Levél annak, aki úgysem fogja olvasni...

Levél annak, aki úgysem fogja olvasni...
B. Krisztina B. Krisztina
Facebook
Viber
Twitter
Google+
Pinterest
Előfizetek
" Sokat olvasgattam az utóbbi időkben kutyatulajdonosok, gazdák, állatszerető emberek írásait, történeteit, megmosolyogva azt hogy mennyi és mennyi hozzám hasonló ember lakik kis hazánkban, amikor úgy döntöttem megírom az én történetem..."

Szalai János írása.

Egy télvégi napon kezdődik az én mesém... 2013. márciusában eljött az a pillanat, sok évi várakozás után, amikor a körülmények adottá váltak ahhoz hogy egy fővel gyarapodjon a mi kis utcánk lakossága! Soha nem volt kutyám, de mindig is szerettem volna egyet... Csak az volt a kérdés egész életemben hogy mikor... Hogy milyen "márkájú" legyen Őnagysága az sose volt kérdés... Csakis VIZSLA lehet... Örök kedvenc ez a fajta... Mindig vágyam volt hogy egy nekem is lehessen. Mire eljött az én időm, addig a mindenkoron vágyott Magyar Vizsla mellett bejött a képbe még két jelentkező... A foltos Német Vizsla, és a Weimari... Utána olvastam mindhárom vizsla típusnak, először a Weimari különlegessége és ritkasága eltérített picit a Magyar Vizslám felé vezető útról,de hamar visszatértem. Jött a következő kérdés: Örökbefogadás kontra vétel... ha már veszek, akkor egy tenyésztőtől törzskönyvvel, amit akkor úgy gondoltam hogy túl sokba kerül, vagy egy hirdetőújságból kinézett 10 ezer forintos "szaporítótól"való csöppség.Hogy ennek a kérdésnek mik a buktatói, azt nem karom részletezni, száz és száz helyen lehet utána olvasni, én nem is emiatt ragadtam tollat! Én a tenyésztőtől való kutyavásárlás mellett döntöttem!

Kép

El is kezdtem keresgetni, és nagy szerencsémre tőlem karnyújtásnyira a Kőfalmentiek gyermekáldás előtt álltak. Elő is jegyeztem hát egy lurkóra. Én lehettem az első választó. Sokat olvastam utána hogy miként is kell majd választani sok apró béka közül, válasszak én, vagy beüljek a kert közepére, és várjam hogy Ők válasszanak? A születésük után heti egy két alkalommal látogattam az új kis családot, anyukát Kőfalmenti Tüzest és a hat vadorzót. Aztán hidegzuhanyként ért a hír, miszerint annyi jelentkező van a kutyusokra, hogy a kiválasztást már 3-4 hetesen meg kellene ejteni. Tudtam hogy abban a korban még mind egyforma lesz számomra, szóval azt mondtam Stanka Tibinek (Tüzes gazdája) mindenki válasszon, és majd a sors megadja nekem melyik kutya lesz az enyém. Volt egy köztük aki domináns volt, egy aki picit kisebb és négy szinte egyforma. Száz szónak is egy a vége, nekem Favorit maradt... Favorit, a zöld szalaggal a nyakában...


Aztán nyolc hetesen eljött a pillanat, egy Lidl-ös papírdobozzal útra keltünk a kis krapekért. Csodálatos volt. Akinek volt már kutyája annak nem kell mondani, akinek nem annak azt tudom mondani hogy egyszer remélem átéli ezt. Mi a kutyust "tesztgyereknek" szántuk, szóval így is közeledtünk hozzá. A név kicsit megváltozott, megszállott horgászmúltam miatt Bojlinak neveztem el.

Kép

Az első este a hálószoba küszöbön aludt, egy dobozban, elkerítve egy ruhaszárítóval... sokat sírt... Hiányzott neki a család, akkor még nem tudta hogy egy másikba csöppent bele. Én a szőnyegen aludtam mellette, kezemet átnyújtva a rögtönzött kerítésen és belógattam a dobozba hozzá. Úgy megnyugodott és álomba szenderült... Velem ellentétben aki kényelmetlenül vajúdott a földön. Az az este megpecsételte a kapcsolatunkat. Ekkor tudtam hogy igen... Ő az én kutyusom... Ekkor jutott eszembe a Kis Herceg-ből az a bizonyos mondat... na de ezt majd később...

Kép

Azóta eltelt lassan két év. Annyi mindent átéltünk együtt hogy ha azt mind leírnám, félek hogy senki nem olvasná végig. Átéltünk egy csúnya kullancsot már az első héten, átéltünk egy gonosz parvót, egy kóbor toklászt, amit ki kellett műteni a nagy tubák orrodból... Átéltünk együtt jókat és rosszakat is. Viszont ami ennél sokkal fontosabb, amit kaptam Tőled... Megtanulhattam melletted kutyául gondolkodni, megtanítottál arra hogy nálatok mennyire más az élet mint nálunk. Mennyi mindent félreértelmeznek az emberek a Ti életetekben. Bár el tudnád mondani mi jár a fejedben, bár megérteném a szavaid. Sokan azt hiszik hogy a kutyák nem értenek "emberül"... Uramatyám... mekkorát tévednek! Megértesz Te mindent... Megérted még azt is ami nem Rád tartozik... Csak én vagyok buta... én nem tudtam megtanulni a nyelvedet lassan két év alatt.

A vizslák különleges lelkek. Biztos minden kutya lehet szép, lehet okos, lehet a gazda szeme fénye... De egy vizsla egészen más. A vizsla lélek csak hajszálnyira van egy emberétől. Az élet egyik legnagyobb csodái Ők. Míg írom a kis történetem, itt állsz mellettem, és az ölemben tartod a fejed. Tartod az a csoda kis köteled amit annyit húzunk napról napra.

Megtanítottál arra, hogy hogy tudunk az utcán póráz nélkül sétálni, megtanítottál önzetlennek lenni... Te egyre okosabb vagy, engem egyre jobb emberré teszel. Megmutattál annyi de annyi csodát ebben az életben amit nélküled soha nem élhettem volna át. Csak egyet nem tudsz... nem tudsz megölelni... megölelni úgy, ahogy én teszem annyiszor. Talán ez az egy dolog hiányzik. Készült rólad ezer és ezer kép, amit nem is hiszem hogy megértenek az emberek, hogy miért is vagy ilyen fontos.

De Te és én tudom... mindketten tudjuk hogy valami egészen különleges dolog van köztünk. Egy olyan dolog amit csak egy vizslás érthet meg! Nekünk nem kutyánk van, mi egy kutyával élünk együtt. Csak tőled kaphattam feltétel nélküli odaadást és szeretetet. Te csak a jót látod bennem... Előtted nincs múltam, előtted nincs jövőm... előtted csak jelenem van. Benned soha nincs harag, benned nincs semmi negatív... Csak türelem, odaadás, önzetlenség, vágy, és sorolhatnám, de nem teszem. Nem teszem, mert mi ketten tudjuk... A többieknek pedig nem kell tudni... A kutyák százszorosan visszaadják azt a szeretetet amit kapnak, és még akkor is csak szeretetet adnak, amikor Ők egy szemernyit sem kapnak.

A jóisten ezért adott nektek csak ilyen rövid időt az életben, mert Ti túl jók vagytok erre a világra! Csak kívánni tudom azoknak az embereknek akiknek nincs vizslájuk, hogy egyszer hozza úgy az élet, legyen lehetőségük átélni ezt a csodát.

Kép

Lassan zárom soraimat, de a levelem elején írtam valamit amire még visszatérünk... A Kis Herceget... Amikor odament hozzá a róka és azt mondta neki:


"Tessék, itt a titkom. Nagyon egyszerű... jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges az a szemnek láthatatlan. Az idő amit a rózsádra vesztegettél, az teszi olyan fontossá a rózsádat. Az emberek elfelejtették ezt az igazságot, mondta a róka... Neked azonban nem szabad elfelejtened. Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél..."

Én megszelidítettelek, és örökre az eszembe vésem a róka szavait!
Üdvözlettel: a Barátod

Szalai János

Kép
Furcsa becenevet kapott Meghan Markle a királyi családtól

Meghan Markle már kétségtelenül a királyi család tagja, ezért abból sem maradhat ki, hogy saját, titkos beceneve legyen, amit a royal family valamelyik tagjától kapjon!

Micsoda séró! Nem fogod elhinni, hogy ez tényleg Blake Lively

Blake Lively legújabb haját látva biztosan nem fogsz ráismerni a színésznőre. Kapaszkodj meg, ezt a frizurát látnod kell Blake-en!

Miley Cyrusra felszaladt néhány pluszkiló, de így is gyönyörű

Miley Cyrus egy kicsit kikerekedett, de a csinos énekesnőnek még a pár pluszkiló is kifejezetten jól áll. Nézd meg, hogy néz ki most.

Olyan karakter tér vissza a Walking Deadbe, akire nem számítottál

A 9. évad nem csak azért lesz különös, mert két főszereplő is kiszáll a The Walking Deadből, de egyúttal egy olyan karakter is feltűnik az új részekben, akire senki sem számított.

Arnold Schwarzenegger lányával randizgat Chris Pratt

Már közel egy éve szingli Chris Pratt, válása pedig decemberben hivatalosan is lezárult. A színész sokáig nem randizgatott, de néhány napja lefotózták, amint Arnold Schwarzenegger 28 éves lányával piknikezett.

6 kínos dolog, ami a 2000-es években történt Hollywoodban

Az internet világában mindenről azonnal tudomást szerzünk, ha pedig valami kínos dolog történik a sztárokkal, arról hetekig beszélnek az emberek. De régen egyáltalán nem így volt!

Napi horoszkóp június 19.: a Rákok az álmaikért harcolnak, a Szüzek számára új szerelem helyeződik kilátásba

Ma is érdemes elolvasni a horoszkópodat, mert fontos üzeneteket rejtenek az egyes csillagjegyek!

5 házi praktika a vakítóan fehér függönyért

Nyáron nem csak az ablakoknak, de a függönyöknek is makulátlannak kell lenniük, hiszen a szikrázó napsütés utóbbiakat is pellengérre állítja. Ilyenkor sokkal jobban látszik. ha szürke, poros vagy foltos. De semmi pánik, nem lehetetlen küldetés a hófehér ablaktextil. Házi praktikák sora segít nekünk ebben.

Fiatalok és menők: Ők voltak a legjobban öltözött sztárok az MTV Movie Awardson

Az MTV Movie Awards díjazottjai a lehető legmenőbb szettekben álltak kamerák elé, és jó pár elismerő tekintetet zsebelhettek be stílusos ruháikban.

8 vibráló hajszín, amit mindenki imádni fog idén nyáron

Bár az év bármelyik szakaszában szabadjára engedhetjük a fantáziánkat frizura terén, de a nyár valahogy mégis más, mint a többi szezon. Kicsit bátrabb, kicsit extrémebb és sokkal több színnel képes előrukkolni, mint az összes többi évszak.

Avokádó leveléből készült tea az új őrület

Imádni fogod az avokádó leveléből készült teát, ugyanis csodát művel az egész testeddel. Fedezd fel te is 2018 legújabb szuperitalát, az avokádó teát!

Orvosok szerint sosem lenne szabad zokni nélkül zárt cipőt viselned – Komoly következményi lehetnek

Ma már több olyan cipőtrend is létezik, ami megkívánja, hogy zokni nélkül viseld őket, de ha zárt cipőről van szó, ezt az ötletet felejtsd is el! Ugyanis durva következményei vannak annak, ha így viseled a lábbeliket.

Közeleg az első királyi esküvő, amelyen azonos neműek házasodnak össze

Történelmi pillanatra lehet számítani idén nyáron, ugyanis olyan még nem volt, hogy azonos neműek házasodjanak királyi családban.

Ha az alábbi öt dolgon már nem vitatkozol senkivel, az arra utal, hogy felnőtt lettél

Könnyen lehet, hogy tiniként gyakran vitatkoztál anyukáddal vagy a legjobb barátnőddel, ha viszont az alábbi dolgokon már nem veszekedtek, az annak a jele, hogy felnőtté váltál!

Imádod a Halálos iramban filmeket? Akkor ennek örülni fogsz

A száguldás szerelmese vagy, vagy épp rajongsz Dwayne Johnsonért, és a Halálos iramban a kedvenc filmsorozatod? Akkor figyelj, mert ennek örülni fogsz.

Justin Bieber és Hailey Baldwin újra együtt vannak

Justin Bieber néhány hónapja még Selena Gomezzel volt együtt, most pedig már egy másik exével, Hailey Baldwinnal melegedtek össze. Erről pedig több fotó és videó is készült!

Philips Satinelle Prestige TESZT: szőrtelenítő, lábápoló, arcápoló és masszírozó - minden, amire nyárra szükség lehet

Ha beköszönt a jó idő - vagy inkább jelen esetben a kánikula - még fontosabb, hogy sima és ragyogó bőrrel lépjek utcára. Ehhez persze hozzátartozik a szőrtelenítés és a bőrradírozás is. Leteszteltem, hogy a Philips legújabb epilátora, a Satinelle Prestige mennyit tud nekem segíteni ebben.

5 szuper hack, amire használhatod az illatkendőket

Ahogy a szódabikarbónát vagy a hintőport is tudod rengeteg más célra használni, úgy az illatkendővel sincs ez másképp. Most mutatunk 5 hacket, amire kipróbálhatod ezt a hasznos kis holmit.

Először adott interjút az esküvő óta Meghan hercegné apja

Meghan Markle apja először szólalt meg azzal kapcsolatban, hogy nem jelent meg lánya és Harry herceg esküvőjén. Érdekes dolgot árult el erről.

Will Smith és családja a Lánchíd előtt táncolva ünnepelte meg apák napját

Hollywood egyik kedvenc színésze hetek óta Magyarországon forgat, most pedig apák napja alkalmából egész családja repülőre szállt, és ellátogattak hozzá Budapestre. Hát persze, hogy készült erről egy videó is!

A kereséshez kezdj el gépelni!
Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem