Szuper benti kutyás játékok a fagyos napokra

Szuper benti kutyás játékok a fagyos napokra
Facebook
Viber
Twitter
Google+
Pinterest
Előfizetek
Farkasordító hidegre számíthatunk a hétvégén, az előrejelzések szerint bőven -10 fok alá süllyedhet a hőmérséklet. Több órás kirándulás és séta sem kutyának sem gazdinak nem ajánlott ilyen hidegben. Itt a remek alkalom, hogy nagyszerű benti játékokkal szórakoztassuk kutyánkat , dolgoztassuk meg az agyát, tanítsuk meg új dolgokra . Hidd el, jobban le fog fáradni tőle, mint egy több órás sétától.

"Melyik kéz" játék

Ehhez a játékhoz nincs másra szükséged mint apró, de nagyon erős illatú jutalomfalatokra. Tökéletes például az apróra vágott parizer, vagy virsli. Nagyon egyszerű játék, hamar megtanulja a kutya és általában imádják.

  • vegyél az egyik kezedbe egy jutifalatot csukd ökölbe a kezeidet és tartsd a kutyád elé, egymástól távol
  • „hol a falat” vagy „keres” vezényszóval vedd rá a kutyádat, hogy válassza ki, melyik kezedben van a falat
  • ha kiválasztja a helyes kezedet, nyisd ki, dicsérd meg és add oda neki a falatot
  • ha az első pár alkalommal nem jól válszat, ne szidd meg, kell neki egy kis idő, amíg rájön a feladatra. Rossz választáskor viszont soha ne add oda neki a falatot.
Kép

Elrejtős játék

Válassz egyet kutyád játékai közül. Ültesd le a kutyust, mutasd meg neki, mi van a kezedben. Rejtsd el a játékot bárhol a lakásban, de úgy hogy elérhető legyen a kutya számára. Az elején még könnyű helyeket válassz, aztán ahogy belejön a kutyus, mehetnek az egyre izgalmasabb rejtekhelyek. "Keresd" vezényszóval indíthatod a játékot. Ne felejtsd el jutalmazni, ha megtalálja és visszahozza a játékot.

Szappanbuborék

A legtöbb kutya valamiért imád szappanbuborékot kergetni. Ha elég nagy a benti helyiség egy kis ugráláshoz, mehet a buborék parti. A gyerekeknek gyártott buborék fújok nem tartalmaznak semmilyen káros anyagot, így használhatod nyugodtan a kutyádnál is.

Tanítsd meg neki a játékok nevét

A kutya nagyjából egy 2 éves gyerek intelligenciájával rendelkezik, több mint 200 szót képes megtalnulni. Nagyon jó móka és agytorna, ha megtanítjuk neki a saját játékainak a nevét. Kezdhetjük rögtön a kedvencével. Vedd a kezedbe és használj rá egy szót, pl: piros labda. Innentől kezdve csak így nevezd játék közben. Hol a piros labda, hozd ide a piros labdát stb. Egy kis gyakorlás után a kutyus összeköti a nevet a tárggyal és megtanulja használni. Később tegyél egy próbát: tedd egymás mellé a játékait és hozasd oda vele a piros labdát. Ha kiválasztja és hozza, akkor megtanulta, jöhet a következő

A legtöbb kutya imádja a feladatokat, a kihívásokat, a gondolkodós agytornákat. Ne feledjétek, nem csak fizkailag kell őket „karban tartani”, hanem szellemileg is.

Játszatok, tanuljatok és töltsetek minél több hasznos időt kutyátokkal.

Kép
Ki mondta, hogy unalmas? Bebizonyítjuk, hogy a garbó igenis menő!

Önmagában és plusz rétegként is szuper választás lehet!

Kim Kardashian nem hívta meg a béranyát a babaváró bulira – méghozzá ezért

Hatalmas partit rendezett, de egy fontos szereplőt nem hívott meg... Most végre elmondta, miért!

Gondoltad volna? Ez a világ 10 legdrágább kutyafajtája

A dobogó tetőfokán álló kutyus akár 3 millió forintba is kerülhet!

Titkok, amiket a mozis dolgozók sosem árulnának el

Most választ kaphatsz a kérdéseidre!

Gigi Hadidot és Katy Perry-t kitiltották Kínából, így a Victoria's Secret divatbemutatójára sem mehetnek

A Victoria's Secret hétfőn kezdődik, de több hírességet is kitiltottak az országból.

Napi horoszkóp november 17.: a Mérlegek problémamegoldásban jeleskednek, a Nyilasok maximalisták

A hét utolsó munkanapján se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok ismét üzentek!

A legsikkesebb irodai szettek őszre

Egy nagyon szuper kis kalauzt készítettem nektek, ami segít feldobni az őszi irodai gardróbot klasszikusan sikkes darabokkal, mert nem csak a randik, a tárgyalások is lehetnek, sőt legyenek stílusosak!

A kereséshez kezdj el gépelni!