Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Lindsey Stirling: „Ahhoz, hogy sikeres legyél, néha előbb el kell buknod”

Lindsey Stirling,hegedű
A nap cikke

Rossz dolgok történnek veled? 6 jel, hogy valaki elátkozott téged

Sokszor csak azt hisszük, hogy pusztán balszerencsések vagyunk, pedig könnyen lehet, hogy egy ártó személynek "köszönhetjük" mindezt. Íme a jelek!

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Táplál, feszesít, regenerál: ebben rejlik a fátyolmaszk szuperereje

Promóciók

Ismerd meg a Nothing Phone (2a) sokoldalú, világító hátlapját!

Promóciók

Egy szelet Olaszország a GOBUDA Mall-ban

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 18.: az Ikreknek nagyszabású terveik vannak, a Szüzeknek érdemes a saját érdekeikért kiállniuk

A hét második felében is izgalmak várnak az egyes csillagjegyekre, érdemes tehát, hogy mit üzennek a csillagok!

Olvasd el!

Schumacher fia és magyar barátnője, Vivi már 6 éve alkotnak egy párt: süt róluk a boldogság – FOTÓ

David Schumacher és Keszthelyi Vivien 7 éve ismerkedtek meg egymással.

Olvasd el!

4 csillagjegy, akinek egy sorsfordító esemény fogja megváltoztatni az egész életét a közeljövőben

Vajon te is rajta vagy a listán?

Olvasd el!

A TikTok népszerű sziámi ikrei tabuk nélkül beszéltek a nemi életükről és a halálról: csak az egyikük randizik

Carmen Andrade és Lupita Andrade számtalan kérdést kaptak az évek során arról, hogyan telnek a napjaik és persze a magánéletükről. Ők pedig nem féltek megválaszolni ezeket!

Olvasd el!

4 csillagjegy, aki hatalmas pénzesőre számíthat május előtt: igazi vagyonra tesznek szert!

A májusi eső aranyat ér – tartja a mondás, ami idén májusban új értelmet nyer egyes csillagjegyek számára.

Facebook
Twitter
Pinterest
Egy tehetségkutatóban tűnt fel, majd meghódította az internetes videómegosztókat különleges zenéivel. Lindsey Stirling elmesélte különleges karrier útját.

A hegedű egyre trendibb és fiatalosabb hangszer, pláne, mióta olyan zenészek teszik különlegessé, mint Lindsey Stirling, aki nem csak virtuóz módon bánik vele, de változatos stílusokban ír dalokat. Egyszerre jelennek meg elektronikus, pop és rock elemek is zenéjében, és rengeteg érzelmet visz bele a dalszerzésbe.

Nemrég debütált az új dalod Elle Kinggel. Milyen volt a közös munka?

Nagyon izgatott vagyok, hogy megjelent a dal. Elle egy fantasztikus előadó, öröm volt vele a munka. Először, mikor megírtam a dalt, csak egy instrumentális verziót képzeltem el, utána született meg az a változata, amelyben ő énekel, azaz gyakorlatilag kétszer írtam meg a nótát, amit Elle csodásan ad elő.

Annyi előadóval dolgoztál már, kivel élvezted a legjobban az alkotást?

Bizony, rengeteg csodás művésszel működhettem közre. Minden dalomra ugyanannyira büszke vagyok, és pont ugyanúgy szeretem őket, illetve mindenkivel remek volt a munka, de akit különösképp kiemelnék, az Lzzy Hale volt. A közös dalunk volt az első olyan kollaborációm, mikor egy igazán nagy névvel zenélhettem együtt, és saját dalt írhattunk, ráadásul az énekesnővel emlékezetes is volt dolgozni, hiszen csodás személyisége van.

Melyik dalod bír a legnagyobb jelentőséggel számodra?

Nem is dalt emelnék ki, inkább albumot. A most megjelenő új lemezem az, ami a legközelebb áll hozzám, és már nagyon izgatott vagyok, hogyan fogadja a közönség. Ezeket a dalokat az optimizmus és a boldogság járja át. Az előző albumomon veszteségről és fájdalomról is szóltak a szerzeményeim, a mostani azonban száz százalékban pozitív és bizakodó. Megjelenik bennük az is, hogy Isten mindig fényt hoz a sötétségbe, épp ezért érdemes remélni és hinni. Van egy dalom, ami a nők erkölcsösségéről szól, és arról, hogy mi, nők egyszerre vagyunk lágyak és kemények, és attól, hogy erősek, közben gyengék is. Minden ember tud egyszerre erős, mégis gyenge lenni.

Ezek szerint a hangulatodtól függ, hogy milyen zenét szeretsz játszani? Vagy közelebb állnak hozzád a vidámabb dalok?

Mondhatjuk, hogy a vidám és a szomorú dalokat egyaránt kedvelem, de mikor jobb passzban vagyok, olyankor nehezebb a szomorú szerzeményeket játszanom, és fordítva ugyanígy igaz. Mikor a mélyebb, sötétebb számokat adom elő, olyankor érzelmileg kicsit visszamegyek azokba az időkbe, mikor ezek születtek, és ismét átélem pár percre a fájdalmas emlékeket.

De persze ezeket is játszanom kell akkor is, mikor épp minden rendben van, hiszen lehet, hogy a közönségben valaki pont olyan időszakát éli, mint amiről ezek szólnak, és segít neki átlendülni a nehéz napokon. Olyankor nagyon erősnek érzem magam, ha így közel kerülhetek a dalok által a hallgatóimhoz.

A Youtube által lettél igazán ismert, ott milliók nézik meg a dalaidat, és nagy arénákat töltesz meg a koncertjeiddel. Miben más a Youtube közönségének zenélni, mint mikor élőben hallgathatnak meg a rajongóid?

Mikor a zenemegosztóra teszel fel egy videót, könnyebb a helyzeted, mert a legjobb formádat adhatod, mert újraveheted, megtalálhatod a tökéletes beállítást, felkészülhetsz, és olyan dolgokat is megtehetsz, amiket a színpadon soha. Azonban, ami nehéz benne, hogy nem látod közben a közönséged arcát, nem tudod, hogy reagálnak az előadásodra, márpedig a színpadi előadásokból rengeteg energiát lehet meríteni. Elmondhatatlan élmény, mikor meglátod, hogy a rajongóid szeme felvillan, mikor megpillantanak a színpadon, hogy könnyeznek valamelyik dalodon, és minden koncert más és más. A helyszínek, az emberek, a reakciók. Ezeket a videóid nézőitől nem láthatod. Minden alkalommal, mikor meglátom a koncertjeimen a közönség arcán az örömöt, nagyon hálás vagyok.

Persze, az az érzés is nagy boldogság, mikor meglátom, ahogy a megtekintési számok mennek felfelé a videóim alatt.

Lindsey Stirling,zenész
forrás: Broadway
Lindsey Stirling európai turnéja keretében, 2019. október 7-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel.

Egyszer az America’s Got Talent színpadán olyan kritikát kaptál, ami után igazán nehéz lehetett felállni, és folytatni a munkádat. Egészen pontosan azt mondta Piers Morgan, az egyik zsűritag, hogy úgy zenélsz a hegedűn, mintha egy csapat patkányt fojtogatnának. Hogyan tudtál ezután mégis visszajönni a padlóról?

Ahhoz, hogy sikeres legyél, néha előbb el kell buknod, és tanulnod kell a hibáidból. Ezek a tapasztalatok segítenek abban, hogy megtanuld, akárhányszor is vagy padlón, fel kell állni, az nem opció, hogy sajnáltasd magad, és abbahagyd, amit szeretsz csinálni. Minden sikeres ember magáénak tudhat néhány kudarcot, amelyek megerősítették, utána pedig még jobb lett abban, amit csinál.

A választás a tiéd: felállsz mindig, és megerősödsz, vagy sem?

Hálás vagyok, hogy kiestem a műsorból, ezáltal pedig megtanulhattam, hogy az álmomért és a karrieremért harcolni kell, és sikerült is elérnem a célomat, és egyre kitartóbb leszek.

Egy nagyon vallásos családban nevelkedtél, hogy tudtad ehhez igazítani a showbizniszt?

Igen, a családom nagyon vallásos, és én is az vagyok, mormonok vagyunk. Néha valóban nehéz az egyensúlyt megtartani, hiszen ez egy ilyen világ, de azt biztosan állíthatom, hogy a hitem rengeteg rossztól védett meg. Sok horrorsztorit lehet hallani, hogy mik történnek meg ebben az iparágban, akár a legjobb, legcsodálatosabb emberekkel is, de ha hited van, mindened van. Mikor a fejed felett összecsap minden, tudod, hogy ott van Isten, aki segít neked, és vigyáz rád. Rémes dolgok történtek az életemben, Isten és a hitem azonban mindig segített továbbmenni az utamon.

Lindsey Stirling 2019. október 7-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel, ahol új dalait és régebbi szerzeményeit is meghallgathatod.

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Táplál, feszesít, regenerál: ebben rejlik a fátyolmaszk szuperereje

Promóciók

Ismerd meg a Nothing Phone (2a) sokoldalú, világító hátlapját!

Promóciók

Egy szelet Olaszország a GOBUDA Mall-ban

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Kép

Napi horoszkóp április 19.: a Bikák próbálnak urai lenni egy bizonyos helyzetnek, a Rákoknak kellemes meglepetésben lehet részük

A hét utolsó napja is tartogat izgalmakat az egyes csillagjegyek számára, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Kép

Emlékszel a lányra, aki a Jóbarátokban Bruce Willis lányát alakította? Így néz ki manapság!

Alexandra Holden játszotta David Schwimmer, azaz Ross Geller 12 évvel fiatalabb barátnőjét, aki a férfi tanítványa volt az egyetemen.

Kép

Így lesz tökéletesen tiszta a szőnyeg házi módszerrel: búcsút inthetsz a makacs foltoknak is!

A szőnyegtisztítás még sosem volt ennyire egyszerű, ráadásul így minden bacitól megszabadulhatsz.

Kép

10 színész, akinek a valódi magassága az ellentetje annak, ahogyan a filmekben ábrázolják

A hölgyek közt akadnak igazi égi meszelők, a férfiak viszont sokszor nagyon alacsonyak, így szükség van némi trükközésre a forgatásokon.

Kép

10 tavaszi cipő 20 ezer forint alatt, amivel nem lőhetsz mellé ebben a szezonban

Olyan tavaszi cipőket válogattunk össze, amik a szezon kedvencei lehetnek!

Kép

5 módszer, amivel a kisebbrendűségi komplexussal élők manipulálják a környezetüket

A kisebbrendűségi komplexust nem feltétlen lehet azonnal felismerni, mert az, aki önértékelési zavarokkal küzd, jellemzően olyan álarc mögé bújuk, ami épp az ellenkezőjét sugallhatja. Elmondjuk, milyen jelekre érdemes figyelned!