SUPdog – minden, amit tudnod kell a legújabb kutyás sportról

SUPdog – minden, amit tudnod kell a legújabb kutyás sportról
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Talán a legnagyobb vágya minden kutyásnak, hogy a lehető legtöbb időt tölthesse együtt kis kedvencével. Nincs ez másképp nyáron sem, amikor sokkal nehezebb bevonni bármilyen szabadidős vagy sport tevékenységbe a kutyát, hiszen – ha minden jól megy – a forró nyári napokon igyekszünk egy strandon hűsölni, ahova a legtöbb esetben nem jöhet kutya. De most itt van a SUPdog, egy nagyon könnyed, szórakoztató és már a Balatonon is elérhető kutyás vízi sport.

Nagy előrelépés volt idén, hogy nyílt 2 kutyastrand is (Fonyódon és Balatonföldváron) így legalább ezen a két helyen már együtt fürdőzhetünk, hűsölhetünk, labdázhatunk és most már SUP-ozhatunk is :)

Ma már szinte mindenki ismeri a SUP-ot (Stand Up Paddle), de azt már kevesen tudják, hogy ezt a sportot praktikus okokból találták ki. Hawaii-szigeteken a szörfoktatók fejlesztették ki, ha egyszerre egy nagyobb csoport kezdőt tanítottak, felálltak a deszkára és így eveztek. Ezáltal jobb volt a rálátás a csoportra és könnyebben észlelték a körülöttük zajló eseményeket. A modern SUP is Hawaii-ról indult, a ’80-as évek végén, a Waikiki strandon a Beach-boyok sima csónak evezőkkel eveztek ki a vízre, hogy képeket készítsenek a szörfözni tanuló turistákról.

Kép
forrás: pinterest

A SUP az utóbbi években világszerte rendkívül népszerű, hiszen sem hullám, sem szél nem szükséges hozzá! Komolyabb fizikai edzettség nélkül is bárki kipróbálhatja, hogy az egyensúlyérzékét fejlessze vagy csak gyönyörködjön a természetben.

Innen már csupán egy lépés volt, hogy sokan megpróbálták bevonni a kutyáikat is és ebből lett a SUPdog.

"A vízhez, fröcsköléshez, úszáshoz hozzászokott állatok túlnyomó része nagyon lelkesen és pozitívan vesz részt a gazdival közös interakcióban. Igazából minden méretű és fajtájú, egészséges és jól szocializált, - aki közösségben kulturáltan viselkedik és a gazdi által kontrollálható, - kutyával érdemes kipróbálni. Az ma már természetes, hogy chip-el ellátott, féregtelenített és érvényes oltásokkal rendelkező kutya vehet csak részt rendezvényeinken . Az érvényes vízirendészeti és hajózási jogszabályozás szerint a SUP „kedvtelésből használt vízi sporteszköz” - amivel egyszerű és könnyű betartani a vonatkozó szabályokat. Előzetes szörf, vagy evezős gyakorlat nem szükséges, de az úszni tudás - biztonsági okokból, - a SUPdog esetében a gazdi és a kutya részéről is szükséges." - mondta el nekünk Stefan Siman, a 4Tappancs Team vezetője, akik lelkesen szervezik a balatoni SUPDog-os programokat, oktatásokat és eseményeket.

Kép
forrás: pinterest

Maga a sporteszköz egy 3 - 3,5 méter hosszú és 70-80 cm széles, - összehajtható és fölfújható, - a tömör szörf deszkákhoz hasonlító „deszka”. No és persze a hajtáshoz és kormányozáshoz egy evező. Ez utóbbi nagyon erős, de nagyon könnyű és kis méretűre összeszerelhető. A háttéripar a legkorszerűbb anyagok és technológiák felhasználásával mára már lehetővé tette, hogy az egész, - beleértve a pumpát is, amivel 8-10 perc alatt fújható fel a deszka, - egy kerekes bevásárlókocsihoz hasonlító hátizsákba pakolható. Ez nagyban megkönnyíti a szállítást, utaztatást és erősen hozzájárult a népszerűséghez, elterjedéshez.

Kép
forrás: pinterest

A 4Tappancs Team szervezésében tavaly Balatonfűzfőn, a FALKAstrand rendezvényen, a siófoki SUPport támogatásával ízelítőt kaphattak az érdeklődők a SUPdog lehetőségeiből. Az idén a szeptember 10-én megrendezésre kerülő FALKAstrandon már az első hazai SUPdog versenyre várják a jelentkezőket a szervezők.

Addig pedig itt tudod kipróbálni a SupDog-ot legközelebb:

III. SUPdog - Balaton, Fonyód, július 28. - FB eseményhez kattints ide

IV. SUPdog - Balaton, Káptalanfüred, július 29. FB eseményhez kattints ide

SUPra fel!

Ritka pillanat, amikor Angelina Jolie összes gyereke egy fotón pózol – Nézd meg, mennyit változtak!

A hat gyerek büszkén vonult végig anyukájuk mellett a vörös szőnyegen!

Őrült sztori: ezért balhézott össze egy sráccal Jennifer Lawrence a budapesti éjszakában

Egy tanács: ne szórakozz Jenniferrel, főleg ha sör is van nála!

Ezt az 5 sorozatot semmiképp se hagynánk ki ősszel

Visszatérnek a biciklis srácok és szuperképesség is lesz dögivel.

Az internet 3 leghíresebb kutyája

A közösségi médiában rejlő lehetőségeket nem csak a kétlábú hírességek használják ki . Az internet népe imádja a cuki cicás, kutyás videókat, képeket, posztokat – így nem csoda, hogy a leleményesebb gazdik hamar készítettek FB és Insta profilt kedvencüknek, hogy szórakoztassák az erre kíváncsi nagyérdeműt. A szórakoztatáson túl pedig a több millió követővel rendelkező gazdik bizony szép bevételhez is juthatnak, ha ügyesek. Nézzük, ki azok a négylábú celebek ma az interneten, akiket minden valamirevaló celebkutya rajongó követ.

Victoria Beckham szerint a Spice Girls csapata ekkor nézett ki a legnevetségesebben

Azért akad pár dolog, amire Victoria sem emlékszik vissza szívesen...

5 szuperkönnyű összeállítás az átmeneti időszakra

Az időjárás még kicsit szórakozik velünk, de inkább már az őszbe hajlunk, így itt az ideje melegebb darabokkal is ötletelni.

9 jel, hogy a párod boldogtalan a kapcsolatban

Gyakran túl későn szólnak a férfiak arról, hogy ki szeretnének lépni a kapcsolatból, amikor már nem tudtok túl sokat tenni annak érdekében, hogy együtt maradjatok.

Mert kőkeményen meg kell dolgozni érte: 11 tipp, hogy a házasságod tényleg örökké tartson

Most őszintén: te mit teszel azért, hogy tényleg jó kapcsolatban élj?

Sokkoló, hány nőt befolyásol a munkájában a ciklusa – Te köztük vagy?

Bár vannak, akik alig érzi meg, ha éppen megvan a menstruációjuk, a nők többsége nagy szenvedéseket él meg ilyenkor…

Cukibb, mint gondoltuk: Scarlett Johansson új pasija csak úgy áradozott a színésznőről

Scarlett Johansson sosem vesztegette az idejét, ha férfiakról volt szó...

Egy másik énekesnő miatt dobta a pasija Lana del Reyt!

Hatalmas szerelemnek indult, mégis véget ért a románc.

A Despacito női zeneszerzője maga is rekordokat döntöget – és nemes, mi több, világmegváltó célokra használja a sikert

A panamai zeneszerzőnő természetesen saját popkarriert is tudhat már a háta mögött, és most el van szánva arra, hogy a köz javára fordítja a rá irányuló reflektorfényt.

5 filmes adaptáció, ami nagyon különbözik az eredeti könyvtől

Már csak az a kérdés, hogy a könyv vagy a film a jobb?

A 20 éves Colin Firth sokkal, de sokkal szexibb, mint gondolnád – nézd csak!

Meg kell hagyni, a színész nagyon jóképű volt fiatalkorában!

Agydaganata miatt műtötték meg a Grace Klinika egyik sztárját

Hatalmasra nőtt a daganat a fejében, mire észrevették az orvosok.

A kereséshez kezdj el gépelni!