Cikkek neked
Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!

Ezek a hibák, amiket mindenki elkövet hajmosáskor!

Ezek a hibák, amiket mindenki elkövet hajmosáskor!
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Ma egy nagyon fontos dolgot veszünk górcső alá, Lányok!! A hajmosás 1x1-e lesz a téma, amiben engem is kiokosítottak már a mesterfodrász kollégák. Lássuk, mi az, amire mindenképp oda kell figyelni, ha csillogó és erős hajzuhatagot szeretnénk!

Először is, kezdjük a mosással: mindennek az alapja, hogy tényleg alaposan átitassuk a hajat vízzel. Azt gondoljátok, haha, hát ez aztán gyerekjáték? Pedig nem, nagyon fontos, főleg hosszú/sűrű hajú hölgyeknek! Ezután jöhet egy kisebb adag sampon a tenyérbe – nem kell kinyomni az egész flakont ;) –, és indulhat is a masszázs és mosás a hajtöveken. Igen, a hajtöveken! A hajvégek nem zsírosodnak, legfeljebb rájuk tapad az utca pora, úgyhogy ennek a résznek az is elég, ha végigfolyik rajta a samponos víz leöblítéskor. És ha úgy érzed, nem jött a megtisztulás érzése az első forduló után, mosd át még egyszer!

Hogy hányszor javaslom a mosást? Én azt mondom, nyújtsátok ki, ameddig lehet az ismétlést, egy kis gyúrással pár napot ki lehet bírni, hosszabb hajnál akár mindenféle fonásokkal, hajpántokkal és egyéb trendi trükkökkel. Van, aki szerint a vékonyszálú hajat naponta kell mosni, de szerintem ezt is meg lehet úszni, ha az ember ügyeskedik! Először is bevethetitek a jó öreg szárazsampont vagy egy kis hintőport – csak szórjátok a hajtőre és egy száraz törölközővel dörzsöljétek át. Sötét hajra ez azért lehet, hogy egy kicsit meredek, és úgy tűnhet utána, mintha őszülne a haj, úgyhogy minden Hófehérke típusnak azt javaslom, szerezzenek egy átlátszó port erre az esetre, a hintőport pedig hagyjátok ki! ;)

És most jön a balzsamozás/kondicionálás/hajmaszk és egyebek esete – ezt inkább csak a hajvégekre javaslom, és rögtön fésüljétek is ki a hajat egy ritka fogú fésűvel. Azok, akik úgy érzik, nagyon száraz a hajuk, próbálják ki, hogy milyen, ha az egészet bekenik, de szerintem - főként a vékony szálú hajnál - gyorsabban fog zsírosodni utána és nehezebb lesz tőle a haj.
Mosás után egy törölközővel vagy kendővel itassátok fel a vizet az intenzív dörzsölés helyett, és ha meg tudjátok állni, ne is csavargassátok! ;) Amikor már csak nedvesnek érzitek, vegyétek elő a hajszárítót. Akik úgy érzik, fújhatnak előtte a hajra valamilyen hőtől védő folyadékot, vagy ha egy kis tartást szeretnétek adni a hajnak, próbáljatok ki egy hajtőemelő sprayt hajhab helyett! Nagyon szuper dolog, csak egy pár helyen kell ráfújni a hajra mosás után a választékoknál, és már jöhet is a szárítás!

Én néha nap még egy kókuszolajos pakolást is bevetek, ha úgy érzem, kicsit megviselt vagy töredezett a hajam - semmi mást nem jelent ez, minthogy a még nedves hajat átdörzsölöm kókuszolajjal, felteszek rá egy kendőt és így is hagyom pár órára, utána pedig alaposan megmosom. Ha úgy érzitek, nem az igazi az utóbbi időben és nem nyeri vissza semmiképp a régi fényét, keressetek egy szuper fodrászt – hozzánk is jöhettek –, mert akár olyan helyről is eredhet a baj, amire Ti nem gondolnátok, ő pedig egy tapintásból kitalálja. Talán soknak tűnt így egyszerre az olvasnivaló, de higgyétek el, bele lehet jönni és megtanulni a nektek legjobban fekvő rutint!! ;)

Márk napi tipp: A mosáshoz nem szabad túl meleg vagy - mon Dieu!! - forró vizet használni, főleg festett hajnál. Én speciel a langyosra szavazok, a túl hideg nem mindig esik jól, még kánikulában sem! ;)

Soha többé narancsbőr! 5 dolog, amit betartottam a cél érdekében

A bikiniszezon közeledtével a narancsbőrkérdés ismét előtérbe kerül, és jó, ha tudod, sosem késő felvenni a kesztyűt!

Fizess elő az Instyle magazinra egy évre most 70%-os kedvezménnyel!
Borító
A kereséshez kezdj el gépelni!