Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Mikor vigyük magunkkal a kutyát nyaralni és mikor ne?

Mikor vigyük magunkkal a kutyát nyaralni és mikor ne?
Facebook
Twitter
Pinterest
Szerencsére külföldön és Magyarországon is egyre több a kutyabarát szálloda és szállásadó hely , csakúgy mint az éttermek, bárok, strandok. A legtöbb gazdi ennek persze nagyon örül, de egy nyaralás tervezésekor felmerül a kérdés: mi a jobb a kutyának? Ha visszük magunkkal, hosszú autóútra, városnéző túrákra? Esetleg hosszabb időre egyedül kell hagynunk egy számára idegen szálláson, amíg mi olyan helyen vagyunk, ahova ő nem jöhet?

Nehéz kérdés, hiszen minden gazdi örül a szabadságnak és hogy végre több időt lehet a kutyájával. De vajon jó lesz ez a kutyának? Mi alapján döntsünk? Fontosabb, hogy velünk legyen, vagy talán jobb lenne neki nyugiban, egy kutyapanzióban? Melyik jobb a kutyának? Győrfy Henriett kutyatrénert és kutyapanzió tulajdonost kérdeztük.

- Ha megtaláltuk a kutyabarát szállást - velünk alhat, velünk lehet az étteremben, stb. – és a nyaralásunk programjai is olyanok, ahova magunkkal tudjuk vinni a kedvencünket és ő ezeket a programokat élvezni tudja, valamint, ha néha-néha a szálláson kell hagynunk, de őt ez nem viseli meg, akkor a kutyánk imádni fogja a velünk töltött időt.
Mérlegeljük viszont a kutyapanzió lehetőségét, ha nyári hőségben városnézést tervezünk, ha egész napos strandolást, olyan helyen, ahova kutyát nem lehet vinni, ha múzeumokba szeretnénk eljutni, ahova szintén nem tudjuk elvinni, ha nem hagyható egyedül idegen helyen, mert szeparál utánunk, ha alulszocializált, nem szokott hozzá olyan ingerekhez, amiknek ki akarjuk tenni. (pl. nagyvárosok turisták által felkapott részei), ha neveletlen és zavarná a többi pihenni vágyó vendég nyugalmát, vagy mi magunk nem bírnánk vele. Ilyenkor a mi és / vagy a kutyánk nyugalma érdekében szerencsésebb a panzióztatást választani.”

Kép
forrás: Aktív Kutyanapközi

Mi a helyzet, ha nem tudom panzióban hagyni? Sír utánam, depressziós stb. Az ilyen kutyával mit lehet kezdeni?

- Ha megtehetjük, ne akkor vigyük először panzióba a kutyánkat, amikor a szükség úgy kívánja. A kutyánk egyéniségétől függ, hogy reagál a helyzetre. Van aki könnyen feloldódik, van aki egyáltalán nem és természetesen ennek számtalan árnyalata. A legjobb, ha adunk időt a kutyánknak megszokni a panziót. A legoptimálisabb, ha akkor választunk kutyapanziót, amikor hozzánk kerül a kutyusunk. Éppúgy ahogy állatorvost is választunk. Ha kölyökkutyánk van, vigyük el minél hamarabb napközizni, hisz a kölyökkutyák könnyen alkalmazkodnak az új helyzethez, szivacsként szívják magukba az információt, amit megismernek kölyökként, azt egész életükre eltárolják. Ha rendszeresen napköziztetjük az első panziós időszakig, akkor szinte biztos, hogy nem okoz neki gondot az ottlét, de még szeretni is fogja. Örökbefogadott, felnőtt kutyával ugyanígy tegyünk. Fokozatosan szoktassuk be a panzióba.

Kép
forrás: Dog Garden Kutyapanzió

Hogyan válasszunk jó panziót?

- Szakember által üzemeltetett panziót keressünk mindenképpen, hisz ők tudják megfelelően kezelni kutyánk reakcióit az új helyzetre. Egy félős kutya félelmi reakcióit megfelelően oldani, szeparációra megoldást találni, stb. Kertben tartott, kutyaközösséghez nem szokott kutyának kenneles panziót keressünk, ahol nyugodtan töltheti az idejét, de győződjünk meg róla, hogy a napi mozgásigényét ki tudják-e elégíteni. Bent tartott, kutyatársasághoz hozzászokott, sétáltatott kutyákat érdemes olyan panzióba vinni, ahol együtt lehet a többi kutyával és játszhat, futkározhat a többiekkel. A kutyapanzióknál a megbízhatóság az egyik legfontosabb kérdés, de az interneten könnyedén megnézhetjük, ki milyen értékeléseket, kritikákat kap.

További szép nyarat mindenkinek és ne feledjétek: mindig a kutya szempontjait tartsátok szem előtt, amikor a nyaralást tervezitek!

Köszönjük a segítséget Győrfi Henriettnek és a Dog Garden Kutypanziónak.

Kép
forrás: Aktív Kutyanapközi

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Táplál, feszesít, regenerál: ebben rejlik a fátyolmaszk szuperereje

Promóciók

Ismerd meg a Nothing Phone (2a) sokoldalú, világító hátlapját!

Promóciók

Egy szelet Olaszország a GOBUDA Mall-ban

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Kép

Rossz dolgok történnek veled? 6 jel, hogy valaki elátkozott téged

Sokszor csak azt hisszük, hogy pusztán balszerencsések vagyunk, pedig könnyen lehet, hogy egy ártó személynek "köszönhetjük" mindezt. Íme a jelek!

Kép

A rák 4 korai jele, amit sokan nem ismernek: az ujjak és a tenyér változása is figyelmeztető tünet

Összegyűjtöttük a rák korai jeleit, amelyekre sokkal jobban oda kéne figyelnünk, mint eddig.

Kép

10 meglepő NASA-találmány, ami a mindennapi életünk részévé vált

Morzsaporszívó, babatápszer, láthatatlan fogszabályzó - a NASA nagyobb hatással van mindennapi éltünkre, mint gondolnánk.

Kép

Hivatalos: Őt tartják jelen pillanatban a legutálatosabb hírességnek a világon - több mint százezer szavazat érkezett!

Íme 2024 legutáltabb sztárjainak listája, több mint százezer szavazat! Egy-két neven még mi is meglepődtünk...

Kép

Azahriah régebben Paul Street néven volt ismert a netezőknek: 7 hátborzongató téma, amiről az énekes videót csinált, mielőtt híres lett

Üstökösként csapott be a hazai zenei életbe, ám Baukó Attila nem a semmiből jött, Youtuberként korábban is elismert volt.

Kép

A Szex és New York átveszi az uralmat tavasszal: Így alkosd újra Carrie Bradshaw ikonikus szettjeit!

Carrie Bradshaw 2024-ben is legalább annyira trendi, mint a Szex és New York sorozat indulásakor. Most segítünk lemásolni a stílusát.