Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Már több tízezren aláírták az állatos cirkusz betiltását sürgető petíciót

Már több tízezren aláírták az állatos cirkusz betiltását sürgető petíciót
Facebook
Twitter
Pinterest
Harmincezer felett van jelenleg az aláírók száma a „Magyarországon is tiltsák be az állatok cirkuszban való szereplését” online petíció statisztikája szerint. A kezdeményezés célja elsősorban az, hogy a törvényhozók végre egyáltalán elkezdjenek foglalkozni a témával.

Az állatos cirkuszokról és azok betiltását sürgető világszintű megmozdulásokról már itt is olvashattatok többször. Jelenleg az Európai Unió 28 tagállamából 20-ban már tilos a vadállatok cirkuszban való szerepeltetése, a világon pedig összesen 41 ország mondott nemet az állatok parádéztatására.

A vadállatok veréssel, éheztetéssel és megfélemlítéssel történő idomítását nem nézhetjük ölbe tett kézzel, hiszen egyetlen állat sem azért született, hogy az embert „szórakoztassa”.

A petícióhoz kapcsolódva az „Az elefántokkal vagyok” Facebook oldalon olvastam Szandra történetét, aki a Magyar Nemzeti Cirkusz elefántja. Szandra a vadonban született Ázsiában, két évesen onnan hurcolták Budapestre cirkuszi elefántnak az egyik utolsó legális vadállat szállítmánnyal. Azóta Szandra ahelyett, hogy normális elefántként élné az életét valahol a szülőhelyén, celebeket cipel a hátán, fociznia kell és festegetnie (bár az ormánya fáj ettől), filmben szerepelnie. Nevetséges jelmezekben esetlenül mozogni a porondon, hogy az emberek megbámulják, hogyan tettek egy csodálatos állatot bohóccá. Szandra soha nem élhetett elefántként, magányosan tengődik több mint 40 éve fajtársai, otthona és szabadsága nélkül. Az egyedüllét a legnagyobb büntetés amit ez az elefánt kapott. Nincs ehhez jogunk. Egyszerűen nincs jogunk hozzá.

A teljes bejegyzést Szandráról itt olvashatod, a petíciót pedig itt írhatod alá.

Kép
forrás: Facebook/Az elefántokkal vagyok

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Táplál, feszesít, regenerál: ebben rejlik a fátyolmaszk szuperereje

Promóciók

Ismerd meg a Nothing Phone (2a) sokoldalú, világító hátlapját!

Promóciók

Egy szelet Olaszország a GOBUDA Mall-ban

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Kép

8 film, amiben az intim jeleneteket nem csak eljátszották, tényleg valósak voltak

Robert Pattinson egyik filmjében nem színlelte az intim jelenetet, egy interjúban elárulta, hogy valójában is megtörtént! Ezekben a filmekben a színészek tényleg szeretkeztek...

Kép

10 egészségesnek hitt étel, ami valójában nem az: ne higgy a népszerű hívószavaknak!

Joghurt, granola, lencse chips – mindegyik egészségesen hangzik, igaz? Sajnos, bármennyire is erényesnek hangzik egy étel – különösen a „teljesen természetes”, „gluténmentes” és „élő, aktív kultúrák” – olyan népszerű hívószavakkal együtt, még mindig rossz lehet a számodra.

Kép

Ez a Taylor Swift dal szól rólad a csillagjegyed alapján

Swiftie-k figyelem! Most megtudhatjátok, melyik az a szám, amit mintha rólatok írt volna az énekesnő!

Kép

3 tavaszi ruha, ami a pasik szerint nagyon vonzó egy nőn - És 3, ami szerintük egyáltalán nem néz ki jól

Tudtad, hogy a férfiaknak is megvan a véleményük a tavaszi szettekről, amelyeket a nők viselnek? Íme a kedvenceik és egyúttal felfedjük azokat is, amelyekért nem rajonganak.

Kép

Eláll a lélegzet! Ebben a meseszép villában él Palvin Barbi és Dylan Sprouse - fotók

Palvin Barbi és Dylan Sprouse sajátkezűleg végzik a felújítást, hogy beköltözhessenek mesebeli otthonukba! Az alapok tökéletesek, de van min dolgozni.

Kép

Kezdőknek ajánlott sminktermékek: A tökéletes megjelenés elérésének első lépései

Szeretnéd elkezdeni felfedezni a smink világát, de nem tudod, hogy hol kezdj? Ha kezdő vagy a sminkelésben, ne aggódj! A kezdőknek javasolt termékekkel könnyen megtalálhatod a számodra legmegfelelőbbeket.