Sorra érkeznek a segítőkutyák Orlandoba, támogatni a túlélőket

Sorra érkeznek a segítőkutyák Orlandoba, támogatni a túlélőket
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Az Egyesült Államok eddigi legsúlyosabb tömegvérengzésének helyszínére szinte azonnal, egy napon belül 12 "comfort"- mentális segítő kutya érkezett, hogy támogassák a túlélőket és az áldozatok hozzátartozóit.

Az Egyesült Államokban a segítőkutyák szerepe sokkal hangsúlyosabb mint Európában, vagy máshol a világon. Már régen felismerték és a gyakorlatban bizonyították, hogy milyen hihetetlen támogatást tud nyújtani mentálisan egy kutya, ezért nagy gondot fordítanak a "comfort" és "service" kutyák képzésére és szinte azonnal be is vetik őket amikor szükség van rájuk.

Kép

Tim Hetzner vezetésével 24 óra alatt szervezte le az LLC (Lutheran Church Charities), hogy az ország egész területéről Orlandoba érkezzenek a segítő kutyák.

Szinte kivétel nélkül mindenki simogatja, öleli a kutyákat, akik elképesztő pozitív energiájukkal, hallgatásukkal és közelségükkel könnyítenek az emberi lelkeken. Jó hallgatók, nem vitatkoznak, nem kell nekik semmit megmagyarázni és nem ítélkeznek.

Kép
Kép

Eddig több mint 300 túlélővel és hozzátartozóval találkoztak a kutyák, akik folytatják munkájukat és amíg szükség van rájuk támogatják jelenlétükkel a szörnyű trauma túlélőit.

Forrás, fotók: Ruthie Comfort Dog , HuffingtonPost

Kép
Kép
Barátkozz meg velük! 8 trend, ami nem megy ki a divatból egyhamar

A következő hónapokban csak ezekről fogunk beszélni!

Erre a 10 kérdésre mindeképp tudnod kell a választ, mielőtt házasságot kötsz valakivel

Ezekről a dolgokról akkor is kell beszélgetni, ha épp nem a legkellemesebb témák. Gondolatébresztőnek hoztunk néhány hasznos kérdést.

A kereséshez kezdj el gépelni!