Cikkek neked
Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!

8 színpompás hely, ahova el kell jutni!

8 színpompás hely, ahova el kell jutni!
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Ha Ti is annyira szeretitek a színes, gyönyörű helyeket, mint én, járjuk körbe együtt a világot. Itt a jó idő, itt az új munkahét, legalább a szemünk vándoroljon kicsit! Lesznek közeli és egészen távoli helyek is és lehet, hogy épp innen kaptok ihletet az idei nyaraláshoz!! ;)

1. Cinque Terre, Olaszország

Ha máshogy nem, legalább a képzelet szárnyán repüljünk el Olaszországnak ebbe a mesebeli kis csücskébe. Szó szerint csücsök, méghozzá nagyon nehezen megközelíthető, de azért megéri a szerpentinezést és a hajókázást a hullámzó tengeren! ;) Ez az ország legkisebb nemzeti parkja, ahol nem csak a meredek hegyoldalba épült házakban és a színes kis csónakokban gyönyörködhettek, de rengeteg tengeri halas specialitást kipróbálhattok. Que bella! :)

2. Burano, Olaszország

Ha még ennél is közelebb maradnátok, de szeretnétek egy kis színt vinni az utazásba – irány Velence!! A halas fogások itt sem maradhatnak ki, és persze rengeteg művészeti és történelmi tudást is magatokba szívhattok. És ha már ott jártok, kalandozzatok egy kicsit a környéken, mert mindössze pár kilométerre egy újabb kincsre leltek: a házairól és csipkéjéről híres Burano-ra. Aki pedig azt hinné, hogy itt mindenki olyanra pingálhatja a házát, amilyenhez kedve szottyan, az téved! Először konzultálni kell a város „stylistjaival”, vagyis az önkormányzattal, akik megmondják, milyen színekből válogathat az újításra vágyó városlakó – lehet, hogy letörik a művészi ambíciókat, de talán épp ettől olyan egységes a városka hangulata!

3. Barcelona, Spanyolország

Szívem szerint azt tanácsolnám nektek, hogy minél több mediterrán hangulatú városkát járjatok be Olaszországtól Portugáliáig, mert ha valami lehet élettel teli, pezsgő és színes, hát ezek a helyek azok. De ha már így kiemelek egy-két helyet, Barcelonának mindenképp közöttük kell lennie, és itt is külön felkiáltójellel jelezném a Gria negyed varázslatos Güell parkját. Ugyan a tervezett épületek közül csak kettő készült el, de Gaudí, a leghíresebb katalán építész (és az egyik személyes kedvencem) így is világraszólót alkotott. Csak ránézek és legszívesebben azonnal ott teremnék!!! ;)

4. Szantorini, Görögország

Talán nem tudtátok, de Szantorini tulajdonképpen egy hatalmas erejű vulkanikus robbanás maradványa. Azt már biztos hallottátok, hogy milyen fantasztikus borai vannak (az Assyrtiko a hely különlegessége és tényleg fantasztikusan zamatos!), és hogy az éjszakai élet sem unalmas, de azt talán nem, hogy remek sportolási lehetőségeket is nyújt: aki szeretne feljutni Fírába, közel 600 lépcsőfokon kell átvergődnie. Nyugodtan állíthatom, hogy megéri a fáradságot! ;)

5. Wrocław, Lengyelország

Az egyik legrégebbi lengyel városban is lehet színekben fürdő épületekre bukkanni, még ha egy kicsit eltérő stílusban is, mint mondjuk Szantorini. De hát a lényeg a változatosság! ;) A második világháborúban eléggé meghurcolt város viszont remek bizonyítéka annak, hogy lehet megmenteni műemléképületet – szinte mindet sikerült újjáépíteni a hatalmas pusztítás után. Érdemes megnézni ezt is, Lányok, ráadásul Lengyelország is rengeteg csodát rejt még!

6. Stockholm (Gamla stan), Svédország

Akik még ennél is északabbra vándorolnának – mert azért ott is lehet színeket találni, itt sem csak a hólepte fehérség van – azoknak Gamla Stant választottam, Stockholm óvárosát. Leginkább az észak-germán építészet jellemző a városrészre, ahol apró kis utcákat, fantasztikus épületeket és még annál is jobb ételeket találtok! ;)

7. Új-Fundland, Kanada

És akkor vándoroljunk kicsit messzebbre! A kanadai szigeten található „Jellybean Row” a rengeteg, cukorkaszerűen színes házra utal – amik a névvel ellentétben cseppet sem sorszerűen helyezkednek el. De hát nem is baj, minél több van belőlük, minél többfelé, annál jobb! ;)

8. Peulorinho, Brazília

Végezetül pedig, hogy télre is ajánljak valamit - mert hát nincs is jobb, mint elmenekülni a hideg elől - legyen a célpontunk Brazília!! Mexikóban, Peruban és még rengeteg dél-amerikai országban találtok még ilyen színes városnegyedeket, de én mégis ezt ajánlom, talán mert Brazília is nagyon kedves a szívemnek. Tudjátok, mennyire szeretek enni is, és a brazil ételek – még ha rengeteg is bennük a hús – mind isteniek, úgyhogy ez legyen az utolsó érv, ha hezitálnátok! ;)

Márk napi tipp: Tudjátok, Édeseim, a világ egy hatalmas könyv, és aki nem utazik, csak egyetlen lapot olvas el belőle!! ;) Úgyhogy most meséljetek, nektek melyik volt a legvarázslatosabb utazási élményetek vagy épp hova mennétek legszívesebben?

Ettől a gyémánt gyűrűtől lehidalsz! Megmutatta évfordulós ajándékát a világ egyik leggazdagabb emberének felesége

Elképesztő méretű gyémántgyűrűjét mutogatja az interneten az egyik leggazdagabb orosz fiatal felesége.

Kiderült Celine Dion titka

Sokáig nem árulta el az énekesnő.

Gondoltad volna? Ilyen leánybúcsú illik hozzád a horoszkópod szerint!

Leánybúcsút szervezel, és gőzöd sincs, milyen bulinak örülne a leendő feleség? Nem is kell tovább gondolkodnod: a menyasszony horoszkópja elárulja, milyen leánybúcsú passzolna hozzá a leginkább!

A kereséshez kezdj el gépelni!