Marie Antoinette legendás szépségikon volt 200 évvel ezelőtt, olyannyira, hogy egy-egy kedvencét a mai napig örömmel kenik magukra a nők - pláne Franciaországban. Szakértők szerint ez azért lehetséges, mert a tudomány most hangsúlyozza azt, amit a francia királynő már évszázadokkal ezelőtt is jól tudott: azt, hogy mennyire elképesztően fontosak az összetevők.
A királynő állítólag bármit magára kent a szépsége érdekében, kedvenc arcpakolásának receptje máig megvan - akár te is kipróbálhatod.
Hozzávalók:
2 teáskanál konyak (esetleg vodka)
1/3 csésze tejpor (natúr, organikus)
1 tojásfehérje
1 citrom leve
Hogy melyik miért is jó pontosan?
A konyakot, a borhoz hasonlóan, szőlőből desztillálják. Hosszabb desztillációs folyamata azonban a borhoz képest sokkal nagyobb koncentrációt eredményez az öregedésgátló polifenolokban, amelyek serkentik a keringést, összehúzzák a pórusokat és élénkítik az arcszínt.
A tojásfehérje tömve van olyan fontos tápanyagokkal, amik lényegesek a bőr szöveteinek helyreállításához: a kálium a bőrsejtek nedvességének optimalizálásához; magnézium az idő előtti öregedés lelassítására; és a lizozim, egy enzim, amely sejtfalak emésztésével lebontja az aknét okozó baktériumokat.
A citrom erős citromsavforrás, amely természetes hámlasztószer, eltávolítja az elhalt hámsejtek felső rétegét, ugyanakkor világosítja a foltokat és a hiperpigmentációt. Hatásos antibakteriális szer is, ezért szuper a pattanások megelőzésében.
Végül ott a tej - a pakolásban egyszerűbb, ha organikus tejport használsz - ami a tejsav miatt szintén segít az elhalt hámsejtek távozásában, illetve a legmélyebb rétegeig megtisztítja a bőrt.
A hozzávalókat keverd össze alaposan, 15 percig hagyd hatni őket az arcodon, majd meleg vízzel mosd le. Hetente érdemes bevetned a királynő kedvenc szépségtrükkjét!
Galéria / 5 kép
5 diy hidratáló arcpakolás, amitől már ma ragyogóbb lehet a bőröd
Megnézem a galériát
Bezár, vissza a cikkhez
Kép betöltése
A galéria folytatódik, lapozz tovább →