"Sajnálom, hogy a nagymamám már ezt nem láthatta" - Lola interjú

Zsolnai Dorottya
Kálmán Zsófi

Lola 10 évvel ezelőtti dalai sokakban nosztalgikus emlékeket ébresztenek, köztük bennem is, de ő ma már kész nő, aki a tinibulik partifelelőse helyett, vendégeit inkább a konyhába szórakoztatja.

A Lola kicsi konyhájában a riporteri tehetséged mellett a főzési tudásodat is megcsillogtatod, hogy jött ennek a műsornak az ötlete?

Én úgy nőttem fel, hogy otthon a nagymamám mindig főzött, szóval ezt tanultam, ezt láttam már gyerekként is. Persze amikor elköltöztem és fiatal voltam, akkor ez pár évig kimaradt, de hamar megéreztem, hogy nekem nagyon is igényem van az otthonra, az otthon teremtésre, és ennek az egyik alapja számomra a főzés. Ma már sokszor sütök, főzöm, és ezt a közösségi oldalaimon is megmutatom, és ezt az M2 Petőfi TV-nél is látták, így született meg a műsor. Igazából ez az a három dolog, amit imádok csinálni, énekelni, főzni és beszélgetni, annál pedig nincs jobb, mint mikor egy finom étel készítése közben beszélgetünk egy jót.

A recepteket hogyan választod ki?

Együtt rakjuk össze a menüt az épp aktuális vendégemmel, hiszen olyan, mintha magamhoz hívnám őket, így szeretném, hogy jól érezzék magukat. De ért már meglepetés is, mikor például Schoblocher Barbi jött hozzám. Ő nagyon szeretett volna halászlevet készíteni, én egy kicsit idegenkedtem tőle, ám a végén el kellett ismernem, hogy tényleg isteni a receptje.

Még több adás elérhető itt!

Van kedvenc gasztroarcod?

Rengeteg Buddy Valastrot nézek, akit bár sokan a Tortakirályként ismernek, de van külön főzőműsora is, ami teljesen más.

Ha bárkit választhatnál, kit hívnál meg a Lola kicsi konyhájába?

Kettőt mondanék. Az egyik a nagymamám, hiszen ahogy említettem, tőle tanultam el a főzés szeretetét, ám sajnos ő már nem láthatta, hogy én is szeretek és tudok főzni. Szerintem teljesen oda lenne, meg vissza a műsortól. Ha ismert emberben gondolkozom, akkor egyértelműen Pink.

Belőle ki is nézem, hogy jól főz.

Igen. Kár, hogy egy dzsinn kellene ehhez.

Az eddigi vendégeid közül ki volt a kedvenced?

Mindenki más és más, és ezért én is minden adásban más vagyok, de Rókusfalvy Pállal főzni egy hatalmas élmény volt. Nem tudtam előre, hogy ő most jól főz-e vagy sem, de olyan ügyes volt, és olyan izgalmas dolgokról mesélt, hogy talán vele éreztem magam a legotthonosabban a konyhámban.

Recept
Lúdláb pohárdesszert Rókusfalvy Pállal
Hozzávalók
  • 200 g 70%-os csokipasztilla
  • 220 g 35%-os tejszín
  • 60 g cukor
  • 200 g méz
  • 200 g magozott megy
  • 4 cl konyak
1. lépés
Csokoládé ganache elkészítéséhez vízgőz felett olvasztd össze a csokipasztillát, a tejszínt és a cukrot, majd poharakba töltve hűtsd ki.
2. lépés
Meggyraguhoz a mézet egy edényben felhevítjük, míg az elkezd barnás színben habzani, ezután rátesszük a meggyet és kb. 5-6percig főzzük. Ha ez kész, beletesszük a konyakot és még 5 percig főzzük.
3. lépés
Ezután egy habüstbe tesszük, amit jeges vízbe teszünk és a meggyet folyamatos kevergetés mellett kihűtjük.

4. lépés
A csokira rákanalazzuk, és ízlés szerint tördelhetünk rá csokis kekszet és díszíthetjük mentával.

hogy találod meg A balanszt az otthoni feladatok és a munka között?

Hiszek a klasszikus férfi-női szerepekben. Nálam is van olyan, hogy egész nap otthon vagyok, és mást sem csinálok, csak főzök, mosok, takarítok, mint mindenki más, de persze sokszor van, hogy ez munka miatt elcsúszik. Viszont van egy extrán jó fej párom, aki nem várja meg míg én odaérek a házimunkához, hanem megcsinálja. A jövőre úgy gondolok, hogy nem fog gondot okozni, hogy az a nő legyek, aki otthon van, biztosítja a hátteret és neveli a gyerekeket, most viszont amikor művésznőnek kell lenni, akkor lehetek művésznő, és nem kell hazarohannom, hogy berakjak egy mosást.

Az interjú folytatásáért szerezd be
a JOY magazin január-februári lapszámát!

forrás: JOY magazin