Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Lábfétis: egyre többet hallunk róla, de mit jelent pontosan?

Lábfétis: egyre többet hallunk róla, de mit jelent pontosan?

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Palvin Barbi megmutatta hatalmas, gyémánt eljegyzési gyűrűjét

Dylan Sprouse gyönyörű gyűrűvel kérte meg a magyar szépség kezét.

Olvasd el!

Hollywood történetének 10 legelhibázottabb castingdöntése

Avagy mikor a színész teszi tönkre az amúgy sikerre ítélt filmet.

Promóciók

Ritkán járnak a magyar nők egészségügyi szűrővizsgálatokra

Promóciók

A női testvériség mindent megváltoztathat

Facebook
Twitter
Pinterest
Eláruljuk, miért a lábfétis a leggyakoribb fétis a világon.

Forrest Valkai biológust a TikTok-on egy felhasználó arra kérte, hogy mondja el, milyen biológiai magyarázata van a lábfétisnek. A TikTok-sztár pedig eleget is tett a kérésnek és közérthető nyelvezettel lerántotta a leplet erről az ingen csak megosztó témáról.

Leszögezte, hogy ő nem pszichológus, ezért nem a pszichológiai, hanem a biológiai megközelítését tudja vázolni a dolognak. Valkai elmondása szerint a lábfétis az agy szomatoszenzoros kéregnek nevezett része miatt alakul ki, ez pedig az a terület, amely „érzékelésért felelős”.

"Az agyunk érzékelőközpontjában a lábunk és a lábujjaink közvetlenül a nemi szervünk mellett helyezkednek el. Ezeket úgy kell elképzelni, mint a vezetékeket. Nagyon könnyen hatással vannak egymásra, mert konkrétan határolják egymást. Pontosan ezért a lábfétis az egyik leggyakoribb fétis a világon.”

Egy 2007-es tanulmány alátámasztja Valkai állítását a fétissel kapcsolatban. A kutatás során több mint 5000 résztvevő fétispreferenciáit mérték fel és az eredmények azt mutatták, hogy „a lábfej és a lábhoz kapcsolódó tárgyak voltak a preferenciák leggyakoribb célpontjai.

Bár az évek során csökkent a lábfétis körüli megbélyegzés, általánosságban még mindig tabunak számít a jelenség. A szakértő videója alatt is megoszlottak a vélemények, voltak, akik úgy gondolták, itt az idő, hogy ne tabuként gondoljunk a lábfétisre, mások viszont jelezték, hogy már a gondolattól is hányingerük van.

Quentin Tarantino az egyik legismertebb lábfétissel rendelkező híresség, akit több rajongója is kért már rá, hogy írja alá a lábfejüket. Bár egyesek számára bizarrnak tűnik a kérés, a díjnyertes rendező boldogan eleget tett a kérésnek, a rajongók pedig el voltak ragadtatva. Tarantino olyannyira rajong a lábfejekért, hogy filmjeiben is felfedezhető számos lábat ábrázoló, ikonikus jelenet. Láthatunk láb fókuszú jeleneteket a Djangoban, az Aljas nyolcas és Volt egyszer egy...Hollywoodban is.

Annak ellenére, hogy a lábfétisek a legnépszerűbbek, a közösségi média reakciói alapján úgy tűnik, hogy sokan még mindig szkeptikusak a jelenséggel kapcsolatban. Hát igen, ahány ház, annyi szokás!

Olvastad már?

Galéria / 6 kép

6 szexfétis, amelytől a leggyakorlottabbak haja is égnek áll

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Ritkán járnak a magyar nők egészségügyi szűrővizsgálatokra

Promóciók

A női testvériség mindent megváltoztathat

Kép

Kárpáti Rebeka élete mérföldkőhöz érkezett, őszintén mesélt róla

A színésznő nagyon izgatott, de azt mondja, van még hova fejlődnie ezen a téren.

Kép

Mint egy romantikus film: Joaquin Phoenix megtanította a világnak, hogy az igaz szerelemre megéri sokat várni

Joaquin Phoenix nagyon sokáig kereste az igazit, de nagy nehezen megtalálta, Rooney Mara tényleg a másik fele.

Kép

Egyre trendibbek a vaginaápoló krémek: szakértő mondja el, jó ötlet-e használni őket

Eddig csak az arcunkat, a kezünket, lábunkat és a testünket ápoltuk külön krémmel, de most megjelentek a vaginaápoló krémek is. Mit szólsz hozzájuk? És a bőrgyógyász?