgatások" azonban nem mindig válnak a kutya javára.

Igen, jól olvasod: a válószelfi az új őrület az interneten - te képes lennél ilyesmire?

Szakítani sosem jó dolog, elválni pedig ha lehet, még ennél is rosszabb – de nem mindenki szerint!

A kereséshez kezdj el gépelni!