Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Friss hírek a leégett kutyamenhelyről - így segíthetsz

Friss hírek a leégett kutyamenhelyről - így segíthetsz
Facebook
Twitter
Pinterest
Kigyulladt egy állatmenhely Kiskunlacháza külterületén, mintegy hatvan kutya már biztosan bennégett az épületben szerda este - közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel. Csámpai Attila azt mondta, hogy nagy erőkkel oltják a 200-300 négyzetméteres épületet.Az állatmenhelyen a kutyákon kívül macskák is vannak - tette hozzá.(MTI)

Tegnap este érkezett az első tudósítás a borzasztó tűzesetről, mely a jelenlegi, friss hírek szerint 44 kutya halálát követelte. A közösségi médiában szinte azonnal hihetetlen összefogás és szerveződés kezdődőtt, állatvédő szervezetek, egyesületek és civilek rendeződtek virtuális tömött sorokba és indultak segíteni.

Nemrég sikerült beszélnünk Schreiter Katalinnal, az Állatvédőrség operatív vezetőjével, aki elmondta, hogy rengeteg adomány érkezett már a helyszínre, amivel a megsemmisült kutyaeledel készletet sikerült valamennyire pótólni. Pillanatnyilag még tűzoltók és rendőrök dolgoznak a helyszínen így senki nem mehet be a területre. Az oltás során kapott víz miatt az épségben maradt kennelsor teljesen lefagyott, ennek jégmentesítését sem tudták még elkezdeni. Katalin elmondta azt is, hogy a leégett területen esély sem lett volna az oltásra, akkor sem, ha valaki a helyszínen tartózkodik, mert az összes kennel és ól bőségesen ki volt bélelve szalmával, ami pillanatok alatt lángra kapott.

Óriási segítségre van most szükség Kiskunlacházán, a menhely és a koordináló önkéntesek azt kérik, hogy mindenki, aki segíteni szeretne tájékozódjon az erre a célra létrehozott Facebook csoportban, ahol folyamatosan frissítik az információkat és a tájékoztatnak a segítségnyújtás leghatékonyabb módjáról.

Az Ebsegély hivatalos közleménye a tűzesettel kapcsolatban:

"Eddig tisztázatlan körülmények között keletkezett tűz az Ebsegély Bankházai telephelyén lévő úgynevezett istálló épületében. 2017. 01. 25-én 19 óra körüli időben. A keletkezett tűzben a kennelek, az ott tárolt kutya és macska eledelek, kisgépek, szerszámok, illetve az állatok tartásához szükséges egyéb eszközök pl.takarók megsemmisültek. Az épületben 13 kennelben tartott 49 kutyából 44 elpusztult, melyek közül 25 darab kölyök, illetve fiatal kutya volt. Az épület körülbelül 300 négyzetméter alapterületű, tégla szerkezetű, fa födém szerkezettel, benne az állatok melegentartására használt száraz szalmával, takarókkal, fa kutyaházakkal, amelyek a keletkezett tüzet gyorsan táplálták. A több helyről érkező hivátásos tűzoltók a tüzet megfékezték. Az épület tetőszetkezete és teljes berendezése megsemmisült. A katasztrófa védelem a mai nap folyamán (01. 26.) végzi el a tűzvizsgálati szemlét a hatóság által lezárt épületben. A keletkezett károk egyhítésére magánszemélyek, szervezetek, egyesületetek ajánlottak fel adományokat az anyagi kár enyhítésére, a megsemmisült anyagi javak pótlására és az állatok takarányozására melyet az Ebsegély hálás köszönettel fogad! Az adományok koordinálása Picard Ancsa-n keresztül a +36703624155 telefononon lehetséges."

El sem tudjuk képzelni, milyen hihetetlenül nehéz lehet a menhely dolgozóinak a helyszínen végignézni szeretett védenceik elvesztését és menhelyük pusztulását. Bármilyen kis összegű, vagy tárgyi adomány segítség most, aki teheti segítsen! Tájékozódjatok a segítségnyújtásra létrehozott Facebook csoportban, ITT

Utalási adatok:

Ebsegély Alapítvány számlaszáma:
OTP:11742214-20015893
IBAN:HU73 1176 3426 5940 0880 0000 0000
SWIFT:OTPVHUHB

Kép
forrás: MTI

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Kép

5 szokás, ami jelentősen növeli a szívroham kockázatát: nem csak a dohányzás káros

Szomorú, de az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt az 50 év alattiaknál jelentkező szívroham. Ez pedig olyan jellegű, egyértelműen káros szokásokra vezethető vissza, mint a dohányzás vagy éppen az egészségtelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód. De nézzük is, pontosan melyek ezek, és hogyan tudod megelőzni a súlyos szívbetegségek kialakulását.

Kép

Hogyan készítsünk tökéletes francia manikűrt minden alkalomra

A francia manikűr klasszikus és stílusos megjelenést kölcsönöz a körmöknek, és könnyen alkalmazkodik minden eseményhez. Legyen szó egy elegáns vacsoráról vagy egy nyári strandidőről, a francia manikűr mindig jó választás.

Kép

4 csillagjegy, akinek egy őrangyal fog segíteni a közeljövőben: minden arannyá változik, amihez hozzáérnek

A tavaszi idő miatt végre újjáéled a természet, az állatok előmerészkednek, mi pedig ismét erőt érzünk magunkban.

Kép

Gyászol a királyi család: senki nem számított ekkora tragédiára, már a halál oka is kiderült

2024 biztosan nem a királyi család éve. Katalin és Károly betegsége után sajnos Beatrix hercegnőt sem kerülte el a tragédia.

Kép

A hercegné, aki a brit királyi család tagja, közben pedig magyar származású: rendszeresen látogat Magyarországra

Bizony, a brit királyi család tagjai között is megtalálhatók magyarok. Egy legalábbis biztosan.