Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Bakancslista nyárra: 6 magyar város, ahová el kell jutnod idén

Bakancslista nyárra: 6 magyar város, ahová el kell jutnod idén
A nap cikke

4 csillagjegy, akinek egy őrangyal fog segíteni a közeljövőben: minden arannyá változik, amihez hozzáérnek

A tavaszi idő miatt végre újjáéled a természet, az állatok előmerészkednek, mi pedig ismét erőt érzünk magunkban.

Promóciók

Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Olvasd el!

A hercegné, aki a brit királyi család tagja, közben pedig magyar származású: rendszeresen látogat Magyarországra

Bizony, a brit királyi család tagjai között is megtalálhatók magyarok. Egy legalábbis biztosan.

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 25.: a Kosoknak érdemes lazábban hozzáállniuk bizonyos dolgokhoz, az Ikrek nem állnak készen egy új kapcsolatra

A hét második fele is bővelkedik izgalmakban, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

Gyászol a királyi család: senki nem számított ekkora tragédiára, már a halál oka is kiderült

2024 biztosan nem a királyi család éve. Katalin és Károly betegsége után sajnos Beatrix hercegnőt sem kerülte el a tragédia.

Olvasd el!

5 hollywoodi sztár, aki beszél magyarul: ezt pedig meg is mutatták a világnak

Hollywoodi sztárok, akik már beszéltek magyarul és nagyon ügyesek voltak!

Olvasd el!

Az április 24-ei teliholdnak brutális következménye lesz: 4 csillagjegy, akinek a mai napon teljesen megváltozik az életútja és a sorsa

A mai nap a Skorpióban lesz telihold, ami elképesztő energiákat szabadít fel.

Facebook
Twitter
Pinterest
Mit szólnál, ha idén nyáron nem (csak) külföldre utaznál, hanem bejárnád Magyarország legszebb látnivalóit? Belföldön is gyönyörű városok találhatóak, ahol tényleg mindent megtalálsz, amire szükséged lehet!
A cikk támogatója a SzállásGuru

Amikor a külföldi turisták Magyarországra érkeznek, szinte mindig Budapestet célozzák meg. Noha fővárosunk tényleg meseszép, és érthető, hogy egyre több figyelmet kap, ettől függetlenül viszont az ország többi részén is rengeteg szép város található. Ha te is szeretnéd jobban megismerni a belföldi szépségeket, és idén szívesen kirándulnál többet, mutatunk is hat szuper magyar várost, ahová mindenkinek el kell jutnia!

1. Balatonfüred

A Balaton környékén rengeteg gyönyörű város található, de nem véletlen, hogy olyan népszerűvé vált Balatonfüred! Ezen a helyen ugyanis mindenki feltalálja magát; a strandolás alap, de van lehetőség túrázásra a Tamás-hegynél, városnézésre, valamint arra is, hogy szimplán csak végigsétálj a gyönyörű Tagore Sétányon, és élvezd a napsütést. Utóbbi már csak azért is nagyon népszerű, mert minden év augusztusában itt rendezik meg a Borheteket, amikor rengeteg finomságot kóstolhatsz. De a nyár további részében is klassz ide látogatni, hiszen isteni fagylaltokat és ételeket ehetsz az itt található vendéglátó egységekben. Idén nyáron kár lenne lehagyni ezt a várost a bakancslistádról!

balatonfüred,tagore sétány
forrás: pinterest
Balatonfüred

2. Debrecen

Magyarország második legnépesebb települése szuper választás, ha szeretnél várost nézni, és finomakat enni! Debrecenben már hosszú évek óta minden nyáron megrendezik a Virágkarnevált, ezért akár az is jó ötlet, ha erre az időszakra időzíted a kirándulást. De ezt leszámítva is klassz látnivalókban bővelkedik a város: ha erre jársz, feltétlenül pihenj meg a Nagyerdei parkban, ahol látványos szökőkutak és napozópadok díszítik a terepet, így akár egy piknikezéshez is tökéletes választás. Ugyanakkor a Hortobágyi Nemzeti Parkot is érdemes útba ejteni, hiszen egészen egyedi hangulat uralkodik ezen a vidéken!

debrecen
forrás: pinterest
Debrecen

3. Kalocsa

Ha Kalocsa, akkor valószínűleg neked is a paprika és a színes hímzések jutnak eszedbe, de a város ennél sokkal több kinccsel rendelkezik! Klassz ötlet, ha végigsétálsz tarka, hangulatos kis utcáin, megnézed az Érseki palotát, majd lazítasz egy kicsit az itt található strandfürdőben. Természetesen egy kalocsai kirándulás során nagy kár lenne, ha nem kóstolnád meg az itteni finomságokat; ha étterembe mész, feltétlenül paprikás ételt válassz. Sőt, még jobb, ha szeptember közepén látogatsz el a városba, ugyanis ekkor rendezik meg a Paprikafesztivált, ahol biztosan isteni ételeket kóstolhatsz végig!

Kalocsa
forrás: wikipedia
Kalocsa

4. Tata

Nem véletlenül tartják a vizek városát Magyarország egyik legromantikusabb helyének! Az itt található meseszép tó, valamint a mellette elhelyezkedő sétány már önmagában szuperül néz ki, de nagyon sokat hozzátesz a közelben található vízi vár, a malmok és az Eszterházy-kastély is. Sőt, a közelben található a híres, műromokkal tarkított Angolkert, ahol a kis-kastély is fekszik. Ha szeretsz a természet közelében lenni, a tatai Fényes Tanösvényen is érdemes végigmenned: ez egy fából épült, közel másfél kilométer hosszú sétány, amely a tiszta vizű források felett kalandoz végig. A kirándulás végén feltétlenül egyetek egy kis sütit, hiszen a városban rengeteg hangulatos cukrászda található.

Tata
forrás: tata.hu
Tata

5. Kőszeg

Ha érdekel a történelem, és szereted közelről megismerni a városok múltját, Kőszeg tökéletes választás lesz számodra! Az Alpokalja gyöngyszemének tartott helyen a műemlékek ugyanis átvészelték a háború időszakát, így olyan látnivalókat nézhetsz végig, mint a Jurisics vár, a Chernel kert (ami egy gyönyörű arborétum), de számtalan templom is díszíti a belvárost. Az egyedi hangulathoz nagyban hozzájárul a Kőszegi-hegység, amely rögtön a város mellett terül el, így ha szeretsz a természetben kirándulni, ezt a környéket egyenesen imádni fogod. Nem véletlenül halad el itt az Országos Kéktúra útvonala Írott-kő felé! Kőszeg egyik előnye pedig az, hogy az év bármelyik szakában jó választás lehet, hiszen folyamatosan rendeznek különféle ünnepségeket: például a Concordia bált, a História futást vagy éppen az őszi Írottkő Natúrpark ízeit bemutató rendezvényt.

Kőszeg
forrás: pinterest
Kőszeg, Jurisics vár

6. Gyula

Magyarország egyik legcsodálatosabb helyének tartják Gyulát, amit sokszor csak a virágok városaként emlegetnek. Ide érkezve valódi időutazásban lehet részed, a település ugyanis rögtön a középkori lovagregények időszakába repít el. A gyulai várban szinte folyamatosan rendeznek izgalmas programokat, így van, hogy épp reneszánsz fesztivált tartanak, máskor pedig isteni pálinkákat kóstolhatsz. A várfürdőben teljesen megszabadulhatsz a feszültségtől és feltöltődhetsz, a főbejáratnál pedig egy nagyon klassz terasz található, ahol isteni koktélokat ihatsz. Ami pedig a gasztronómiát illeti, ide látogatva van pár dolog, amit muszáj megkóstolnod. A híres gyulai kolbász szinte kötelező, de a gyulai pálinkát sem szabad kihagynod, hiszen az egész világon elismerik az itt készített italt. Ráadásul innen nem messze fekszik a Körösök völgye, ami hazánk egyik legnépszerűbb túraútvonala!

Gyula
forrás: pinterest
Gyula

Gyulában olyan sok a látnivaló, hogy egyetlen délután alatt biztosan nem lehetne mindent végignézni. Épp ezért érdemes a virágok városában több időt eltölteni, hogy tényleg semmiből se maradj ki. A SzállásGuru most szuper ajánlattal vár, ugyanis hatalmas kedvezménnyel szállhatsz meg a Corvin Hotelben, közel a várszínházhoz és a Százéves Cukrászdához.

Neked is megjött a kedved a kiránduláshoz, igaz?

Galéria / 10 kép

Időutazás: városok látképe több évtizeddel ezelőtt és most

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Kép

3 csillagjegy, akinek negatív hatással lesz az életére az áprilisi telihold

Ezek a csillagjegyek nem fognak örülni az áprilisi teliholdnak!

Kép

Így nézett volna ki a Trónok harca Disney-meseként

Ha van valami, ami távolabb áll George R. R. Martin regényeitől és azok feldolgozásától, akkor az a rajzfilmes műfaj.

Kép

Sztárok, akik nyilvánosan estek egymás torkának, erről pedig videó is készült

Hiába a siker, a sok pénz vagy éppen a rajongók imádata, a sztárok olykor-olykor vannak olyan nárcisztikus természetűek, hogy képesek élőadásban neki menni egy másik híres embernek.

Kép

Egy hétig követtem Katalin hercegné diétáját: sokkal nehezebb volt, mint gondoltam

Katalin hercegné étrendje nem való mindenkinek, csak akkor próbáld ki, ha nagyon elhivatott vagy!

Kép

5 szokás, ami jelentősen növeli a szívroham kockázatát: nem csak a dohányzás káros

Szomorú, de az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt az 50 év alattiaknál jelentkező szívroham. Ez pedig olyan jellegű, egyértelműen káros szokásokra vezethető vissza, mint a dohányzás vagy éppen az egészségtelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód. De nézzük is, pontosan melyek ezek, és hogyan tudod megelőzni a súlyos szívbetegségek kialakulását.