Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Így vigyázz a kutyádra szilveszterkor

Így vigyázz a kutyádra szilveszterkor
Facebook
Twitter
Pinterest
Közeleg a szilveszter. Kicsit elvesznek a határok ilyenkor, durrognak a petárdák, törnek az üvegek – mindenki (a legtöbben) felszabadultan és HANGOSAN ünnepel. Sok háziállat pedig retteg, fél, szökik, elveszik, elütik. Minden gazdinak, aki tudja, hogy kutyája fél a petárdától és a hangos zajtól, fel kell készülnie a szilveszteri őrületre. Ebben segítünk.

A zajfóbia borzasztó lehet: olyasmi érzés, mint amikor álmunkban kergetnek, de nem tudunk futni, kiabálnánk, de nem jön ki hang a torkunkon. Kedvenceink ébren élik át ezt a rettegést: félnek, de semmit nem tudnak tenni ellene. Nekünk, embereknek kell segíteni enyhíteni a rettegésüket.

A megoldást sokszor gyógyszerekben keressük, ami jó ötlet lehet, ha ezt állatorvosunkkal egyeztetve tesszük. Nem az a cél ilyenkor, hogy a kutyát csak „elaltassuk” erre az időre. Léteznek olyan készítmények, amik ugyan kényelmesek lehetnek a gazdik számára, mert a kutyánk látszólag átalussza a hangzavart, de a szorongásukat, a tudatukat nem kapcsolja ki, így az egész helyzet még borzasztóbb: gyakorlatilag ugyanúgy félnek, és még egy bénultság érzés is párosul hozzá. Ilyenkor a legközelebbi zajos esemény – emlékezve az előző rossz élményre – még ijesztőbb lesz számukra.

Kép

A jó készítmény – legyen az gyógyszer, vagy bármilyen egyéb megoldás – nem elaltatja a kutyát ilyenkor, hanem a nyugtatás mellett a szorongását oldja. Számos ilyen termék érhető már el, legyen az tejfehérje-, (pl.: Zylkéne kapszula), gyógynövény (pl.: citromfű, macskagyökér – Kalm tabletta) alapú, vagy éppen gyógyszeres termék (pl.: Sileo gél).

(További hasznos nyugtató szerek, pl. párologtató, spray, cseppek<< ITT>>> )

Az egyéni tervek kialakításához érdemes felkeresned állatorvosodat, és megbeszélni vele az eddigi tapasztalatokat. És ha már ott jársz, ne felejtsd el leellenőriztetni a mikrochipet sem, hiszen a legtöbb kutya ilyenkor szökik meg a nagy ijedtségben.

Sokan esküsznek a "nyugi-csomó"-ra is. Ez egy olyan kötés, ami a kutyában biztonságérzetet kelt és megnyugtatja. Én még nem találtam tudományos magyarázatot erre, de tényleg sok gazditól hallottam, hogy működik. Maximum 15 percig hagyd a kutyán.

Kép

A Fővárosi Öngormányzati Rendészet Igazgatóság Állategészégügyi Szolgálata is kiadott egy közleményt, melyben arra kérik a gazdikat, hogy ebben az időszakban csak pórázon sétáltassák a kutyusokat, ellenőrizzék a mikrochipet a PetVetData rendszerben, legyen a kutyán nyakörv és biléta a gazdi telefonszámával. Ha mégis elszökik a kutya, az ebtelep.hu oldalon lehet érdeklődni a befogott állatok iránt.

Vigyázzatok rájuk szilveszter éjszakáján is!

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Promóciók

Egy szelet Olaszország a GOBUDA Mall-ban

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Kép

Heti AKCIÓ! Parfümök, amiket most extra olcsón szerezhetsz be: ezek jelenleg a TikTok legnagyobb kedvencei

Hoztunk pár olyan parfümöt a Notino akciói közül, ami nagyon jó alapkelléke lehet a tavaszi megújulásnak.

Kép

4 csillagjegy, aki április 23-án lezár egy 14 éve tartó rossz időszakot: a boldogság végre megérkezik az életükbe!

Kétség kívül ránk járt a rúd az elmúlt években. Szinte mindig megtaláltak minket a rosszabbnál rosszabb dolgok, így nem meglepő, hogy idén már kevesen hittek abban, hogy jöhet még jobb időszak.

Kép

Vilmos 3 hétig őrzött egy óriási titkot Katalin előtt: rettegett, hogy bajba kerül

Vilmos herceg sokáig titkolt egy bizonyos dolgot Katalin előtt. Erről azonban ma már őszintén mer beszélni...

Kép

Sztárok, akiknek nembináris, gendersemleges vagy transznemű gyermeke van

Az alábbi hírességek támogatják gyermeküket és kiállnak az elfogadás mellett.

Kép

A születési időd felfedi, ki az őrangyalod: ebben segít téged életed során

Mindenkinek van őrangyala, még ha nem is látjuk, a nehéz időszakokban mellettünk áll. De hogy ki is a tiéd és miben segít téged igazán, az az alábbiakban kiderül!