Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Nico megrázó, igaz története.

Nico megrázó, igaz története.
Facebook
Twitter
Pinterest
Májusban a Joy-tündér az Állatvédőrséget támogatja, minden megvásárolt Joy magazin árából 10 Ft jut a bajban lévő állatoknak. Az Állatvédőrség ügyvivője, Tornóczky Anita pedig egész hónapban vendégblogol nálunk. A mai bejegyzésben Nico szívszorító történetét meséli el. Megrázó és felkavaró írás.

Nico egészséges, szép, magabiztos és teljesen szociális, köznyelven szólva szelíd staff kislány volt, most egy bizalmatlan és bizonytalan vak kutya. Hogy mi történt? Aki nem ismeri a történetet, röviden annyi, hogy egy "ember" komoly ok nélkül gereblyével kishíján agyonverte, majd egy markolóval egy árokba dobta az öntudatlan kutyát. Azóta bő fél év telt el, ami 2 hónap kórházzal és 6(!) műtéttel kezdődött, május 5-én pedig hosszú küzdelem után végre másodszor is bíróság elé áll az elkövető. Bármilyen hihetetlen, küzdenünk kellett ezért, mert első körben nem emeltek vádat.

Kép
forrás: Tornóczky Anita / Állatvédőrség

Nem történt bűncselekmény, olvastam értetlenül a határozatot. Akkor mi számít Magyarországon annak?!? Értem én, hogy Nico nagyon veszélyes(mint a képen is látszik), a gazdája egy szegény cigány ember, az elkövető pedig a helyi kiskirály, de az igazságszolgáltatás nem alapulhat előítéleteken és kapcsolatokon! Vagy mégis?!? A gondviselés aztán Nico mellé állt egy ügyésznő személyében, aki elfogulatlanul végig nézte azt a térfigyelő kamerás felvételt, amin a példás családapa a már merev, mozdulatlan kutyát tovább üti, ahogy ő fogalmazott, "különös kegyetlenséggel bántalmazza". Ember az ilyen? Milyen példát mutat a gyerekeinek? Milyen igazságszolgáltatás az, amely ezt büntetlenül hagyta volna? Természetesen ott voltunk a Tamási Bíróságon, hogy képviseljük Nicot, támogassuk a gazdáit és hogy megmutassuk, hogy ebben az országban, a törvényekkel ellentétben, sok ember nem dolognak kezeli az állatot. Nézzetek Rá! Ő nem a sértett, hanem egy tárgyi bizonyíték!!!

Kép
forrás: Tornóczky Anita / Állatvédőrség

Az első tárgyaláson levetítették annak az ipari kamerának a kifogástalan minőségű felvételét, amely a vádlott udvarán mindent rögzített az ominózus napon. A tanuk és ő maga sem emlékezett pontosan, hogy háromszor vagy négyszer súlytott e le a gereblyével Nico fejére, nos...34-ig számoltam...a kutya a másodiknál esett össze. Zokogni kezdtem és ismeretlen idulatok törtek fel belőlem. Mire felocsúdtam, a terem fele sírt, a másik fele szitkozódott, vagy kivezették. Megrázó volt és még erősebb bennem az a meggyőződés, hogy egy ilyen "ember", ilyen indulatokkal bármire képes!...és még el is hiszi magáról, hogy megteheti! Nico az eset után új homlokcsontot kapott, kivették az egyik szemét, a másikat pedig megpróbáltuk visszahozni a nullából, de jelenleg is teljesen vak, nagyon fél, bizonytalan, kevés emberben bízik. Nem tudom még hogy hogy találunk neki így új családot, de az biztos, hogy mindent meg fogunk tenni azért, hogy Nico a lehető legboldogabb legyen és azért is, hogy megmutassuk, hogy a "cigány koszos kutyája"(idézet egy falubelitől) is ér annyit, mint bármelyik másik élet. A második tárgyalás május 5-én lesz.

Kép
forrás: Tornóczky Anita / Állatvédőrség

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Táplál, feszesít, regenerál: ebben rejlik a fátyolmaszk szuperereje

Promóciók

Ismerd meg a Nothing Phone (2a) sokoldalú, világító hátlapját!

Promóciók

Egy szelet Olaszország a GOBUDA Mall-ban

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Kép

10 tavaszi cipő 20 ezer forint alatt, amivel nem lőhetsz mellé ebben a szezonban

Olyan tavaszi cipőket válogattunk össze, amik a szezon kedvencei lehetnek!

Kép

5 módszer, amivel a kisebbrendűségi komplexussal élők manipulálják a környezetüket

A kisebbrendűségi komplexust nem feltétlen lehet azonnal felismerni, mert az, aki önértékelési zavarokkal küzd, jellemzően olyan álarc mögé bújuk, ami épp az ellenkezőjét sugallhatja. Elmondjuk, milyen jelekre érdemes figyelned!

Kép

Jön az egyberuhák időszaka: így kombináld a kedvenc darabokat sneakerekkel

A tavaszi-nyári időszak kiemelt kedvenc párosa idén sem hagy cserben: mutatjuk a legtutibb kombinációkat!

Kép

3 extra hasznos dolog, amit a Szívek Szállodája tanított nekünk a szerelemről

Akár a #TeamDean, a #TeamJess vagy a #TeamLogan csapatot erősíted, a Szívek szállodája Rory-jának kapcsolataiból mindenképpen sok fontos leckét kaptunk a szerelemről!

Kép

8 desszert, amit bűntudat nélkül ehetsz - nem hizlalnak és finomak is!

Mutatjuk azoknak a kalóriaszegény desszertek listáját, amikből nyugodtan válogathatsz a diéta alatt is!