Ezt ki kell próbálnod! Az új őrület a hummusz lencséből
A kertiparti-szezonra hoztunk egy igazán különleges hummuszt, ami kivételesen nem csicseriborsóból készül!
Nem is kérdés, hogy a hummusz napjaink egyik legnépszerűbb étele. Jöhet reggelire pirítóssal, ebédre falafellel, vacsorára zöldségmártogatósként, szóval a hummusz bármikor jöhet. Higgy nekünk, nem lehet megunni, ám a legújabb őrület szerint ezt a közel-keleti fogást nem a megszokott csicseriborsóból, hanem lencséből készül, nekünk pedig megvan a tökéletes lencsehummusz receptje!
Mióta kipróbáltuk, nem akarunk visszatérni az eredeti változathoz - mindössze 6 összetevő, de garantáltan mindenki imádni fogja, mert ez maga a hummuszmámor!
Krémes lencsehuMmusz ropogós lencseropogóssal
1 csésze zöld lencse
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál friss citromlé
1/4 csésze tahini
2 evőkanál víz
1/4 teáskanál cayenne bors
2 evőkanál apróra vágott petrezselyem (opcionális)
1 1/2 evőkanál gomasio (szezámsó)
Melegítsed elő a sütőt 190°C-ra, és főzd meg a lencsét a csomagolásán található javaslat szerint. Szedd külön a lencse 1/4-ét és terítsd ki egy sütőlapra, majd fújd le a szemeket olajspray-vel és süsd 12-25 percig, vagy amíg már látod, hogy alaposan megpirultak. A többi összetevőt tedd egy nagy keverőtálba, és dolgozd össze őket egészen addig, míg sima, krémes hummuszt nem kapsz. A tetejére jöhet egy kis olívaolaj, a gomasio, és a finomra aprított petrezselyem.