Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

A Liu-testvérek őszinte vallomása: "Inkább erőt és biztonságot adott, hogy számíthatunk egymásra"

Liu shaolin sándor

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Ő Vilmos herceg szeretője? Vad elmélet terjed a herceg hűtlenségéről

Harry herceg olyan lavinát indított el a szavaival, amire talán még ő maga sem számított.

Olvasd el!

A színész, aki a boldogságért cserébe képes volt feladni a hollywoodi csillogást! Avagy Josh Hartnett sikersztoriját az álomgyár sem írhatta volna szebben

Josh Hartnett amilyen nagy lendülettel és sikerrel övezve robbant be Hollywoodba, olyan szépen és halkan köszönt el egy időre a reflektorfénytől.

Facebook
Twitter
Pinterest
A Liu testvérek számára a sport nemcsak munka, hanem szerelem is, amiben eltökélt céljuk mindent elérni.

Az interjú a JOY Magazin 2021/03-as, májusi-júniusi lapszámában jelent meg.

Generációjuk legnagyobb példaképei közé tartoznak, akik szerint a köztük lévő testvéri szeretet a sikerük legnagyobb mozgatórugója. Ez a 2022-es pekingi téli olimpia versenyén is jól látszódott. Bár végül csak Shaoang térhet haza olimpiai éremmel (Liu Shaolin Sándortól elvették aranyérmét, erről ITT olvashatsz bővebben), a sport iránti elköteleződésükből és alázatukból most is sokat tanulhattunk…

Még mindig előttetek az élet, mégis annyi mindent értetek el eddig, amit valaki kétszer ennyi idő alatt sem. Még mindig azt a nagy motivációt érzitek egy-egy verseny előtt, mint a kezdetek kezdetén?

Ezt máshogy nem is nagyon lehet csinálni. Főleg, hogy ez a sportág valahol a gyermekünk, mi építettük fel itthon, mi ismertettük meg az emberekkel. Nem voltak olyan példaképek, olimpiai bajnokok, akik kitűntek volna Magyarországról. Rengeteg munkánk van abban, hogy ekkora figyelmet kap a gyorskorcsolya, és egyre több fiatal választja, azért, hogy ránk hasonlítsanak.

Ha már a kezdetek. A gyorskorcsolya nem egy szokványos sport. Hogyan sikerült kikötnötök emellett?

Nem a versenyek miatt kezdtük el, egyszerűen csak sportolni akartunk, egy egészséges életformát kialakítani. A korcsolyára teljesen véletlenül esett a választásunk, mert jött a tél és elkezdtünk keresgélni a téli sportágak között. Jó volt a hangulat, a csapat, és bár annak ellenére, hogy az elején kicsit sem tűnt úgy, hogy ebben lenne tehetségünk...

Ezt elég nehéz elhinni!

Pedig tényleg így volt. Sokat estünk, ügyetlenkedtünk. Sőt, még az edzők sem nagyon láttak bennünk potenciált. Ha most látnánk kívülről magunkat kezdőként, még mi is azt mondanánk, hogy ezt inkább ne erőltessük.

Aztán láss csodát, mégis sokra vittétek!

Közhely vagy sem, sokszor nem a tehetség számít, hanem a kitartás, a magunkba vetett hit. Ha úgy álltunk volna már a legelején ehhez a sporthoz, hogy lesz, ami lesz, sose nem történt volna meg, hogy eljussunk idáig, vagy veled beszélgessünk.

Mikor döbbentetek rá, hogy itt azért tehetség is van bőven?

Amikor ki tudtunk menni Kínába másfél évet, ahol óriási tapasztalatokra tettünk szert. Ott szereztünk alapokat, amelyek komoly hátteret biztosítottak ahhoz, hogy ezt versenyszerűen folytassuk.

Kép
forrás: Bognár Bogi

Sokszor látni, hogy két ugyanabban a sportban vagy szakmában sikeres testvér rivalizálni kezd egymással. Volt erre példa köztetek?

Sose éreztük azt, hogy egymás legyőzése lenne a legnagyobb elismerés. A rivalizálás szót én inkább motivációnak nevezném. Jó érzéssel tölt el minket, ha látjuk egymást győzni vagy jó eredményt elérni, hiszen minden siker közös siker.

Milyennek írnátok le a kapcsolatotokat?

Ha két szóval kéne leírni, akkor nagyon jó! Minket mindig úgy neveltek, hogy szeressük egymást, hogy vigyázzunk a másikra. A sport és a versenyek pedig még erősebbé tették a köztünk lévő köteléket.

Nem nehéz a közös munka és a magánélet összeegyeztetése?

Minket sosem gátolt vagy hátráltatott a közös munka. Inkább erőt és biztonságot adott, hogy számíthatunk egymásra. A magánéletben rengeteg közös programot csinálunk, de mindkettőnknek van külön élete is.

Ha azt mondom jövő, mi az első gondolatotok?

A pekingi olimpia után kint maradnánk roadshowzni, hogy minél többen megismerjenek külföldön is. Fél év múlva hazajönnénk és egészen 2026-ig korcsolyáznánk.

Mit tanácsolnátok a jövő sportolópalántáinak?

Tegyenek meg mindent a siker érdekében! Legyenek kitartóak és szeressenek küzdeni az álmaikért. A tehetség fontos, de a mi példánkból is látszik, hogy sokszor mellékes, ha az ember el szeretné érni a céljait. A nagyot álmodás helyett éljék meg az álmaikat!

Stáb:Bognár Bogi (fotó), Skyba Irina (Styling), Kiss Csilla (Smink/Haj)

Ezt olvastad már?!

Galéria / 5 kép

Híres férfiak, akik a világhírnév ellenére több lábon élnek

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

4 dolog, amit megtanulhatsz az év legjobb alkotásából, A sziget szellemei című filmből

Eddig összesen 84 díjat nyert el, így joggal nevezik az év legjobb filmjének, ráadásul mély mondanivalóval érkezik, amiből még tanulni is lehet.

Kép

Gisele Bündchen 42 évesen visszatért: még mindig nagybetűs szupermodell

A Victoria's Secret korábbi angyala egy időre ugyan benyomta a szünet gombot a karrierjén, de úgy tűnik, készen áll a folytatásra.

Kép

„Már három éve nem szexeltünk a párommal, szerinte ez a pornó miatt van”

Olvasói levélre válaszolt a pszichológus, szerinte ezt kellene tenni ebben a helyzetben.

Kép

8 undi dolog, amit a tested tesz, mégis nagyon jó hatása van rád

Ezekre a dolgokra senki nem büszke a testével kapcsolatban, pedig mind azt jelenti, egészségesek vagyunk.