Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Ezt éli át egy kutya, aki retteg a tűzijátéktól. Így nyugtasd meg.

Ezt éli át egy kutya, aki retteg a tűzijátéktól. Így nyugtasd meg.
Facebook
Twitter
Pinterest
Nagyon sok kutya számára kész rémálom egy hangosabb ünneplés, villámcsapás, mennydörgés, petárda zaj. A gazdik pedig folyamatosan keresik a legjobb megoldást, hiszen nekünk is borzasztó látni, ha retteg a kis kedvencünk.

Közeleg augusztus 20., gyakoriak a frissítő nyári záporok, éjszakánként nem ritkák a tűzijátékok esküvők vagy kerti partik részeként. Mindenki örül, de sok kutya retteg ilyenkor. A zajfóbia borzasztó lehet: olyasmi érzés, mint amikor álmunkban kergetnek, de nem tudunk futni, kiabálnánk, de nem jön ki hang a torkunkon. Kedvenceink ébren élik át ezt a rettegést: félnek, de semmit nem tudnak tenni ellene. Nekünk, embereknek kell segíteni enyhíteni a rettegésüket.

Kép

A megoldást sokszor gyógyszerekben keressük, ami jó ötlet lehet, ha ezt állatorvosunkkal egyeztetve tesszük. Nem az a cél ilyenkor, hogy a kutyát csak „elaltassuk” erre az időre. Léteznek olyan készítmények, amik ugyan kényelmesek lehetnek a gazdik számára, mert a kutyánk látszólag átalussza a hangzavart, de a szorongásukat, a tudatukat nem kapcsolja ki, így az egész helyzet még borzasztóbb: gyakorlatilag ugyanúgy félnek, és még egy bénultság érzés is párosul hozzá. Ilyenkor a legközelebbi zajos esemény – emlékezve az előző rossz élményre – még ijesztőbb lesz számukra.

A jó készítmény – legyen az gyógyszer, vagy bármilyen egyéb megoldás – nem elaltatja a kutyát ilyenkor, hanem a nyugtatás mellett a szorongását oldja. Számos ilyen termék érhető már el, legyen az tejfehérje-, (pl.: Zylkéne kapszula), gyógynövény (pl.: citromfű, macskagyökér – Kalm tabletta) alapú, vagy éppen gyógyszeres termék (pl.: Sileo gél).

(További hasznos nyugtató szerek, pl. párologtató, spray, cseppek<< ITT>>> )

Kép

Mindezek kombinálhatók is. Minden kutya más és más: lesz, aki egy enyhe segítséggel már könnyedén átvészeli ezeket az időszakokat, de olyan is akadhat, akinek a fentieknél is erősebb gyógyszerekre van szüksége a nyugalomhoz. Az egyéni tervek kialakításához érdemes felkeresned állatorvosodat, és megbeszélni vele az eddigi tapasztalatokat. És ha már ott jársz, ne felejtsd el leellenőriztetni a mikrochipet sem, hiszen a legtöbb kutya ilyenkor, augusztus 20-án szökik meg a nagy ijedtségben.

Dr. Bendzsel Dániel, vezető állatorvos Hungarovet Állatkórház

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Kép

Így nézett volna ki a Trónok harca Disney-meseként

Ha van valami, ami távolabb áll George R. R. Martin regényeitől és azok feldolgozásától, akkor az a rajzfilmes műfaj.

Kép

Sztárok, akik nyilvánosan estek egymás torkának, erről pedig videó is készült

Hiába a siker, a sok pénz vagy éppen a rajongók imádata, a sztárok olykor-olykor vannak olyan nárcisztikus természetűek, hogy képesek élőadásban neki menni egy másik híres embernek.

Kép

Egy hétig követtem Katalin hercegné diétáját: sokkal nehezebb volt, mint gondoltam

Katalin hercegné étrendje nem való mindenkinek, csak akkor próbáld ki, ha nagyon elhivatott vagy!

Kép

5 szokás, ami jelentősen növeli a szívroham kockázatát: nem csak a dohányzás káros

Szomorú, de az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt az 50 év alattiaknál jelentkező szívroham. Ez pedig olyan jellegű, egyértelműen káros szokásokra vezethető vissza, mint a dohányzás vagy éppen az egészségtelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód. De nézzük is, pontosan melyek ezek, és hogyan tudod megelőzni a súlyos szívbetegségek kialakulását.

Kép

Hogyan készítsünk tökéletes francia manikűrt minden alkalomra

A francia manikűr klasszikus és stílusos megjelenést kölcsönöz a körmöknek, és könnyen alkalmazkodik minden eseményhez. Legyen szó egy elegáns vacsoráról vagy egy nyári strandidőről, a francia manikűr mindig jó választás.