Izé és a világ - olvass bele Tornóczky Anita készülő könyvébe

Izé és a világ - olvass bele Tornóczky Anita készülő könyvébe
Facebook
Viber
Twitter
Google+
Pinterest
Előfizetek
Májusban a Joy-tündér az Állatvédőrséget támogatja, minden megvásárolt Joy magazin árából 10 Ft jut a bajban lévő állatoknak. Az Állatvédőrség ügyvivője, Tornóczky Anita pedig egész hónapban vendégblogol nálunk. A mai bejegyzés igazán exkluzív és különleges, készülő könyvébe olvashattok bele!

Anita nemrég elárulta nekünk itt a Kutyadologban, hogy dolgozik egy könyvön, melyben Izé kutyája meséli el történetét, életét. Természetesen az állatvédelem és a felelős állattartás is terítékre kerül -ahogy Izé látja.

Tornóczky Anita Tornóczky Anita modell, mûsorvezető 5cikk 0galéria 1videó Még több róla írása.

Anita és Izé
Anita és Izé

Izé egy borzalmas helyre született, ahonnan 4 hetes korában félholt állapotban hoztuk el tíz társával egy Állatvédőrséges akció keretében. Annyira ramaty állapotban volt, hogy azt gondoltam, így ideiglenes befogadónak nem adhatom, várok vele pár hetet, hogy túléli e egyáltalán.Elhatároztam, hogy ha igen, akkor is csak akkor adom oda, ha már makk egészséges. Vesztemre ezt a fogadalmamat Izé meghallhatta és 4 hónapos koráig folyamatosan produkált valami betegséget, míg nem meg nem ígértem Neki, hogy Velem marad végleg. Sok mindent éltünk, élünk át együtt, jön Velem dolgozni, zongora órára, sőt már egyszer moziban is volt. Az ő élményeit, érzéseit, elbeszéléseit írtam le.

Anita és a falka
Anita és a falka

A falka(részlet a készülő könyvből)

Nem meséltem még Nektek a falkánkról, így nevezik a kutyacsaládot, ahol elvileg Mami a főnök, de ezért nap mint nap tenni kell. Nem is olyan egyszerű ez, mint amilyennek tűnik. A falkavezérségből gyorsan kiesel, ha nem figyelsz az apróságokra. Ha van kutyátok, próbáljátok meg betartani, mert tényleg fontos és Nekünk kutyáknak is jó, ha tudjuk a gazdi a főnök és meg tudja védeni magát, sőt minket is. Sokkal könnyebb, gondtalanabb így az élet. Mondjuk én igazi paragép vagyok, úgyhogy nekem eszembe sem jut, hogy meg tudnám magam védeni.

A mi falkánkban öten vagyunk és Mami a vezér. Az első, a legerősebb, legnagyobb és legöregebb, igazi alfa szuka, Berta a 15 éves németjuhász. Nem bánt, de mértéktartó. Mindíg Ő kap először enni. Utána jön Vöri, az alfa kan. Na, Ő a legkeményebb, tőle picit félek, kiszámíthatatlannak tűnik, de Mami jól kontrollálja. Ő eszik mindíg másodszor. A harmadik Teo, a vizsla szuka, Ő cuki, de nem sok vizet zavar, negyedik Bono, a fiatal jagdterrier keverék és a legjobb barátom. Én pedig a legkisebb. Vöri és Bono szoktak régen verekedni, mert azért a rangsort időről időre próbálgatták, de ez normális.

Vöri
Vöri

Szóval zajlik az élet, Mami meg próbál rendet tartani és belénk nevelni a falkasorrendet. Bele kell nyugodnom, hogy hiába forog körülöttem a világ, amikor a nagyok benn vannak, én vagyok az utolsó, akivel a Mami foglalkozik. Azt is megfigyeltem, hogy fontos, milyen sorrendben eszünk, megyünk ki az ajtón, vagy ha Mamival pórázon sétálunk, mindenhol Ő megy először be és ki. Azt hiszem az is lényeges, hogy ha valaki nagyon rosszat csinál, mondjuk a fiúk verekszenek, akkor a Mami napokig nem beszél Velük. Se simi, se semmi...húh, az nagyon rossz lehet. Én csak párszor kaptam ki idáig, de az is nagyon rossz volt, ha csak tíz percig haragudott Rám.

Nagyon nehéz lehet Neki rendet tartani egy ekkora falkában, pláne ennyire domináns egyedekkel. Szerencsére én nem vagyok domináns, sőt, tisztában vagyok az erőmmel, illetve a gyengeségemmel és inkább nem csinálok semmit, nehogy kihúzzam a gyufát. Vöritől például tartok, elég vérengzőnek tűnik, meg amikor együtt vagyunk, Mami kezében mindíg van egy zörgős flakon és ha Vöri olyat csinál, ami félreérthető, megzörgeti, vagy odadobja. Jó dolog ez, mert a nemkívánatos cselekményt megszakítja a zörgés, de ha eltalál, az sem fáj. Ti is kipróbálhatjátok, egy műanyag flakonba pár szem kavicsot kell tenni és kész is.

Bono
Bono

Azt hiszem ezt az oviban tanulta...mert igen, oviba is jártam, bizony. Állítólag ügyes voltam és figyelmes. Ugyan olyan, mint egy iskola, csak sokkal többet játszottunk.Megtanultam ülni, feküdni, maradni és amúgy is jó program, annyi érdekes kutyus és ember jár oda és soha senki sem bántott. Egyébként ott neveztek el Izének! Azért lett a nevem Izé, mert kutyára kicsit sem hasonlítottam, inkább patkányra, denevérre és még minden féle izére, de kutyára nem.

Azóta mondjuk eléggé összeszedtem magam. Úgy is mondhatjuk, hogy médiasztár lettem. Szerepeltem tévében, rádióban is. Na jó, ott nehéz volt érvényesülni...

De visszatérve az ovira, már voltam ovis versenyen is, ahol 2. lettem, marha büszke voltam magamra. Bono meg csak 3., igaz, ő iskolás kategóriában. Neki már valami vizsgája is volt, szóval papírja van róla, hogy okos. Fura dolog ez az oklevél-mánia az embereknél. Nekem meg arról van papírom, hogy szép vagyok....aztán Bono nem okos, én meg nem vagyok szép. De ez mindegy. A lényeg a papír!

Jövő héten Anita újra hoz egy történetet, figyeljétek a blogot!

4 szakma, ami meglehet, 10 éven belül eltűnik a köztudatból

Te mely szakmákat neveznéd meg? Hiszen biztosan van még sok, ami előbb-utóbb erre a sorsra jut.

Napi horoszkóp október 23.: az Oroszlánok lenyűgözhetik a környezetüket, a Skorpiók végre az energiaraktáraik feltöltésével foglalkozhatnak

Ma is izgalmas üzeneteket tartogatnak az egyes csillagjegyek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Napi horoszkóp október 22.: a Bikák mások boldogságáért dolgoznak, a Szüzek komoly elhatározásra jutnak

Ma is érdemes elolvasnod a horoszkópodat, hisz a csillagok ismét izgalmas üzeneteket küldtek!

10 apróság, amivel nap mint nap megerősítheted a házasságodat

Úgy érzed, bármit kibír a kapcsolatotok? Akkor most adunk még néhány ötletet, hogy nap mint nap erősíthessétek ezt a köteléket!

Napi horoszkóp október 21.: a Mérlegek nagy lépésre készülnek, a Vízöntők megmutathatják, miféle tehetség rejlik bennük

A hosszú hétvégén se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok ismét üzentek neked is!

Egy kis szauna lecke következik

Egyre népszerűbbek a szeánszok, egyre többen járnak. De vajon tudjuk, hogyan kell viselkedni ott?

Ezt árulja el a személyiségedről, milyen fehérneműt hordasz legszívesebben

Az, hogy mit választasz vásárlás közben, sokat elmond rólad!

Tök jó szépségtippek sütőtökkel minden őszimádónak

Ha ősz, akkor jönnek a tökös szépségápolási termékek!

Így téliesítsd a kertedet: 8 tipp

Muszáj egy kicsit előkészíteni a kertet a télre, hiszen annyit dolgoztál vele egész évben, annyi energiát fektettél bele, nem hagyhatod a következő néhány hónapra parlagon....

Ajjaj! Katy Perry koncertjén csúnya baki történt

Egészen jól reagált az énekesnő.

Mit szólnál, ha itt élhetnél? Less be a világ legdrágább házába – érdemes!

Több száz világsztár otthonáról mutattunk már képeket, de ez most egészen más lesz!

Ezeket az őszi szépségtrendeket kár lenne kihagynod!

Tippek egyenesen a legnagyobb sztároktól.

A kereséshez kezdj el gépelni!