Kutyastrand lesz a Római parton

Kutyastrand lesz a Római parton
Facebook
Twitter
Pinterest
A 3. kerületi önkormányzat ritka példája annak, hogyan kellene mindenhol párbeszédet kezdeményezni és folytatni a kutyatartókkal, hogy kutyások és nem kutyások békében éljenek egymás mellett.

Mivel kevesebb kutya nem lesz a városban, így az ő kiszorításuk és korlátozásuk helyett inkább megfelelő területet kellene biztosítania az önkormányzatoknak, természetesen a lehetőségekhez mérten.

A 3. kerület önkormányzatához tartozik a Hajógyári-sziget is, ahova köztudottan nagyon sokan hordják sétálni a kutyájukat. Az elmúlt időszakban azonban egyre több lakossági panasz érkezett a póráz nélküli sétáltatás és a kutyaürülék miatt. A kutyások képviselői és az önkormányzat ezért egy nagyon dinamikus és proaktív párbeszédbe kezdett, körbejárták a problémát és közösen konszenzusra jutottak, mely szerint nem korlátozzák a kutyasétáltatást a terülten, de sokkal jobban odafigyelnek arra, hogy a gazdik tisztán tartsák a területet és ne zavarjanak másokat.

Bús Balázs polgármester azt is bejelentette a napokban, hogy a Római parton az óbudai pünkösdfürdői gát mellett kutyás strand is létesülhet hamarosan. Az önkormányzat tavaly fogadta el a közösségi együttélés szabályait, mely megnyitotta a kaput egy lehetséges kutyastrand létesítése előtt is. A kutyások eddig is oda jártak fürdetni a kutyájukat, ezért úgy döntöttek, hogy megteremtik ennek a szabályozott kereteit a gazdik számára.

"Hosszú egyeztetés előzte meg a szabályalkotás folyamatát, és sok észrevétel érkezett, különösen a kutyatartók részéről. Leginkább a póráz nélküli kutyasétáltatás került szóba a Hajógyári-szigeten, illetve Pünkösdfürdőn" - közölte Bús Balázs az Info Rádióval.

A szabályok rögzítésére 2020. április 30-ig adott magának határidőt az önkormányzat.

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!
Tovább olvasok

június 3

kos 03.21 - 04.19

Olyan teher nyomja a vállad, amit egyelőre nem...

bika 04.20 - 05.20

Fontos döntés előtt állsz, ami a jövőben meghatározhatja...

ikrek 05.21 - 06.21

Végre minden a terveid szerint alakul, nem kell...

rák 06.22 - 07.22

oroszlán 07.23 - 08.22

szűz 08.23 - 09.22

Te vagy az a személy, akitől egy bizonyos...

mérleg 09.23 - 10.22

Nagyon fontos ügyet bíznak rád, amelyet a megfelelő...

skorpió 10.23 - 11.21

Hónapok óta teljes mellbedobással dolgozol egy számodra fontos...

nyilas 11.22 - 12.21

bak 12.22 - 01.19

Rendkívüli görcsösséggel hajtasz annak érdekében, hogy mindenki elégedett...

vízöntő 01.20 - 02.18

halak 02.19 - 03.20

Egy bizonyos szituációban valaki rád hárít minden felelősséget,...

Elolvasom végigMegnézem
Kép

Gyönyörű kismama Radics Gigi: Pocakos fotót posztolt

Nagyon jól áll a várandósság Radics Giginek!

Kép

Legendás szerelmespárok nyomában: amikor a valóság szüli a legkülönlegesebb történeteket

Rengeteg olyan szerelmi történetről halhattunk már, melyek annyira megindítók és szívhez szólók voltak, hogy számos könyvet, filmet vagy más művészeti alkotást inspiráltak. Plátói szerelmek, titkos viszonyok a királyi családban, szerelmes dalok és szenvedélyes levélváltások. Olyan szerelmek történeteit gyűjtöttük most össze, amelyek beírták magukat a történelembe.

Kép

8 színész, akik szinte minden filmben ugyanazt az egy karaktert alakítják

Az alábbi színészek úgy döntöttek, hogy ha egy karakter bejön a nézőknek, érdemes többször is visszahozni őt a képernyőre.

Kép

10 inspiráló idézet Mahatma Gandhitól, hogy igazán megbecsüljük az életet

Mahatma Gandhi azon inspiráló és csodálatos emberek egyike, akik személyiségükkel, mondanivalójukkal és küldetésükkel örök nyomot hagytak a világban.

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem