Nico megrázó, igaz története.

Nico megrázó, igaz története.
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Májusban a Joy-tündér az Állatvédőrséget támogatja, minden megvásárolt Joy magazin árából 10 Ft jut a bajban lévő állatoknak. Az Állatvédőrség ügyvivője, Tornóczky Anita pedig egész hónapban vendégblogol nálunk. A mai bejegyzésben Nico szívszorító történetét meséli el. Megrázó és felkavaró írás.

Nico egészséges, szép, magabiztos és teljesen szociális, köznyelven szólva szelíd staff kislány volt, most egy bizalmatlan és bizonytalan vak kutya. Hogy mi történt? Aki nem ismeri a történetet, röviden annyi, hogy egy "ember" komoly ok nélkül gereblyével kishíján agyonverte, majd egy markolóval egy árokba dobta az öntudatlan kutyát. Azóta bő fél év telt el, ami 2 hónap kórházzal és 6(!) műtéttel kezdődött, május 5-én pedig hosszú küzdelem után végre másodszor is bíróság elé áll az elkövető. Bármilyen hihetetlen, küzdenünk kellett ezért, mert első körben nem emeltek vádat.

Kép
forrás: Tornóczky Anita / Állatvédőrség

Nem történt bűncselekmény, olvastam értetlenül a határozatot. Akkor mi számít Magyarországon annak?!? Értem én, hogy Nico nagyon veszélyes(mint a képen is látszik), a gazdája egy szegény cigány ember, az elkövető pedig a helyi kiskirály, de az igazságszolgáltatás nem alapulhat előítéleteken és kapcsolatokon! Vagy mégis?!? A gondviselés aztán Nico mellé állt egy ügyésznő személyében, aki elfogulatlanul végig nézte azt a térfigyelő kamerás felvételt, amin a példás családapa a már merev, mozdulatlan kutyát tovább üti, ahogy ő fogalmazott, "különös kegyetlenséggel bántalmazza". Ember az ilyen? Milyen példát mutat a gyerekeinek? Milyen igazságszolgáltatás az, amely ezt büntetlenül hagyta volna? Természetesen ott voltunk a Tamási Bíróságon, hogy képviseljük Nicot, támogassuk a gazdáit és hogy megmutassuk, hogy ebben az országban, a törvényekkel ellentétben, sok ember nem dolognak kezeli az állatot. Nézzetek Rá! Ő nem a sértett, hanem egy tárgyi bizonyíték!!!

Kép
forrás: Tornóczky Anita / Állatvédőrség

Az első tárgyaláson levetítették annak az ipari kamerának a kifogástalan minőségű felvételét, amely a vádlott udvarán mindent rögzített az ominózus napon. A tanuk és ő maga sem emlékezett pontosan, hogy háromszor vagy négyszer súlytott e le a gereblyével Nico fejére, nos...34-ig számoltam...a kutya a másodiknál esett össze. Zokogni kezdtem és ismeretlen idulatok törtek fel belőlem. Mire felocsúdtam, a terem fele sírt, a másik fele szitkozódott, vagy kivezették. Megrázó volt és még erősebb bennem az a meggyőződés, hogy egy ilyen "ember", ilyen indulatokkal bármire képes!...és még el is hiszi magáról, hogy megteheti! Nico az eset után új homlokcsontot kapott, kivették az egyik szemét, a másikat pedig megpróbáltuk visszahozni a nullából, de jelenleg is teljesen vak, nagyon fél, bizonytalan, kevés emberben bízik. Nem tudom még hogy hogy találunk neki így új családot, de az biztos, hogy mindent meg fogunk tenni azért, hogy Nico a lehető legboldogabb legyen és azért is, hogy megmutassuk, hogy a "cigány koszos kutyája"(idézet egy falubelitől) is ér annyit, mint bármelyik másik élet. A második tárgyalás május 5-én lesz.

Kép
forrás: Tornóczky Anita / Állatvédőrség
Napi horoszkóp szeptember 24.: a Rákok legyőzhetik legnagyobb félelmüket, a Szüzeknek végre sikerélményben lehet részük

A hét utolsó napjára is üzentek a csillagok, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

20 évesen babát vár Kylie Jenner, Kim Kardashian legfiatalabb testvére

Mindössze néhány hónap együtt járás után máris érkezik a baba!

7 házaspár elmeséli, mi a titka annak, hogy 10+ év után is szerelmesek egymásba

Ezek tényleg szeretik egymást. De most tényleg, hogyan csinálják?!

Ez a 10 legöregebb élőlény a világon

Melyik a legöregebb élőlény a világon? Neked feltette már a gyereked ezt a kérdést? És te magadnak?

Napi horoszkóp szeptember 23.: a Skorpiók zsúfolt napnak néznek elébe, a Nyilasok mások elégedettségéért dolgoznak

Hétvégén se feledkezz meg a napi horoszkópodról, hisz a csillagok mára is üzentek!

5 jel, amiből észre kell venned, ha valamiben rossz döntést hoztál

Legyen szó akár a karrieredről vagy a párkapcsolatodról: az ösztöneid megsúgják majd, ha valami nem klappol.

Fogyj együtt a kutyáddal/macskáddal, hogy mindketten sokáig egészségesek maradjatok: 5 tipp

A kutya/macska és az ember együttélése jótékony hatással van mindkét fél egészségére. Hát még ha az életmódjukra is figyelnek.

Ezeknek a gyerekeknek nem volt annyira fontos az esküvőd, mint neked... És ez enyhe kifejezés

Bizony, néhányan csont nélkül ellopják a show-t az ifjú pár elől...

11 jel, hogy a pasid annyira szerelmes beléd, hogy folyton csak rád tud gondolni

Ha nem is mered elhinni a korábbi csalódások miatt, hogy egy férfi igazán szeret téged, akkor mutatunk 11 jelet, ami bizony azt mutatja, hogy mégis!

Idén ősszel próbálj ki valami újat: szerezz be egy lakk kabátot a hideg időszakra!

A hőmérséklet sajnos rohamosan esik, és ha napközben még egész jól elviselhető az indián nyár, az esti órákban biztosan jól jön egy kabát!

Bizony, Iszak Eszti is imádja a sült krumplit, de nem ettől ilyen nádszálkarcsú! Hogy mit tesz az alakjáért? Nekünk elárulta...

Iszak Eszti jó pár éve ott van a reflektorfényben, és ő az, akin sosem láthattunk még egy gramm felesleget sem. Eszti alapvetően nagyon karcsú alkatú lány, ám neki is kell tennie azért, hogy formás és nőies legyen az alakja. A Joy.hu sorozatában ezúttal a csinos műsorvezető avat be bennünket a titkaiba.

Most már hivatalos: ötféle Trónok harca spin-off készül a befejezés után

Hiába zárul le Daenerysék története, Westerostól nem kell búcsút venned!

A horoszkópod szerint ezt rontottad el a legutóbbi kapcsolatodban

Mindenki követ el hibákat, ez már csak így megy. Viszont ha sikerül tanulnod belőlük – például azokból, amiket a párkapcsolatodban rontottál el –, a következő szerelem sokkal tartósabb is lehet.

A kereséshez kezdj el gépelni!