Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Csodálatos dolgot jelezhet előre, ha kutyával álmodsz: útmutató az álomképek értelmezéséhez

Csodálatos dolgot jelezhet előre, ha kutyával álmodsz: útmutató az álomképek értelmezéséhez
Facebook
Twitter
Pinterest
Amint elaludtál, máris kutyusok jelennek meg a lelki szemeid előtt? Érdemes odafigyelned rájuk, mert a négylábúak számtalan dolgot üzenhetnek neked.

Tudtad, hogy életünk során átlagosan 26 évet töltünk alvással? Ez a döbbenetes adat pedig egyúttal arra is rávilágít, bőven akad időnk az álmodozásra, hiszen a létünk gyakorlatilag egyharmadát erre fordítjuk. Bár a kutatók évezredek óta tanulmányozzák mindazt, ami elalvás után jelenik meg a lelki szemeink előtt, máig nem született megállapodás a kérdésben. Sigmund Freud például azt állította, hogy az álmaink azokat a rejtett vágyainkat mutatják meg, amelyeket nem merünk nyíltan kifejezni, de a nézeteit máig sokan vitatják.

Abban azonban talán mindannyian egyetértünk, hogy az álmaink valamilyen jelentést hordoznak magukban – amit nem árt egy kicsit kielemezni, akár önreflexió, akár szórakozás céljából. A gyakori álomképek közé tartozik többek között a fogaink elvesztése, a menekülés, a zuhanás és a kutyusok felbukkanása is. Kíváncsi vagy, mikre utalhat, ha egy négylábú meglátogat éjszakánként? Eláruljuk neked, mert könnyen lehet, hogy olyasvalamit takar, amivel ébren is szembe kell majd nézned.

Félsz a kutyáktól?

Ha például Cynofóbiával élsz, azaz rettegsz a kutyáktól és álmodban sem vagy ezzel másképpen, az azt szimbolizálhatja, hogy a való életben akad egy olyan helyzet vagy személy, akitől kifejezetten tartasz – sőt, akár félsz is. Amennyiben viszont imádod a blökiket, barátként tekintesz rájuk, biztonságérzetet, örömöt, szeretetet és hűséget kapsz tőlük, akkor jó eséllyel az éjszakai „mozidban” is így érzel irántuk. Ebben az esetben természetesen egészen más üzenetet kapsz tőlük: arra célozgatnak neked, hogy van egy olyan képességed vagy tehetséged, amit az utóbbi időben nagyon elhanyagoltál, szóval ideje lenne emlékeztetni magadat az értékeidre és visszatérni a már megkezdett utadra.

Feltűnik egy eb álmaidban?

Álmaidban éppen sétálgatsz valahol, mire odaszalad hozzád egy kutyus és barátságosan üdvözöl? Akkor számíthatsz arra, hogy váratlanul örömteli hírrel lepnek majd meg téged a való világban. De ha ez a négylábú rád ugat, esetleg morogni kezd, akkor vigyáznod kell, mert valamifelé árulásnak eshetsz áldozatául. Az is megeshet, hogy a saját kedvenceddel futsz össze álmodban, ám ő megharap téged: hidd el, nem bántani akar téged az életben, csak jelezni akarja, hogy elvesztetted az egyensúlyodat, törekedned kellene arra, helyreállítsd azt. Ha nem kap oda neked, hanem boldogan játszik veled, az azt szimbolizálja, hogy elégedett vagy a szociális életeddel és úgy érzed a hozzád közel állók elfogadnak és szeretnek.

Régi kiskedvenccel álmodsz?

Olyan is előfordulhat, hogy egy eb a múltadból tér vissza az álmaidban, aki megtestesíti azt, amit borzasztóan hiányolsz a napjaidból: méghozzá azokat a perceket, amikor védve, biztonságban érezted magad és feltétel nélküli szeretetben volt részed. (Pontosan úgy, ahogyan az egykori kutyád mellett.)

Hibát követsz el?

Ha pedig elrontasz valamit a négylábúddal kapcsolatban az álmodban, az tulajdonképpen arra a félelmedre világít rá, hogy nem akarsz elveszíteni valakit a jelenedben. Sőt, egyesek szerint ez az álomkép azt is kifejezheti, hogy bűntudatod van valami miatt, aggódsz, nehogy cserbenhagyj egy bizonyos személyt.

Ezt olvastad már?

Galéria / 10 kép

A top 10 legnépszerűbb kutyafajta 2022-ben

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

A 61 éves, Parkinson-kóros Michael J. Fox küzdelmeiről vallott: elárulta, hogyan él mostanában 

Emlékszel a Vissza a jövőbe! filmsorozat sztárjára, Michael J. Foxra? Ilyen az élete most!

Kép

Hangolódjunk: a TOP 10-es Disney szerelmes dalok listája

Ugye nem csak mi vagyunk úgy azzal, hogy felnőttként is imádjuk a Disney-mesék betétdalait. Ebben a cikkben Valentin-napra hangolódva összetettünk egy 10 dalból álló playlistet, amit egészen biztosan Te is hangosan fogsz végigénekelni. Az Évamagazin.hu cikke.

Kép

Napi horoszkóp február 5.: az Ikrek szokatlan kihívással kerülnek szembe, a Rákok átadhatják magukat a pihenésnek

A csillagok a hét utolsó napjára is izgalmas üzenetekkel készültek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Kép

Heti horoszkóp február 6-12.: az Ikrek túl nagy nyomást helyeznek magukra, az Oroszlánok által befektetett munka bőséggel megtérül

A csillagok az előtted álló hétre is izgalmakat tartogatnak, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Kép

Ikonikus ruhák a Grammy-díjátadókról, amelyeket sosem felejtünk el

Kivágott, átlátszó, habos, csillogó, állatmintás – mindegy, csak feltűnő legyen és beszéljenek róla! Ezek a ruhák egytől egyig ilyenek!

Kép

Napi horoszkóp február 4.: a Kosok izgalmas kalandban próbálhatják ki magukat, a Rákok rástresszelnek egy bizonyos helyzetre

A csillagok hétvégére is tartogatnak izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!