Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Egy felülmúlhatatlan közös élmény - ilyen volt a Hard Dog Race

Egy felülmúlhatatlan közös élmény - ilyen volt a Hard Dog Race
Facebook
Twitter
Pinterest
Szombaton óriási futamon vettünk részt, teljesítettük a Hard Dog Race-t. Nemrég még Púza Andrással, a főszervezővel beszélgettünk itt a Kutyadolognál a versenyről, most pedig már túl is vagyunk rajta. Sajnos. Bevallom őszintén, óriási kételyekkel vágtam neki ennek a kalandnak, de úgy futottam be a célba, hogy biztos vagyok benne, teljesítem a következő futamot is. Sőt! Alig várom!

A Hard Dog Race egy extrém akadályfutó verseny, amit gazdinak és kutyának együtt kell teljesíteni. A Base futam (ami június 3-án, szombaton került megrendezésre) 6 km és 16 akadály, a Wild futam (szeptember 2-án lesz) 12 km és 22 akadály.

Aki olvasta az interjút Andrással (ITT), az tudja, hogy a kanapéról indultam. Jó, nem vagyok teljesen antisport, de régen sportoltam már rendszeresen. Hogy jutottam el a kanapéról, nem egészen 2 hónap alatt idáig, hogy megcsináltuk a 6 km-t, 16 akadállyal és ősszel már 12 km-t és 22 akadályt fogunk legyőzni a kutyámmal? (Mert megcsináljuk, ebben biztos vagyok) Elmesélem.

Készültem a versenyre, ahogy időm engedte, hetente 2-3-szor próbáltam futni, nagyjából lefutottam a szigetkört és kipróbáltam, hogy megy a 30 guggolás. (Ez azért volt fontos, mert ha a kutyád nem tud teljesíteni egy akadályt, akkor kiválthatod azt 30 guggolással. Jófejség, nem?). Néha a francba kívántam az egészet és lazsáltam a Hármashatár-hegyen. Kutyám természetesen marhára élvezte a felkészülést.

Felkészülés: vérkomoly edzés terepen, heti háromszor
Felkészülés: vérkomoly edzés terepen, heti háromszor

Amikor odaértünk a pályához, és megláttam az emelkedőket még optimista voltam, az első szervezőtől megkérdeztem, hogy a pálya az ugye körbe megy a dombok körül, nem érinti a killer (szerintem) 80%-os emelkedőt (nem tudom, igazából mennyi), ugye? Azonnal megkaptam a fájdalmas infót: de bizony, oda fel kell mászni, meg le, aztán megint fel… meg le.. Hoppácska, hát erről azért nem volt szó! Közben pedig majd jönnek az akadályok, szám szerint 16. Lesz benne vizesárkon átkelés, sárban kúszás, söröshordó cipelés, kutyaházon átbújás, rámpára felugrás ésatöbbi ésatöbbi. Az egyetlen vigaszom az volt, hogy nincs szintidő, megállhatok bármikor, ha úgy érzem én, vagy a kutyám nem bírja.

A háttérben a valószínűtlenül meredek lejtők. Élőben sokkal brutálisabb látvány!
A háttérben a valószínűtlenül meredek lejtők. Élőben sokkal brutálisabb látvány!

Innen még lett volna visszaút, de valahogy elkezdtem érezni az erőt. És ez nem vicc. Alig vártam, hogy elindulhassak, hogy megcsináljuk, hogy teljesítsük! 30 fok, szikrázó napsütés, homokos talaj, brutál emelkedők – nekivágtunk. A táv felénél volt egy kis holtpont, de éppen jött egy frissítő állomás, amit megtámadtunk, utána meneteltünk tovább.

Kikecmergés a ráccsal lefedett vizesárokból.
Kikecmergés a ráccsal lefedett vizesárokból.

A kutyám (Hercsi) aki, egy igazi paragép (fél a lépcsőn, fél a szűk résektől, rosszul van, ha nem stabil a lába alatt a talaj) úgy vette az akadályokat, hogy az állam is leesett. Előbb ért fel a rámpára mint én, átbújt a szűk kutyaházon és MINDEN akadályt teljesített!!

és igeen, átbújt a kutyaházon! Nem kellett guggolnom, ezért a nagy öröm.
és igeen, átbújt a kutyaházon! Nem kellett guggolnom, ezért a nagy öröm.
Kép

Talán ez volt a legnagyobb élmény, amit a Hard Dog Race adott nekünk, hogy mindketten átléptük a határainkat, a 8 éves kutyám legyőzte a félelmeit - úgy, mint még soha. Gondolkodás nélkül ugrottunk a nyakig érő vizesárokba - úgy, mint még soha. Négykézláb másztunk a sárban – úgy, mint még soha. Volt egy óránk együtt- úgy, mint még soha. Ezért várom a következő futamot, mert ez semmihez nem fogható kaland és kihívás. Páratlan közös élmény!

Hat láb, két szív, egy büszkeség – most már tudom mit jelent.

Köszönöm Hard Dog Race, köszönöm András!

Na ki a büszkébb?
Na ki a büszkébb?

Kövesd a Facebookon a Hard Dog Race-t, nézegesd a versenyen készült képeket és készülj a következő futamra! Tényleg nem szabad kihagyni!

Ezúton szeretnék külön gartulálni az egész Hard Dog Race csapatnak a profi szervezéshez , a kedves és segítőkész útbaigazításokhoz, a világ legszebb érmeihez és a sok-sok ajándékhoz amit a finish csomagba varázsoltatok nekünk!

Kép

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Táplál, feszesít, regenerál: ebben rejlik a fátyolmaszk szuperereje

Promóciók

Ismerd meg a Nothing Phone (2a) sokoldalú, világító hátlapját!

Promóciók

Egy szelet Olaszország a GOBUDA Mall-ban

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Kép

Így lesz tökéletesen tiszta a szőnyeg házi módszerrel: búcsút inthetsz a makacs foltoknak is!

A szőnyegtisztítás még sosem volt ennyire egyszerű, ráadásul így minden bacitól megszabadulhatsz.

Kép

10 színész, akinek a valódi magassága az ellentetje annak, ahogyan a filmekben ábrázolják

A hölgyek közt akadnak igazi égi meszelők, a férfiak viszont sokszor nagyon alacsonyak, így szükség van némi trükközésre a forgatásokon.

Kép

10 tavaszi cipő 20 ezer forint alatt, amivel nem lőhetsz mellé ebben a szezonban

Olyan tavaszi cipőket válogattunk össze, amik a szezon kedvencei lehetnek!

Kép

5 módszer, amivel a kisebbrendűségi komplexussal élők manipulálják a környezetüket

A kisebbrendűségi komplexust nem feltétlen lehet azonnal felismerni, mert az, aki önértékelési zavarokkal küzd, jellemzően olyan álarc mögé bújuk, ami épp az ellenkezőjét sugallhatja. Elmondjuk, milyen jelekre érdemes figyelned!

Kép

Jön az egyberuhák időszaka: így kombináld a kedvenc darabokat sneakerekkel

A tavaszi-nyári időszak kiemelt kedvenc párosa idén sem hagy cserben: mutatjuk a legtutibb kombinációkat!